Kære gymnasie-elever. Det bliver kun hårdere herfra

Af Alex Vanopslagh 37

Kære gymnasieelever

Jeg kan læse mig frem til, at I er stressede. Ja, endda lige så stressede som de 20 % mest stressede i resten af befolkningen. Og jeg har en dårlig nyhed til jer: Det bliver kun hårdere herfra. Så I kan lige så godt klemme ballerne sammen og få det maksimale ud af tilværelsen og yde efter bedste evne uden klynk og ynk.

Misforstå mig ikke – det er ikke fordi, at jeg ikke tror på jer, når I fortæller, at I er stressede. Det forstår jeg godt, at I er.

I står overfor et stort pres; verden ligger for jeres fødder, I har alverdens muligheder for at realisere jeres drømme, men det afhænger i høj grad af, at I får gode karakterer, har gode studiejobs, et godt netværk og i øvrigt ikke træffer forkerte valg de kommende år.
Og det ér et stort pres at have på sine skuldre – og så kan deadlines og karakterræs pludseligt føles uoverskueligt og stressende.

Det pres og stress kender jeg også selv fra perioder, hvor jeg havde to studiejobs ved siden af studiet i den endeløse kamp i konkurrencesamfundet. Men i sidste ende var jeg jo blot et offer for mine egne valg og mine egne ambitioner. Ikke for usynlige og uretfærdige strukturer i samfundet.

Og det er ikke synd for hverken mig eller jer. Og det nytter slet ikke noget at råbe op om, at der ikke skal stilles krav til jer, at der er urimelige forventninger, og at presset er for stort. For det bliver kun værre herfra.

Gennem hele jeres liv vil I opleve, at der er tunge byrder af ansvar, skyer af deadlines og en forventning fra jer selv og andre om, at I skal præstere på et højt niveau. Og så er det ligegyldigt, om du stiler efter at blive konsulent i McKinsey eller tømrer. Om du er McDonalds-medarbejder eller læge. Din arbejdsgiver forventer, at du overholder deadlines, leverer en god kvalitet – og ellers er der en masse i branchen, som kan udkonkurrere dig. Get used to it. Særligt hvis du er ambitiøs – uanset om det er med studie eller karriere. Så er det hårdt – men ingen kommer sovende til tops.

Og det bliver ikke lettere af, at du får forpligtelser over for din ægtefælle, dine børn og skal bekymre dig om boliglån, pensionsopsparinger og friværdi.

Og sådan vil livet være fyldt med ansvar, svære beslutninger, krav og stressede perioder til I går i graven. Derfor nytter det heller ikke noget at lave uddannelsessystemet om, så det værner jer imod det virkelige liv – og dets til tider barske realiteter.

I resten af jeres tilværelse vil I have valget mellem at have ondt af jer selv eller tage skeen i den anden hånd.

Og der har jeg så en god nyhed til jer: I kan sagtens klare det.

Hvis I åbent accepterer, at der med jeres ambitioner også følger ansvar og krav og tror på, at I er herrer over eget liv, så skal det nok gå. Er du utilfreds eller føler du dig presset og stresset, så gør noget ved det. Løs dine problemer, skab dine muligheder og forfølg dine drømme med et konstruktivt og viljestærkt sind. Lad være med at tro på fortællingen om, at du er en del af en exceptionel svag generation, der har sværere vilkår end dine forældre og bedsteforældre. Det er noget vrøvl.

Tværtimod er I en del af en generation med historisk gode muligheder for at opnå hvad I ønsker – men det kræver hårdt arbejde, ofre og til tider stress. Det er hårdt at være sin egen lykkes smed – men alternativet er langt værre.

37 kommentarer RSS

 1. Af bent andersen

  -

  Nu er det jo sådan at den skolereform som blev gennemført under S og antorini/helle t-s, var og er en dårlig reform som stresser både elever, forældre og lærere. Og den nuværende regering har også haft travlt med at presse mest muligt ud af den studerende ungdom. De skal igang med at betale skat hurtigst muligt, de må ikke tage sig tid til at tænke sig om, de må ikke tage en ekstra uddannelse selv om de selv betaler, læger forhindres af idiotiske nye regler i at uddanne sig til special-læger, selvom der er en skrigende mangel på specialister indenfor mange sygdomme. I det hele taget har den politiske klasse anskaffet sig nogle arrogante og hensynsløse holdninger, der udbytter, udnytter og stresser de fleste danskere, Selv børnene og de syge mfl. rammes af den afstumpede, tarvelige, kortsynede og asociale politik der er blevet moderne i partierne. Så Al ex har helt ret: Det bliver kun værre og langt hårdere fremover.

 2. Af Niels Larsen

  -

  Curlingungerne trænger bare til en god røvfuld; så vågner de op til virkeligheden.

  Det var langt værre for studerende i bare lidt ældre tid.

 3. Af Svend Jensen

  -

  I skal også regne med kun at oppebære løn, når i er mellem 30 og 50.
  De første 5 år efter sluteksamen er en vild kamp mod alle de arbejdsgivere, som afskyr dimittender.
  De første 5 år efter 50 er en vild kamp mod alle de arbejdsledere, som afskyr folk med mere viden og erfaring.
  Derefter venter dagpenge, kontanthjælp, pension og som det værste – socialdemokratiske behandlere, kontrollører, ridefogeder og besserwizzere.
  Herren hjælpe jer – ingen andre gør!

 4. Af Birger Nielsen

  -

  Et stort problem kunne også være, at en stadig større del af gymnasieeleverne ikke er egentlig bogligt egnede. I 60’erne, da jeg gik i gymnasiet, var det kun en 7-8 % af en årgang, som gik den vej.
  En fornuftig og naturlig adgangsbegrænsning er måske at foretrække.
  Meget tyder på, at vi i stedet kommer til at mangle dygtige håndværkere i fremtiden.
  Der er for meget uddannelsessnobberi i Danmark. Vi har mere brug for dygtige håndværkere end en masse halvdårlige akademikere.

 5. Af Benjamin Bo Christensen

  -

  Hvilken opgivende, lad, uambitiøs og livløs holdning. Get used to it. Depression og stress er blevet en folkesygdom. Get used to it. Vi skal alle løbe hurtigere, være bedre og springe højere. Get used to it. Universiterne er pølsefabrikker som ikke avler viden og nysgerrighed, men alene kompetencer efterspurgt af arbejdsmarkedet. Get used to it. Nu bukker selv gymnasieelever under for presset. Get used to it.

  Jeg vil ikke være vandt til det. Det er altid interessant, når debattører argumenterer ud fra “virkeligheden,” for hvad er den andet end de betragtninger, vi gør os om den her verden. Jeg tror i hvert fald, at min og skribentens idé om den virkelige virkelighed er noget forskellige. Jeg kan forestille mig, at hans står på skuldrende af Ayn Rand og at den idielogi ret så kraftigt farver de briller, han ser “virkeligheden” igennem.

  Nuvel, nok om denne misforståede argumentationsform. Problemet i den her sag er ikke gymnasiet eller uddannelsessystemet, men den “virkelighed” som er blevet skabt i dag, hvor vi hamrer på fremskridtets tromme med skyklapperne på uden overhovedet at gøre os en eneste tanke om, hvorfor vi i det hele taget som mennesker er sat på denne jord. Det selvsamme erhvervsliv, som er skribentens hjerteblod, efterspørger i højere grad end nogensinde hele mennesker. For vi kan ikke længere konkurrere med kineserne – for slet ikke at tale om robottterne – ved at være hovedløse fremskridtshøns, som arbejder i ét væk uden at reflektere over, hvorfor vi gør det. Vi glider længere og længere væk fra hinanden som samfund og som mennesker. Vi overlever kun, hvis vi stopper op og reflekterer. Og kun da kan vi også præstere i en verden, som ikke længere bare handler om at være de bedste regnedrenge- og piger. Og netop at præstere bedst muligt må da være liberal politik. Du skriver, at du forstår at gymnasieleverne er stressede, og beskriver dernæst alle grundende til, at også studerende og “voksne” er stressede. Vi kan vel være enige om, at stres er en folkesygdom som fører til depression, angst og i sidste ende nogle gange døden. Og vi kan vel også være enige om, at det er en dårlig ting. Det er seriøse sager, og derfor bør vi også tage dem seriøst. Så nej, jeg – og i særdeleshed landets gymnasieelever – skal ikke bare “get used to it.”

 6. Af Jan Petersen

  -

  Fremtidens unge skal konkurrere med / mod robotter og langt mere intelligent software. Desværre ingen tvivl om, hvem der vinder det spil. Morgendagens arbejdsmarked bliver virkelig eliten mod resten. Helt ærligt kunne jeg ikke tænke mig at være ung, hverken i dag eller fremover 🙁

 7. Af Bjørn Olesen hansen

  -

  For en gangs skyld u-enig med nie els lar sen. Vi der studerede i årene 1950-75, havde det meget bedre, sjovere og friere end nutidens studerende. Og dengang var en studenterexamen noget værd. Idag er den jo udvandet og devalueret. Dengang var der masser af vellønnede jobs at få, man kunne vælge og vrage. Een krones købekraft svarede vel til 20-30 kr. i dag. Skatten var lav og der var ingen moms. Overfald, røverier, voldtægt, knivstikkeri og skyderier/mord var ikke hverdagskost. Det er bare utroligt og fantastisk hvad usle og uduelige politikere og medier har ødelagt for nutidens ungdom.

 8. Af B ol-ha

  -

  PS: Hvis politikerne ikke havde gjort livet surt og besværligt for de fleste erhvervsdrivende….. og for utallige danske familier….. og hvis de ikke havde ødet og fjollet HUNDREDVIS AF MILLIARDER AF KRONER væk på tudetossede projekter….. så kunne de allerfleste danskere have haft det meget bedre, og stress-niveauet havde været langt mindre.

 9. Af J. Hanse n

  -

  Kære gymnasieelever
  “Jeg kan læse mig frem til, at I er stressede. Ja, endda lige så stressede som de 20 % mest stressede i resten af befolkningen. Og jeg har en dårlig nyhed til jer: Det bliver kun hårdere herfra. Så I kan lige så godt klemme ballerne sammen og få det maksimale ud af tilværelsen og yde efter bedste evne uden klynk og ynk.”
  Skriver lakajen.

  Her taler lakajen vist på sine egne vejne.
  Undertegnedes datter blev færdig på gymnasiet for et par år siden.
  Og læser nu på universitetet.

  Stresset en gang imellem?
  Uden tvivl.
  Klynk og ynk.
  Aldrig.

  Klynk og ynk er noget som foregår blandt borgerskabets dummeste afkom.
  Dette afkom skal absolut have en uddannelse.
  Selvom evnerne og intelligensen som oftest er åbenlyst fraværende.
  Uanset at de får halvdelen foræret igennem opvæksten og forældrenes mulighed for økonomisk støtte.
  Uden tvivl midler som ofte er erhvervet igennem skattesnyd og anden svindel.
  For at afhjælpe problemet har man indrettet nogle uddannelser, så de kan gennemføres selv med en middelmådig hukommelse og udenadslære.
  F.eks. jurist studiet.

 10. Af lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg i filteret?

 11. Af Niels Larsen

  -

  Birger Nielsen – 26. januar 2017 21:35

  Helt enig. Adgangskravet bør sættes op til karakter 7.

 12. Af lisbeth Sørensen

  -

  Nå men kommentaren kritiseret åbenbart LA, og vil ikke blive vist derfor..

 13. Af Lasse Baun

  -

  I en tid hvor vi, studerende, skal forholde os til SU-klip og uddannelsesloft, er det så ikke retfærdigt at argumentere for, at vi allerede fra studiestart er underlagt et større pres end nogensinde før? Eller har vi blot udviklet os i en negativ og ærgerrig retning, og er derfor nu ofre for vore forældres evige trygge rammer? Curling generationen, om man vil..

  Det er spørgsmål der melder sig for mig, efter jeg har læst denne kronik og efterfølgende kommentarer. Jeg er selv i en sen alder, 28 år, begyndt at studere på STX (Aalborg Studenterkursus), og jeg sidder nu tilbage med ambivalente følelser.
  Jeg har tidligere været ude “den anden side”, og opleve arbejdsmarkedets til tider stressende klima, inden jeg startede på at studere; jeg er udlært tjener, jeg har været professionel soldet i 3 år og har kørt som kørende sælger i 4 år – jeg har prøvet lidt af hvert, og har først nu fundet min rette hylde.
  Jeg mener ikke, at man kan se så sort/hvidt på tingene. På arbejdsmarkedet er man underlagt et pres ifht., at man har en opgave der skal udføres til et vist tidspunkt. Om det så er et bord der skal dækkes, en krig der skal kæmpes eller et salgsbudget der skal nåes. Der er altid en slutning i sigte.
  På gymnasiet er det noget andet. Der er altid en ny aflevering at tage fat på og man kan altid gøre lidt mere ud af sine lektier. Samtidig med det, lever man i en konstant bevidsthed om, at hvis jeg ikke opnår et gennemsnit på X, så kan jeg ikke søge ind på mit drømmestudie. Jo, via kvote 2, men bliver jeg så optaget??
  Ovennævnte daglige pres kombineret med den økonomiske faktor. Hvis man ønsker at modtage SU, er der et fribeløb man skal holde sig under. Tjener man mere, er det slut med SU. Av av. Hvad blev der af lysten til at tjene sine egne penge? Til at bidrage til at samfundet kører rundt?
  Ydermere er der også de famøse SU-klip. Du må ikke vælge forkert! Så skal du nemlig selv betale gildet.. Sagt med andre ord, når din mor eller far sætter luen på dit hovede på dimissionsdagen, så skal du vide hvad du vil med resten af dit liv, du har nemlig ikke råd til at tage fejl!

  Hvorvidt gymnasiet er hårdere end det “virkelige liv”, kan jeg ikke komme med et svar på. Det er der ingen der kan, da det, for mig at se, er 2 usammenlignelige elementer.
  Kræver det blot hårdt arbejde, ofre og til tider stress, at nå stjernerne? Eller er vi sat på en endnu sværere opgave end tidligere, da vi har flere forhindringer på vores vej? Jeg ved det ikke..

 14. Af - Niller

  -

  Er der nogle der med rette kan føle stress er det de tusindvis af almindelige lønmodtagere der oplever en regering der uden at rødme-prøver at presse de sidste dråber ud af citronen- med det evindelige krav om en højere pensionsalder, alt sammen for at finde penge til skattelettelser.
  Dem i min omgangskreds jeg har talt med om dette ,siger alle som en nej tak til disse lettelser- hvis det skal ske på bekostning af en forhøjelse af pensionsalderen.
  Men på den anden side er de heller ikke afvisende over at arbejde lidt længere hvis helbredet og lysten er der til den tid-
  Men det skal så absolut være frivilligt og ikke et dekret.

 15. Af Kim Kristensen

  -

  Ser ikke de unge mennesker har det store valg.
  Arbejdsgiverne vil helst ikke have elever inden for døren. Så de unge mennesker der vælger en praktisk tilgang til arbejdslivet, bliver spist af med elendige skole erstatninger, der ikke formår at udfordre dem.

 16. Af peter peters

  -

  Ja, vi har nu en regering som uden at skamme sig prøver at presse citronen til sidste dråbe. Skamløst vælter den flere og flere ulykker, byrder og prøvelser ud over befolkningen. Lars ulykke og hans medarbejdere har spillet fallit, både moralsk set og intellektuelt. Den førte politik er skandaløs og stupid. Desværre må det konstateres at Tulle fra DF er en slap omgang, man kunne blokere det allermeste fra V; K og LA, men gør det ikke. Hospitals- og skolelukninger osv. har regeringen fået igennem ret gelinde. Og S/SF hører man nærmest intet fra.

 17. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Det pres og stress kender jeg også selv fra perioder, hvor jeg havde to studiejobs ved siden af studiet i den endeløse kamp i konkurrencesamfundet. Men i sidste ende var jeg jo blot et offer for mine egne valg og mine egne ambitioner. Ikke for usynlige og uretfærdige strukturer i samfundet”

  Som liberalist var blogejer nok en forkælet liberalist unge, der fik alt hjemmefra? Og slet ikke burde have modtaget SU overhovedet?

 18. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Lad være med at tro på fortællingen om, at du er en del af en exceptionel svag generation, der har sværere vilkår end dine forældre og bedsteforældre. Det er noget vrøvl.”

  Har altid været studerende med svære vilkår end liberalist børn..Det kaldes den “økonomiske virkelighed”, og derfor skal vi have selvbetaling for rige børn af deres egne uddannelser af deres forældre, ud over skatten..Den skal kun være gratis for normale menneskers børn..

  Det var en velfærds omrokering vi kunne lave i morgen, uden det vil koste samfundet en rød reje, men endda blive mulighed for at investere mere i dem der har brug for mere hjælp her..
  Her er det forfærdeligt hvorledes den nuværende regering har beskåret i SUen til de røde børn der har brug for den, og ikke blot til de blå børn der ikke har.

 19. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Klynk og ynk er noget som foregår blandt borgerskabets dummeste afkom.
  Dette afkom skal absolut have en uddannelse.
  Selvom evnerne og intelligensen som oftest er åbenlyst fraværende.
  Uanset at de får halvdelen foræret igennem opvæksten og forældrenes mulighed for økonomisk støtte.”

  Bevist at den røde fløj er mere intelligente end den blå fløj..Derfor giver det ingen mening at blå børn får de fleste højeste uddannelser i dag..Snakker derimod om at vi skal have mere politisk indflydelse her, og at blå leder i det højere uddannelsessystem med at få deres afkom ind før ordentlig røde børn…https://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/201003/why-liberals-are-more-intelligent-conservatives

 20. Af lisbeth Sørensen

  -

  PS vi skal heller ikke glemme her hvorledes blå hjem føder langt flere børn end røde hjem…Og at dette skævvrider sektoren også med at få flere egoistiske børn ind på uddannelses pladserne. Og det gavner jo ikke landet med flere egoistiske uddannet der ikke vil dele i længden?

  Ej heller hvem der betaler for hele herligheden? De røde familier i -80% og at det mestendels går til top 20% blå børns uddannelser..

  Frimurer skal også forbydes at arbejde i uddannelsessystemet mv.

 21. Af lisbeth Sørensen

  -

  PS vi skal heller ikke glemme her hvorledes blå hjem føder langt flere børn end røde hjem…Og at dette skævvrider sektoren også med at få flere e goistiske børn ind på uddannelses pladserne. Og det gavner jo ikke landet med flere egoistiske uddannet der ikke vil dele i længden?

  Ej heller hvem der betaler for hele herligheden? De røde familier i -80% og at det mestendels går til top 20% blå børns uddannelser..

  Fri.murer skal også forbydes at arbejde i uddannelsessystemet mv.

 22. Af lisbeth Sørensen

  -

  PS vi skal heller ikke glemme her hvorledes blå hjem føder langt flere børn end røde hjem…Og at dette skævvrider sektoren også med at få flere e goistiske børn ind på uddannelses pladserne. Og det gavner jo ikke landet med flere e goistiske uddannet der ikke vil dele i længden?

  Ej heller hvem der betaler for hele herligheden? De røde familier i -80% og at det mestendels går til top 20% blå børns uddannelser….

 23. Af Henning Svendsen

  -

  Verden ligger. For jeres fødder??? Men gør verdenen nu det ?? se nu bare BRF.kredit -og læs hvilke krav dee stiller til ansatte -læs om toppen i Firmaet. Der. Hæver en hyre som almindelige dødelige kun kan drømme om
  Og se så den reklame de kører med et trafiklys !!og derfor er det forståeligt at. Disse studerende er stresset og i vildrede ! når de ikke må koble ud og køre frem i krydset selvom lyssignalet viser. gult ??mon.ikke. De fleste burde være smidt af 7ende klasse og. Så komme i lære som bonderøve?- men. istedet skal verden nu ligge for deres fødder i næsegrus beundring

 24. Af J. Hanse n

  -

  Knud Aarup skriver i en kronik:

  ”Det danske samfund kan på mange måder karakteriseres som et kastesamfund, hvor børn af førtidspensionister bliver førtidspensionister, og hvor selv de dummeste børn af akademikere fra middelklassen får en lang videregående uddannelse,”

  Hvor har han ret.

 25. Af lisbeth Sørensen

  -

  Radikale skal dog forbydes adgang til uddannelsessystemet i sin totalitet..Lad os stemme om denne? Burde være en konklusion både røde og blå kan enes om?

 26. Af Niels Lemche

  -

  LASSE BAUN. nej, det er I ikke. I min studietid, i 1960erne, var der intet SU, men mindre legater. Elles måtte man optage studielån, som i studietiden var rentefri, men fra eksamendagen trak renter efter de uhyrlige satser, der gjaldt i begyndelsen ag 1970erne Og der var ingen gældssanering.

  Jo, du kunne studere så længe du havde lyst; men det havde en pris, hvis du havde råd til det.

  Jeg er bange for, at jeres egentlige problem er forkælelse. Det er ikke begavelsen, det skorter på. Mine studenter selv i mine sidste aktive år som professor var ikke dummere end dem, jeg selv studerede sammen med. Spark til jeres lærere og kræv mere, meget mere. I kan faktisk godt.

 27. Af Benny Bola nder

  -

  Lidbeth Sharia åbner for et interessant samfund hvis alle hans visioner blev til virkelighed.

  Religion skulle være forbudt. Genindførelse af dødsstraffen. Optagelse på videregående uddannelser efter politisk tilhørsforhold. Berufsverbot.

  Manden har totalt knald i låget og burde flytte til Nordkorea hvor hans drømmesamfund allerede findes.

 28. Af lisbeth Sørensen

  -

  KO,

  Min samfundsindretning ville så afgjort blive bedre for alle i -95%..Mindre kriminalitet, armod, mere retfærdighed…Jeg burde være statsminister af Danmark. 🙂

 29. Af Benny B olan der

  -

  Ja det ville være forfriskende. Vi har aldrig haft en sindslidende ordblind statsminister med mytomane tilbøjeligheder. Jeg tror dog stadig du har større chancer i Nordkorea.

  Demokratiet i Danmark lader sig ikke så let afskaffe. Til glæde for de fleste.

 30. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLA NDER: som i Ninotchka: Der vil i fremtiden være færre, men bedre danskere i det SØRENSKE helved.

 31. Af Ben ny Bolander

  -

  Ja uden tvivl. Han nævner selv minus 95%, og det ved jeg ikke helt hvordan jeg skal omsætte til noget brugbart?

  Det kan vel koges med til: Dem jeg ikke kan lide skal ikke være her, og hvis de er her, skal de hverken have jobs eller uddannelse.

  Så meget for den rummelige humanistiske venstrefløj. “Man må gerne være lidt voldelig”.

 32. Af J. Hanse n

  -

  AF BEN NY BOLANDER – 28. JANUAR 2017 19:39
  “Så meget for den rummelige humanistiske venstrefløj. “Man må gerne være lidt voldelig”.”

  Bol ander/Kim Olse n indsætter perverse indlæg om børnesex.
  Skyldes det udelukkende, at han er en nazis t og højreekstremist?

  Og Lem che fornøjer sig over disse indlæg.
  Er Le mche en højreekstremist?

 33. Af lisbeth Sørensen

  -

  Ja, lilleko og den jødiske Israelske hasbara manual betalte propaganda ansatte, frimurer Lemche, vil uden tvivl blive et pænt par på de bonede politiske gulve..

  JH, ihvertfald har KO ikke genført sine mange meninger og ønsker om børnesex mere i denne omgang..var også på tide at aviserne begyndte at fjerne dem..Lemche føler sig måske lidt trist over at de mangler? Forresten, følg Lemche i Israel PET..Han modtager uden tvivl et utal af brune konvolutter dernede, som Israels officielle propagandachef i Danmark.

 34. Af J. Hanse n

  -

  AF LISBETH SØRENSEN – 29. JANUAR 2017 10:20

  Ja.
  Jeg aner ikke, hvorfor den psykopat har hængt over os i flere år.
  I forskellige navne.
  Det er han jo nødt til. At skifte navne.
  Men bedre at vi har ham hængende over os.
  End at han jagter små børn.

 35. Af lisbeth Sørensen

  -

  Jo, det har du ret i JH..Det er en lille pris at betale hvis det skulle betyde børnenes sikkerhed.

  Men håber at B ser at han aldrig relatere til emnet, kun forfølger visse bloggere, især kvinder mv.

  Jeg har overvejet i flere år at politianmelde ham..Blot for at være sikker på hvem han er, og min egen families sikkerhed naturligvis..Vi ved alle i dag at højrefløjen som SP og PET fortæller os er en stor terrortrussel for os alle, og vores familier!

 36. Af J. Hanse n

  -

  AF LISBETH S ØRENSEN – 29. JANUAR 2017 20:53

  Kvindetilsvinelserne fortsætter han med på Amalie Lyhnes blog.
  Han indsætter tilsyneladende ikke indlæg om børnesex længere. I Berlingske.
  Men sikkert på internettet.
  Man kan godt forstå, at han har skiftet navn.
  Og ikke kalder sig Kim Ols en mere.
  Men bolander.
  Det gør den slags luskere.

 37. Af lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg om emnet i filteret? At diskutere med KO er nytteløst..Og kan ikke klare at skulle til dette igen…

Kommentarer er lukket.