Statsfeminisme eller ej, skattekroner skal ikke finansiere Kvinfo

Af Lilian Parker Kaule 30
Til spørgsmålet om vi skal bruge skattekroner på at en venstreorienteret, feministisk højborg kan drive lobby virksomhed, skal man immervæk have spist mange speltboller og anlagt sig en Bikram Yoga-hjerne(fri)blødning for at besvare spørgsmålet med et rungende “Ja”.
Det er aldrig en kunst for en politiker at finde organisationer, som står klar til at bifalde flere skattekroner til deres resort. Omvendt, er det tæt på en umulig disciplin at tilbagerulle statsstøtte uden et ramaskrig.
Et glimrende eksempel udfolder sig netop nu, hvor kulturminister Mette Bock (LA) har frataget Kvinfo opgaven med at drive forskningsbibliotek og flyttet den (og de skattekroner som følger med) til det Kongelige Bibliotek. Politikens leder kalder det historieløst og farver med brede sentimentale penselstrøg, hvilket i en tid hvor følelser kommer før fakta, giver fin mening på kultur-radikalsk.
Tilbage står de pragmatiske og måske Politiken-usexede spørgsmål: “Hvad skal vi bruge vores fælles skattekroner på?” og hvis de partout skal bruges på videnscentre: “Hvem løser da opgaven bedst?”
Lad os starten med det sidste spørgsmål først.
Opgaven, der skal løftes, omhandler at indsamle, organisere og facilitere viden. Altså helt traditionelle biblioteksopgaver. Man behøver ikke at være synderligt akademisk funderet, for at forestille sig, at Det Kongelige Bibliotek kan løfte en traditionel biblioteksopgave glimrende. Hvis kulturministeren derimod havde foreslået, at overdrage biblioteksopgaven til fx Ungdomshuset, kunne jeg forstå kritikken på et sagligt grundlag.
Til spørgsmålet om vi skal bruge skattekroner på at en venstreorienteret, feministisk højborg kan drive lobby virksomhed, skal man immervæk have spist mange speltboller og anlagt sig en Bikram Yoga-hjerne(fri)blødning for at besvare spørgsmålet med et rungende “Ja”.
At blive frataget statsstøtte er derimod ikke det samme som, at Kvinfo ingen eksistensberettigelse har. Jeg har selv for nogle år siden deltaget frivilligt som mentor i Kvinfos glimrende mentorordning, hvor vi inviterede indvandrerkvinder på en kop kaffe og hjalp dem tættere på det danske arbejdsmarked med råd, støtte og søstersolidaritet.
I forenings-Danmark har vi tusinder af tilsvarende eksempler på, hvordan folk mødes og skaber værdi for hinanden – helt uden at være på finansloven.
Hvad der skal finansieres med skattekroner må tage udgangspunkt i grundlæggende samfundsinteresser, såsom et fornuftigt uddannelsessystem, infrastruktur, sundhedsvæsen, et rimeligt social sikkerhedsnet og et nationalt forsvar. Hvad der derudover skaber sammenhængkraft og beriger vores hverdag behøver ikke nødvendigvis at være rodfæstet i et statsorgan.
Vi må droppe logikken om, at gode initiativer absolut skal finansieres med skattekroner og som individuelle borgere genopfinde ansvaret for at støtte initiativer vi har kær, i stedet for at vente på at en politiker trækker penge op af lommen på vores nabo for at betale for vores interesser.

30 kommentarer RSS

 1. Af Anus ribber Anussen

  -

  Kvinder er kvinder værst…. 😉

 2. Af Anders Sørensen

  -

  Glimrende, ganske enkelt!

 3. Af Niels Larsen

  -

  Vi skal i det hele taget væk fra, at staten giver støtte til diverse foreninger.

  Og kunst. Det kan private mæcener klare – bl. a. ved at betale fuld pris for billetterne.

 4. Af `P Christensen

  -

  Gad vide hvornår de selv-erklærede borgerligt-liberale fjerner den socialistiske planøkonomi
  de har indført i form af det såkaldte “håndværkerfradrag” ?

 5. Af N O Nielsen

  -

  Det er hvad jeg vil kalde et rigtigt godt spørgsmål- som P Christensen her stiller.
  Det er som bekendt svært både at blæse og have mel i munden på samme tid.

 6. Af Hul igennem?

  -

  -Man kan ikke rigtig sige at Kvinfo er venstreorienteret, de er mere nasse-
  orienteret.
  Sådan en slags gamle ugifte tanter man fedter af m 32 millioner kr om året til hvidvin og ture.
  Til sammenligning bliver Danmarks penge snart trykt i Finland.
  Ja- det er rigtigt. For at spare 11 millioner og fyre dygtige og enestående håndværkere, gravører og stålstikkere- ja 57 skal der nu betales understøttelse til.
  Tog, elektromotorer, dieselmotorer, skibe kan vi heller ikke lave mere trods Kvinfo?

 7. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er folk vel efterhånden bare fed up af al hjernedøde feminist ævl? I mit tlfælde – hænger feminister en ½ meter ud ad begge ender 🙁

 8. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en video der altid er værd se eller se igen:

  Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS

  https://m.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

 9. Af Ole H

  -

  Hvornår standser tilskudene til erhvervslivet og bankerne.
  Lad falde hvad ikke kan stå selv.

 10. Af Helge Nørager

  -

  Til P Christensen.
  Nu giver håndværkerfradrag, ikke til andre en ejere af fastbolig.
  Det er derfor en skjult omfordeling til dem som har.
  Og dem som bor til leje, er sikkert arbejdsløse, syge dovne dumme grimme ækle lede usympatiske mennesker som ikke fortjener alle de nasserøvs ydelser til rager til sig.
  Og har derfor fortjent at den økonomiske ulighed vokser.
  Og for øvrigt har en del medlemmer af regeringen lige købt huse der trænger til en kærlig hånd.
  ‘Så fat for helvede at alt der øger den økonomiske ulighed aldrig vil blive afskaffet.
  Og husk så lige at det er meget krævende at arbejde, så små arbejdsopgaver i huset, er der ikke tid til som folketingsmedlem.
  Derfor fjernes dette fradrag først når alle i regering, har fået deres huse sat i stand.
  Hvilket er aldrig da de som andre friværdi ryttere udnytter boligprisers himmelflugt og flytter ofte.

 11. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt synes kommentarer at blæse lidt i vinden. Hvad har nu håndværkerfradrag at gøre med feminister? Med mindre man udlægger det der håndarbejde på anden vis . . . griner lidt sjofelt 🙂

 12. Af Børge Lystager

  -

  Cat fight!

  Så er det frem med popkornene, drenge!

 13. Af jens andersen

  -

  Det er lidt pudsigt med de der rødstrømper og feminister, for deres samlede bevægelse er noget af det mest kvindefjendske man overhovedet kan forestille sig. De fører sig frem som humanister, men hele deres politik går ud på at udskifte deres landsmænd med arabere/afrikanere/ islamister, og egen deres egen kultur og civilisation med islamisk barbari. Noget som i længden vil sikre en jernhård undertrykkelse af alle kvinder. Man må formode at feministerne er en samling kortsynede og forvirrede høns.

  Oveni er de også mændenes, familiernes og børnenes fjender. (der er også enkelte søde og harmløse “feminister”, men de rabiate af slagsen…uha, uha.)

 14. Af Ulla Jensen

  -

  Der er ikke råd til at finansiere Kvinfo, hvis der også skal være råd til bistandshjælp til de mange muslimske kvinder, der har valgt at trisse rundt derhjemme og forkæle patriarken, mens de lever af overførselsindkomster, som er finansieret af kvindelige skatteydere, der gider arbejde…

 15. Af Torben Kjeldsen

  -

  KVINFO er Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed og samlingsstedet for forskning, viden og information om den moderne ligestillingsdiskussion. Nationalt og internationalt. Temmelig vigtig institution. Det burde være almen samfundviden, at kende til behovet for ligestilling. Der er stadig store eller mindre øer hvor der ikke er ligestilling. Et intelligent og demokratisk samfund investerer selvfølgelig i oplysning og forskning på dette område. Intelligente politikere medtager selvfølgelig denne viden i deres tanker om at udvikle et samfund mod mere velfærd og ligestilling (hænger sammen). Okay det gælder så ikke LA og nu helller ikke Venstre. Ja for Venstre gælder det jo bare deres leflen for populisme og magt (de plejer ikke at være så dumme) og LA, ja de er jo bare religiøse Ayn Rand tilhængere, samfundet er et onde og åbenbart også kampen for ligestilling.

 16. Af j pe

  -

  To r ben a kl. 21.05 kender alle flosklerne og klicheerne, men er ikke andet end en feminiseret nar. Kvinfo er aldeles ikke noget videnscenter, men er blot en propaganda-central for rødstrømper der ønsker kommunistiske og svenske tilstande.

 17. Af Niels Larsen

  -

  Torben Kjeldsen

  Hvis kvinderne (og nogle mænd tilsyneladende) er så glade for Kvinfo, så kan de jo give foreningen en skærv.

  Problem solved.

 18. Af J L

  -

  Lilian Parker Kaules indlæg samt Mette Bocks, Inger Støjbergs og Laura Lindahls angreb på KVINFO viser tydeligt at de liberales mål er at gøre Danmark dummere.

  /Jesper Lund

 19. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Uden penge gør det ondt, siger man jo.

  Men spøg til side; man (og kvinde) er friere til, at definere og kæmpe for egne rettigheder, når man (og kvinde) ikke skal tigge Fader Stat om, at give én sypenge til kampen.

 20. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Uden penge gør det ondt, siger man jo.

  Men spøg til side; man (og kvinde) er friere til, at definere og kæmpe for egne rettigheder, når man (og kvinde) ikke skal tigge Fader Stat om, at give én sypenge til kampen.

 21. Af Thomas Nielsen

  -

  Hvis KVINFO er så afgørende vigtig en organisation, så må de danske kvinder – som udgør over halvdelen af den danske befolkning – vel sagtens kunne finansiere det selv, gennem et medlemskontingent eller frivillige bidrag? Som med enhver anden interesseorganisation.
  Problemet er jo nok, at KVINFO med en sådan ordning hurtigt ville opdage, at de kun repræsenterer et lille, radikaliseret mindretal. Og det er jo ikke så sjovt i disse tider….

 22. Af J L

  -

  KVINFO står for Køn Viden INformation FOrskning. Umiddelbart skulle man tro at navnet stod for noget med KVINder. Men det gør det altså ikke. Jeg vil forestå institutionen at ændre navnet til et kønsneutralt navn, f.eks. KØNINFO eller KØNFO. Det den måde vil navnet bedre vise at institutionen varetager begge køns interesser.

  /Jesper Lund

 23. Af Caroline Kofahl

  -

  KVINFO var oprindeligt tænkt som et sted, hvor man forskede i kvindehistorie. Der er rigtigt mange emner, vi ved for lidt om, mht kvinders historie i Danmark. Sammenlign fx med britisk forskning i emnet. Men vilkårene har ikke været de samme her som der.

  Husk i øvrigt, at der ikke er et D i navnet, og at der er udtalefirskel på vind og vin ☺

 24. Af jørgen pe

  -

  Er jesper lund svagt begavet? Det eneste han leverer er påstande. Argumenter følger aldrig med. Kvindfo eller kvinfo varetager aldeles ikke begge køns interesser, men kun “elitære” og radiGALE kvinders. Iøvrigt er kvindebevægelsen kommunistisk samt mandsfjendsk, familiefjendsk og børnefjendsk. Og den er totalt forældet, for i nutidens Danmark er det ikke kvinderne, men især mændene og børnene som udnyttes, tyranniseres, gøres retsløse og udsættes for alle mulige politiske, bureaukratiske og juridiske overgreb, uretfærdigheder og svinestreger. Se iøvrigt hvordan rabiate/radikale feminister ruinerer, skamrider og hærger Sverige.

 25. Af J L

  -

  Caroline Kofahl
  Der er sikkert rigtig mange, der ud fra navnet drager den konklusion at KVINFO kun beskæftiger med kvinder. Derfor giver en navneændring mening.

  /Jesper Lund

  “De liberale gør Danmark dummere. Kæmp imod”

 26. Af Lisbeth Sørensen

  -

  9 dobble statsbetalingen til kvinderettighedsorganisationer.

  Det er der brug for under la la regeringen , hvor alt sejler i kvindehad og manglende kvinde rettigheder.

  Sidste blå kvinde….Husk at slukke for lyset…

 27. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Flere indlæg i filteret dage gammelt?

 28. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Flere indl æg i filter et dage gammelt?

 29. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Flere indl æg i filt er et dage gammelt?

 30. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Flere indl æ.g i fi.lt er et dage gammelt?

Kommentarer er lukket.