Lad os få en ny overborgmester med respekt for skattekronerne

Af Alex Vanopslagh 17

Der er brug for borgerlig snusfornuft, ansvar og respekt for skatteyderne i København. Og det kommer der ikke, så længe Frank Jensen sidder på magten med en lang række rød-grønne socialistiske mandater i ryggen.

Deloitte har for andet år i streg påpeget, at Københavns Kommune ganske enkelt ikke har styr på borgernes penge. Bogføringen er mangelfuld. Enten mangler bilagene eller også er der ikke en tilstrækkelig beskrivelse af udgifterne. Det betyder, at medarbejdere i kommunen i princippet let kan smide private bilag ind og få skatteyderne til at betale regningen – uden at hverken politikerne eller forvaltningen nødvendigvis ville opdage det.

Samtidig peger revisorernes rapporter på, at Københavns Kommune stadigvæk ikke har fået styr på at lukke tidligere medarbejderes dankort. Netop potentiel misbrug af dankort burde man være særligt opmærksom på – i 2014 kom frem, at en medarbejder i kommunen havde misbrugt sit (kommunale) dankort i 17 år i streg for i alt 17 millioner skattekroner. Og da kritikken fra Deloitte kommer for andet år i streg, kan det umuligt komme som en overraskelse for Frank Jensen, at han ikke har styr på tingene på sit ansvarsområde (økonomiforvaltningen).

Hvorfor er problemet ikke løst efter tre år med sjusk og fusk? Hvorfor er der ikke oprettet en procedure, der sikrer, at dankort for tidligere ansatte er lukket? Tager Frank Jensen ikke sit ansvar seriøst?

Man fristes til at få den tanke, at Frank Jensen og det røde flertal i Borgerrepræsentationen ikke har tilstrækkelig med respekt for andre menneskers penge. At borgerne i København først og fremmest er skattekvæg. Så skidt pyt med at bogføringen halter – den blå opposition er alligevel ikke større.

Og så er det jo ikke ligefrem ophidsende at skulle have som en mærkesag eller et dagligt fokusområde, at der er styr på bogføringen og en garanti for, at skattekroner ikke misbruges. Så er det trods alt noget sjovere at modtage internationale priser og klippe snore over.

Der er brug for borgerlig snusfornuft, ansvar og respekt for skatteyderne i København. Og det kommer der ikke, så længe Frank Jensen sidder på magten med en lang række rød-grønne socialistiske mandater i ryggen.

 

17 kommentarer RSS

 1. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  De borgerlige skatteministre har behandlet Skat som et ondt bæst, der skulle udsultes, ud fra “Starve the beast-tesen”.

  Dét betaler lovlydige skatteborgere for nu.

  Nogen skal jo dække det hul statsbudgettet, der er opstået på grund af den omfattende moms- og skattesvindel, som de alt for få ansatte i Skat ikke var i stand til at forhindre, og som der også er for få ansatte, til at efterforske ordentligt nu.

  Så lad os få en skatteminister med respekt for skattekronerne, som ikke tillader Skat at forære 13 milliarder kroner bort, der bla. gik til en muslimsk momssvindler bosat i Mellemøsten, selvom Skat for længst var blevet advaret mod svindlen.

  Lovlydige borgerlige vælgere, der betaler deres Skat, kommer til at betale mere i Skat, fordi Skat forærer milliarder væk til udenlandske (og danske) skatte- og momssvindlere, fordi der er alt for få ansat i Skat, af ideologiske grunde.

 2. Af bent jørgensen

  -

  Der er både tale om et københavnsk og et landsdækkende problem. Politikernes flertal har ingen eller kun lille respekt for borgernes/danskernes penge, men bruger dem gerne på alle mulige fjollede projekter, såsom bænke til en halv million kr. stykket, hundredvis af cykler til 30.000 kr. stykket, DR-koncerter med skæggede damer til 275 millioner kr. for to timers TV, forgyldning af Levakovic-banden (72 millioner kr.), plus mange, mange andre skrupskøre projekter, som ikke gavner vi danskere det mindste. Om lidt får vi svenske tilstande, for partierne betragter os som stemmekvæg og skattekvæg. Vi danskere har jo siden 1968 fundet os i alt, og politikerne føler sig sikre på at det vil vi blive ved med. Vi får sikkert samme skæbne som aztekerne, armenerne, jøderne, svenskerne og de kristne i ISIS/ISIL områderne.

 3. Af b jørg

  -

  Der var faktisk skattefolk nok til at svindlen kunne have været stoppet for længst, for advarsler var der mange af. Enten er der tale om total uduelighed, eller også er der sket noget endnu værre. Det burde undersøges af en uafhængig enhed fra kriminalpolitiet. Men det bliver nok aldrig til noget.

 4. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Starve the beast-ideologien er lige så håbløs, og fundamentalt uvidenskabelig, som Trickle down-teorien er.

  Det sandsynlige resultat af dén Starve the beast-ideologi, som de borgerlige skatteministre har styret efter, er, at det bliver nødvendigt både at sætte skatten op, eller i det mindste at udskyde skattelettelser i mange år, samt at beskære velfærden.

  De absolut eneste, der har fået noget ud af starve the beast-ideologien er svindlerne!

  Taberne er primært de lovlydige skatteborgere, der må dække hullet efter svindlerne, samt de svage borgere, der har brug for et skattefinansieret velfærdssystem, der fungerer.

  Hvad med, at borgerlige fantaster holder op med at gøre luftkasteller, som Trickle down-teorien og endnu værre Starve the beast-deologien til deres ideologiske fundament?

  Der er tale om komplet uvidenskabelige, samfundsødelæggende, økonomiske teorier, der virker mod hensigten!

 5. Af P Christensen

  -

  Danmark er i frit (for)fald.
  Sjældent har det været så dyrt og så piv-hamrende ringe som nu.
  For Københavns vedkommende er det forunderligt
  at en så dyr by (skatter og boligpriser) kan være så ringe vedligeholdt.
  Grim og slidt. Årtiers skatteprovenuer er smidt i et hul. Og dem er der rigeligt af.

  Årsagen er årtiers forsømmelse hos både røde og blå,
  såvel lands- som kommunalpolitisk.
  Fundamentet for vor velfærd er blevet bort-eroderet
  af bureaukrati, socialturisme, spekulation osv.

 6. Af Lis Sørensen

  -

  Rent liberalist ævl. Intet at komme efter.

  Altid la segmentet der er dybt korrupt.

 7. Af Lis Sørensen

  -

  Rent liberalist ævl. Intet at komme efter..

  Altid la segmentet der er dybt korrupt.

 8. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Der er brug for borgerlig snusfornuft, ansvar og respekt for skatteyderne” – i Danmark.

  Enig.

  Det udelukker selvfølgelig, at man støtter dybt uansvarlige partier, der bilder sig ind, at Trickle Down-teorien, eller Starve the Beast-strategien har det mindste med ansvarlig, vækstorienteret økonomisk politik at gøre.

  Tror man stadig, at de to bevidst destruktive strategier er ansvarlig, økonomisk politik, så har jeg et – nej; to – Eiffeltårne til salg…

  Ansvarlige vælgere kan selvfølgelig ikke stemme på Den lille Svindlers parti, eller de andre, borgerlige partier, der har foræret milliarder til udenlandske svindlere, og ladet de danske skatteydere stå tilbage med regningen.

 9. Af Lukker I for debatten kl. 20 eller 21?

  -

  Er der lukket for kommentarer efter kl. 20?

 10. Af Indlæg modtages vist ikke efter kl. 20?

  -

  Det burde I have oplyst, så folk ikke skal spilde deres tid på at skrive indlæg der ryger i filtret.

 11. Af Op til 2 linjer ad gangen modtages 20-24

  -

  Vigtigt: Se film hos snapha, 180g, den korte, urias og især you tube: merkels migrant crisis/ one year on/what next.

 12. Af Svend Petersen

  -

  Lad os som minimum får en overborgmester som er daner og angle sakser.
  Der er jo ikke noget at sige til at administrationen af København går ad helvede til.
  Manden er jo JYDE. (Angle sakser) i modsætning til sjællændere har JYDER ingen respekt for andres penge eller skat.

  Hvorfor kan jyder ikke bare blive i Jylland.

 13. Af Jan Johansen

  -

  Med den baggrund den mand har, kan man da ikke forvente andet. Var han ikke bare opråber i en bingohal tidligere? Et reelt arbejde uden for Folketinget har han vist ikke haft. Han tror bare, at han som overborgmester bare skal møde op til forskellige arrangementer og klippe snore over og sige et par bevingede ord, som oftest bare bliver noget intetsigende sludder, men til den svimlende gage han modtager, vel omkring 2 millioner om året, har vi lov til at forvente, at han og hans medløbere udviser en større respekt for os som borgere. Det skulle da mangle!

 14. Af Niels Larsen

  -

  Jeg er fra Nye Borgerlige; ét af de partier, som officielt anerkender “Trickle Down”.

  Det gør jeg IKKE, hvorfor jeg er modstander af topskattelettelser. Jeg har større tiltro til, at lettelser i bunden har større effekt.

  Folk med små indtægter vil omgående omsætte en skattelettelse i øget forbrug. Direktøren vil bruge en topskattelettelse til at investere i papir på Børsen = passiv investering.

 15. Af m j

  -

  Filter problem igen

 16. Af Niels Larsen

  -

  Svend Petersen

  Se fakta i øjnene: uden jyder til at styre øen, ville sjællænderne stå på nakken af hinanden for at finde bundproppen grundet ønsket om kollektivt selvmord. 😀

 17. Af Bjørn Sørensen

  -

  At ansvarligheden er en by i rusland er ikke noget nyt.
  Byen har 200.000 ledige som bare dasker rundt uden at lave noget fornuftigt.
  Og staden er beskidt og nedslidt.

  Der er et gammelt ordsprog, som siger at magt korrumperer.

  Der er ingen tvivl om at byen trænger til at blive muget ud, både indenfor rådhuset og udenfor.

Kommentarer er lukket.