Lad endelig DF smutte over til rød blok

Af Alex Vanopslagh 24

Dansk Folkeparti er et ubrugeligt, udueligt og uborgerligt parti, der intet godt gør for det borgerlige Danmark. Lad endelig Kristian Thulesen Dahl gøre alvor af sit magtpolitiske bluffnummer om at indgå i en regering med Mette Frederiksen. Det vil uden tvivl være prisen – en valgperiode eller to med en rød regering – værd, for når magten så skifter, så er det med et borgerligt flertal, der ønsker at samarbejde om borgerlig politik.

 

Derfor skal blå blok af med Dansk Folkeparti

At Dansk Folkeparti ikke er noget borgerligt parti er selvsagt og fortjener ikke meget spalteplads. Det er i sig selv ikke problemet for blå blok og det borgerlige Danmark. Hvis bare DF gad at samarbejde og indgå kompromisser for derimod at få mere af sin egen politik igennem på andre områder, så skulle det nok gå alt sammen. Problemet er, at de ikke har nogen politik. Der er ingen, der ved, hvad Dansk Folkeparti ønsker, og hvad deres politiske projekt er. De har derimod en ikke-politik. Deres politik er at sige nej til alt, hvad der kommer fra den borgerlige regering – uden at ville noget selv. Nej tak til Uber. Nej til højere pensionsalder. Nej til ny politiskole. Nej til skattelettelser til dem, der betaler allermest i skat. Nej til en fair boligskat.

 

Jeg fristes til at tro, om så regeringen foreslog lukkede grænser, ældremilliarder og dyrevelfærdspoliti, så ville DF sige nej alene af den årsag, at forslaget er stillet af regeringen.
Og det gør DF til et ubrugeligt og udueligt parti, som man ikke kan forhandle med. Hvis bare de sagde nej, fordi de ønskede sig noget andet politisk. Men det gør de ikke. DF vil ingenting – udover at sige nej til hvad den borgerlige regering foreslår.

 

Farvel til DF vil gøre jorden for borgerlige reformer på sigt

Og ja, det vil naturligvis betyde, at vi skal vinke farvel til ministerbilerne i mindst én valgperiode – formentlig to. Men hvad er ministerbilerne værd, hvis vi alligevel ikke kan få gennemført en borgerlig politik, der gør staten mindre, giver borgerlige flere af deres penge tilbage og får sparket gang i væksten?
Tværtimod vil en periode i opposition forårsaget af, at DF har skiftet blok, være sundt for de borgerlige partier. Det vil give tid til, at de fire borgerlige partier (Nye Borgerlige inkluderet) kan æde en stor del af de DF-vælgere, der ikke ønsker at blive slået i hartkorn med Uffe Elbæk og Pernille Skipper. De seneste målinger over, hvad DF-vælgerne har som andet valg, viser, at de både foretrækker Liberal Alliance og Venstre frem for Socialdemokraterne.

Samtidig vil det tvinge de øvrige borgerlige partier til at fremlægge en mere ambitiøs, klar og borgerlig politik. Der vil skulle kæmpes nogle værdikampe, som rykker vælgerne og viser et tydeligt alternativ til S- og DF’s forvaltning af status quo.

 

Og vælgerne skal nok blive rykket over til de fire borgerlige partier i løbet af relativt få år.

Det er blevet vist så mange gange, at befolkningen sagtens kan rykkes gennem debat og værdikamp. De borgerlige partier har bare en tendens til at være bange for at snakke borgerlig politik i mere end ti minutter ad gangen – for tænk nu hvis meningsmålingerne faldt en smule på den korte bane. Men hvis vi holder ved, så skal vi nok hurtigt vinde magten tilbage fra det nye røde flertal med DF og Socialdemokraterne ved roret. Og det vil tage nogle år, men det vil være ventetiden værd.

 

For når vi så får magten igen, så er det med et borgerligt Danmark, der reelt ønsker at samarbejde og indgå kompromisser med hinanden i en fælles borgerlig retning. Og det er langt bedre end den nuværende situation, hvor DF kan gå med til en finanslov én gang om året, mens det resten af tiden ter sig som en forkælet unge, der siger bæh, buh og nej tak til de voksne partiers forslag. Lad os få hevet plasteret af såret med det samme og komme af med blå bloks problembarn.

 

Det borgerlige Danmark fortjener bedre end at skulle trækkes med et småligt parti, hvis vigtigste formål at lægge sig i vejen for borgerlige reformer.

 

24 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Lau

  -

  Kære lakajer drøm sødt videre!

 2. Af Rap And

  -

  Skal ellers lige love for, at blogskriveren har det svært med sin galde. Så svært at han næsten slet ikke kan se ind i den virkelige verden. DF er ikke et rødt parti, og DF bliver aldrig et rødt parti. Derimod er DFs had til Liberal Alliance så udtalt, at de resten af denne regeringsperiode vil sørge for, at vendekåbepartiet ikke kommer i nærheden af at bilde sine naive vælgere den historie på ærmet, at man får langt større indflydelse ved at sidde i ministerbilerne end ved at stå udenfor regeringen, sådan som man ellers havde råbt så højt om.

 3. Af P Christensen

  -

  At DF går ind for håndværkerfradraget, viser at de ikke er liberale.

  Thi håndværkerfradraget er hverken et fradrag eller liberalt.
  Det er planøkonomisk omfordelings-socialisme, der genererer mere offentlig administration.
  Noget som blå blok officielt er imod.

  – Men HOV – håndværkerfradraget var og er jo Venstre og Konservatives ide ??!!

 4. Af Cai Schaffalitzky de Muckadell

  -

  Jeg har altid betragtet Dansk Folkeparti som et Socialdemokrati, blot med en anden EU politik, krydret med en større forskrækkelse for fremmede mennesker, ellers ingen forskel.

  Største anke er nu, at der næsten er absolut flertal de to socialdemokratiske partier imellem, som gør, at de kan stemme sig helt og aldeles til andre folks penge, præcis som mange folk frygtede ville kunne ske, allerede ved den danske grundlovs fødsel i 1849.

 5. Af bjørn o. hansen

  -

  DF har nu eksisteret i mange år, men hvad har det udrettet? Det har ladet de andre partier udhule og undergrave den personlige frihed, sikkerhed og velfærd…de har ladet andre partier smadre løs på infrastrukturen, hospitalerne, skadestuerne, forsvaret, politiet, postvæsnet, togdriften, skolerne og meget, meget mere.. uden nogensinde at gå på barrikaderne for at stoppe asocial og danskerfjendsk politik. Både pia og tulle har været sølle. Invasionen fortsætter.. kriminaliteten, skattetrykket og terrortruslen stiger, mens velfærden løbende forringes. Har DF udrettet nogetsomhelst udover småting?

 6. Af Kim Kaos

  -

  Vælger DF at lege regering med S fremover så kan de blå se frem til 20 års ørkenvandring.

  Alex Vanopslagh er utrolig naiv hvis han tror at LA sammen med resten af de blå vil kunne overleve uden DF.

 7. Af Tom Erne

  -

  Nemlig Alex Vanopslagh!!
  Og der er naeppe noget vaerre, end at se Tulle og co med deres selvfede smoerede smil, fordi S og V begge har valgt at lefle og servere dem magten. Dansk politik anno 2017 lyder ret simpelt, at hvis DF vil, saa kan det lade sig goere, ellers ikke. Hvis vi kan toerre DF af paa venstrefloejen, saa fint. Ellers maa man enedes med S om at koere dem ud paa det sidespor, hvor de retteligt hoerer til.

 8. Af Claus Poulsen

  -

  Lige præcis 👍👍

 9. Af - Niller

  -

  Op gennem nullerne var DF dog gode nok når de skulle lægge stemmer til VK regeringens på mange områder uansvarlige politik.
  Der var jo ingen slinger i valsen, forholdet var så hedt at Claus Hjort følte sig kaldet til at sige at Venstre og DF deler et værdifælleskab.
  Finanslovene blev klaret over en gang flæskesteg i finansministeriet og DF fik en gang håndører til deres mærkesager- som de så efterfølgende i primetime på tv kunne sole sig med.
  Først pisser de på os -så siger de vi lugter -disse vise ord fra Svend Auken kan vel også bruges i denne her blogs afstandstagen til DF.
  Og nej DF er ikke et socialdemokratisk parti- DF er et folkestemningsparti og det har de kunne dyrke i årevis , godt hjulpet på vej af en ukritisk og bovlam presse.

 10. Af J. Hanse n

  -

  DF er og bliver et nationalistisk, fremmedfjendsk og populistisk parti.
  Vælger grundlaget er landsbytosser.
  S burde ikke kunne samarbejde med dette parti om ret meget.

 11. Af Helge Nørager

  -

  Måske sandheden er den lidt ubehagelige at DF har ikke rykket sig en millimeter.
  Hvad som er sket er at Helle solgte Socialdemokratiets arvegods, sjæl, og bedstemor til konkurrence samfundet .
  Mette forsætter ufortrødent denne linje, hvilket ses tydeligt med hendes udsagn om at kontanthjælps loftet, ikke lige bliver afskaffet.
  Det er Socialdemokratiet som er blevet til DF, gennem en højredrejning af konkurrence politikkere som er deres egen lykkes smed.

  DF er hvad de altid har været, det skammelige er at Socialdemokratiet er falsk varebetegnelse i dag.

 12. Af Niels Larsen

  -

  Tiden er løbet fra den rendyrkede socialisme, J. Hanse n.

  Det har S indset og er nu ved at køre B, F, Ø og Å ud på et dead end spor.

  De 4 partier vil ikke på mindste måde blive savnet.

 13. Af b niel

  -

  Iflg. j. ha ns en og l em che m.fl. er man en landsbytosse hvis man er nationalsindet/dansksindet, hvis man er fremsynet nok til at se at fortsat masse indvandring vil ruinere Danmark, lægge velfærden øde, og skabe rædselsfulde tilstande på en lang række områder. Og iflg. de to fra det røde og radikale overdrev er man noget mindreværdigt hvis man går ind for ægte demokrati. Deres kommentarer er fulde af skældsord, fordrejninger og falske beskyldninger/påstande

 14. Af P Christensen

  -

  Jeg forstår godt vreden mod DF.
  De øvrige partier har jo sendt vor velfærd i graven
  og behøver en prugelknabe / scapegoat for at fjerne fokus fra egne svigt.

  Venstrefløjen har gennem årtier importeret sociale klienter
  og problemer til DK. Herunder en kvindefjendsk middelalderlig lovreligion.

  De blå har lavet centraliserings-reformer, der snarere har karakter
  af “deformer” på SKAT, kommuner, politi, skole osv.
  Forsvaret har helt unødigt deltaget i angrebskrige i ulande.
  Og en blå kongstanke er at velstand skabes via oppustede boligpriser
  og lavere lønninger (dog ikke til chefgangen).

  På få årtier har det gjort os til verdens dyreste discountland.

 15. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Det er som nogen har skrevet her: Det bliver ikke et samarbejde med Socialdemokratiet. Socialdemokrater gider da ikke høre på Dansk Folkepartis korrupte landsforrædere.

  Tulletåbens sabotage af EU og de bundfornuftige reformer vil lukke af for al andet end snak – og snak kommer der meget af. DF skal – efter socialdemokraternes mening ydmyges. Det skal de nok blive.

  1) Fastholdelse af kronen, er kun til fornøjelse for banksvin og andre spekulanter. At den fornøjelse så er mere end blandet, det er noget andet: For banksvin svarer fastholdelse af kronen til at klippe tæerne af med en grensaks – lad dem dog endelig more sig.

  2) Afstemningen om Patentdomstolen – det var jo et emne, som ikke interesserede nogen.

  3) Sabotagen af Politiunionen – var jo direkte hjælp til SF/Enhedslistens narkohandlende terrorister – er der én ting socialdemokrater ikke kan døje, så er det kommunister – specielt hvis de også er folkeskolelærere.

  4) Sabotage af Bankunionen, som udelukkende er til glæde for svindlerne og banksvinene i Danske Bank og Nordea? Socialdemokrater har Arbejdernes Landsbank.

  5) Nazi-Maries landsforræderi med trusler om russisk anvendelse af atomraketter – direkte rettet mod gode socialdemokraters sommerhuse? Selvfølgelig ikke!

 16. Af Erik Eriksen

  -

  Utroligt men sikkert ærkedansk! At en rimelig velskrevet og frisk udmelding, fra den fint provokerende Hermansen, kan udvikle sig til den tirade af hadefulde og meget lidt konstruktive bemærkninger er vel repræsentativt for de problemer lille Danmark kæmper med. En blogger nævnte vist noget om naive tåber i en anden vælger gruppe. Ja ja det er dog vores tosser! Vi er et lille land og der skal samarbejdes om tingene! Det ville være dejligt befriende, hvis man kunne håndplukke personer på tværs af deres politiske ståsteder, give dem et fair tidsrum (ikke år) Give dem nogle rammer og så høre hvilke konstruktive ting man kunne blive enige om. Kan de ikke blive enige så skal alle sendes hjem uden pensioner! Vi har for mange der går ind i politik for at have et levebrød. Vi mangler de stærke meninger med de gode begrundelser. Der er for få til at bekende at forretningen Danmark er en lille biks med alt for store armbevægelser. Det kommer tydeligt frem i denne blog. Gem nu skældsordene og kom med noget brugbart som vi kan dele. Vi har tilsyneladende de politikere vi selv har stemt ind i Folketinget. Hvad siger det om vores åndsevner?

 17. Af Torben Bach Sørensen

  -

  Sikke en vrede mod DF.

  Selv for en ikke DFer beundrer jeg de tæv Pia Kærsgaard & Co har taget, fordi de fastholdt kritikken at den uhæmmede indvandring fra kulturer, der ikke kan og ikke ønsker at blive integreret og bidrage til vort samfund.

  Det er ikke indvandrerne der har fejlet, tværtimod.

  Det er politikere og tossegode pseudo humanister, for hvem det allervigtigste er at fastholde medlemsskabet af “de korrekte”s klub.
  Uanset hvor åbenlyst integrationsproblemerne er, uanset hvor meget det koster lukker man øjnene og peger indigneret og hånende på jordnære fornuftige danskere, der ikke piver over tævene, men modigt siger sandheden. Adrrrr….!

  Helt modsat kronikøren, der har valgt den sikre Københavner Tossegode karriere strategi, der altid fører til sikre velbetalte offentlige job eller en fremtid som KOPI-kommentator.

  I dette felt bidrager de Radikale Venstres knopskydninger LA og Alternativet i forvejen bravt.

 18. Af Erik Petersen

  -

  Jeg tror man skal bære over med Axel, da hans alder nok er medvirkende til, at han åbenbart ikke kender til DF ’s støtte til de tidligere borgerlige regeringer.
  Det at sidde i regering, er bestemt ikke altid ensbetydende med størst indflydelse og det har DF nok indset for længe siden.
  De har heller ikke været til “salg” for ministerposter eller ministerbiler, som visse andre partier har.

 19. Af R. Harald Kistiansen

  -

  De konservative bloggere behøver ikke at frygte, at kærligheden imellem Venstre og DF bliver bragt til opløsning. DF swinger bare lidt.

 20. Af R. Harald Kistiansen

  -

  De konservative bloggere behøver ikke at frygte, at kærligheden imellem Venstre og DF bliver bragt til opløsning. DF swinger bare lidt. Ikke?

 21. Af Axel Eriksen

  -

  Det er da positivt, at der kan tales sammen over de traditionelle blogskel – det burde man også kunne gøre i et demokrati.

  Men derfra til, at forvente en S-DF regering lige om hjørnet, for hvilke partier skulle sikre det parlamentariske grundlag for den? De har jo ikke de fornødne mandater selv på nuværende tidspunkt.

  En ganske ny meningsmåling viser, at 48 % af de adspurgte DF´ere ville foretrække Mette Frederiksen som statsminister fremfor Lars Løkke – hvad vil flertallet pege på? Nok ikke entydigt på en bestemt – men bare i skuffelse stemme anderledes!`

  Og hvordan vil de socialdemokratiske vælgere reagere? Regeringssamarbejde med et “ikke-stuerent” parti? Også flugt!

 22. Af Kent Andersen

  -

  Helt enig!

  Mvh. Kent Andersen,
  50% argentiner, 50% dansk.

  PS: Bertel Haarder siger, at man selv skal blande sig i politik, hvis man er
  utilfreds. Fint nok, men hvordan f….. gør man det??? Jeg er bedøvende
  ligeglad med lokalpolitik, jeg har ikke læst hverken journalistik,
  eller statskundskab, og jer er ikke blogger. Det er gratis at melde ud, at
  man skal blande sig i politik, hvis det rent faktisk er umuligt i praksis.

 23. Af Tage Buje Jacobsen

  -

  Tak for det gode indlæg, det vil være den rigtige strategi for det liberale Danmark, lad Dansk Folkepart bliv slugt op af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti har og er det dyreste bekendtskab for det danske samfund , alle pengene fra de gode tider blev brugt til at øge vort offentlig forbrug i samarbejde med Anders Fogh, Nu har Venstre chancen for kigge tilbage på de gode liberalistiske tanker , Så Venstre forsæt bare stille og rolig at befri jer for det populistiske Dansk Folkeparti
  Tbj

 24. Af georg christensen

  -

  Lad bare DF, smutte over til alle andre bare ikke selvudnævnte borgerlige danskere i deres selv forherligende skattelys paradiser , levende med dansk pas og det´s sociale værdisæt i skattely.

  Som socialist er jeg fuldstændig enig med DF, ud af den nuværende EU tyskstyrede Europæiske union.

  Et europæisk tyskland har jeg altid været tilhænger af, men et tysk europa vil jeg altid være modstander af, så hellere et russisk europa.

Kommentarer er lukket.