Send Carsten Jensen i praktik hos Inger Støjberg

Af Alex Vanopslagh 17

Det er blevet moderne at invitere politikere ud i virkeligheden. Det seneste eksempel er, at Joachim B. Olsen skal to uger i praktik som murer, fordi det antages, at den tidligere olympiske medaljevinder i kuglestødning ikke aner, hvor hårdt fysisk arbejde er ude i den virkelige verden.

Og gennem tiden har der været mange andre eksempler på, at man gerne vil have politikerne ud til alt fra kontanthjælpsmodtagere til virksomhedsejere, fordi de folkevalgte ikke har forståelse for den virkelige verden uden for borgens tykke mure.

Og der er helt sikkert noget om snakken, så det er ubetinget en god ting.

Men hvorfor ikke prøve det omvendte? Hvorfor ikke bede nogle af de mest skeptiske borgere med den største politikerlede om at tage en arbejdsuge sammen med deres hade-MF’er?

Så skulle de sidde med det samme kedelige rugbrødsarbejde. Være med til forhandlinger, hvor spin er lagt til side, og hvor man reelt forsøger at indgå kompromisser til gavn for samfundet. De skulle komme med til møder med virksomheder, organisationer og bekymrede borgere. De skulle opleve hvor lange dagene er, hvor hårdtarbejdende de fleste politikere er, og hvor svært det er at tælle til 90 mandater.

Hvem ved – måske vil det gøre noget ved politikerleden? Måske vil det øge borgernes forståelse for, at ikke alle politikere er nogle dovne pampere, der bevidst ikke ønsker at tage ’folkets’ bekymringer alvorligt?

Den horde af 3F’ere og læsere på Nationen!, som hader Joachim B. Olsen for et godt ord, ville have godt af en uges praktik med ham. Måske vil de indse, at Liberal Alliance oprigtigt mener, at deres politik er til gavn for de arbejdere, der lider under et skyhøjt skattetryk og elendig velfærd. At det ikke bare er et parti for eliten. Og Joachim vil måske lære, hvorfor han ikke formår at indkapsle flere 3F’ere som vælgere på trods af ovenstående.

Samtlige af Den Korte Avis’ læsere kunne have godt af en uge med Zenia Stampe. Måske vil de få forståelse for, at flygtninge og indvandrere også kan bidrage med noget positivt til samfundet, mens Zenia måske vil kunne få åbnet øjnene for, hvorfor mange borgere ser muslimsk indvandring som et problem.

Og så er der hele den politiske elite, som lever af fjendebillederne hos deres hade-politikerne. Giv dem en uge sammen, hvor de skal følge en given MF’er i tykt og tynd. Eva Agnete Selsing kunne komme i praktik hos Uffe Elbæk og måske få forståelse for hans politik og visioner bag alt den varme luft. Lisbeth Zornig kunne passende komme i praktik hos Joachim B. Olsen og se, at han ikke arbejder dagligt for at skabe fattigdom og elendighed.

Carsten Jensen skulle følge Støjberg til forhandlinger, møder med embedsmænd og lære om de dilemmaer, en integrationsminister utvivlsomt skal forholde sig. Han vil måske lære, at Støjberg ikke bare bæller cola og spiser kage, men at det er en politisk kunst at få gennemført stramning, når man er en mindretalsregering.

Mads Langer kunne passende følge Løkkes fodspor, Iben Tranholm sendes ind på Pernille Skippers kontor og Medina og Martin Henriksen skulle tilbringe en uge sammen.
Det er bare at sætte i gang.

17 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg helt enig i, at en uges menigmand praktik i Folketinget – formentlig vil strippe “Kejserens nye klæder” totalt af i ren bar røv. Menigmand vil uvægerlig stille det yderst relevante spørgsmål – leger de folkevalgte politikere bare administrator for EU/FN?

 2. Af jørgen pe

  -

  Nogle politikere, som f.eks. zenia, elbæk, ulykke, merkel og mange andre er bare så langt ude, og så ligeglade med danskernes velfærd og fremtid, at der ikke er noget at forstå. Om man så var sammen med dem hver dag i et helt år, ville et fornuftigt menneske aldrig kunne komme til at forstå hvorfor de har så travlt med at efterabe Sverige og med at ødelægge Danmark… og med at forære arvesølvet og danskernes øvrige fælles værdier væk til tvivlsomme lande og postboksfirmaer osv.

 3. Af Augustus Van Dango

  -

  Når kuglestøderen har fået sin kønsskifteoperation, kan han MÅSKE accepteres som politiker af de toneangivende storbytosser – men ikke ét sekund før!

 4. Af r. vangkilde

  -

  PRAKTIK HANDLER OM INDTÆGTER OG UDGIFTER, – politiker leden vokser i takt med skatte %,
  når demokratiet kun er et styringsværktøj, så burde velfærdstaten afskaffe den passive omfordeling til en ny aktiv selvforsørgelse, der ville lægge en dæmper på asyl og immigration.

 5. Af Svend Jensen

  -

  Citat: ” Måske vil de få forståelse for, at flygtninge og indvandrere også kan bidrage med noget positivt til samfundet…”

  Den problemstilling er helt ved siden af. Kritikere af den nuværende migration ser det største problem som et spørgsmål om antal; ikke deres manglende kompetancer.
  Stopper man ikke indvandingen af nassende migranter, vil alle de lande med befolkningseksplosion sende deres overtallige unge stærke mænd til Europa.
  Her forbereder de ankomsten af endnu flere overflødige fattige mennesker (familien).
  Få ansvarlige politikere vil anerkende dette problem, selv om det vil være dræbende for Danmark på sigt, hvis man ikke standser migrationen omgående.

  Den globale befolkningseksplosion og den deraf medfølgende klimakatastrofe vil være den udløsende faktor for en global krise, der meget vel kan udløse en tredie verdenskrig.
  Mennesket nedstammer ikke fra aberne — vi er bare en anden abeart!

 6. Af Bjørn Sørensen

  -

  Danskerne har de politikere de fortjener.

  Hr. karrieremand som betaler 60 % i skat får lidt tilbage ved at sende sin kone på arbejde i den offentlige sektor, hvor hun typisk er beskæftiget med papirnusseri.
  Den offentlige sektor har ikke forbedret produktiviteten de sidste 60 år, trods alskens moderne teknologier, som man ikke forstår at udnytte.
  Da karrieremandens kone også tager sig af familiens trivsel, har man indrettet den offentlige arbejdsbyrde således at hun kan tage sig fri for at kunne magte det hele.
  Så en typisk arbejdsuge er under 30 timer, hvilket er det halve af karrieremandens.
  På jobcentret er en typisk arbejdsdag, 1 time til klienterne og 5 timer til papirnusseri.
  Jo da, de ledige skal måles og vejes og kategoriseres i tilfælde af at der bliver behov for dem, hvilket ikke er særligt sandsynligt, fordi man har nedlagt de arbejdspladser som kunne beskæftige dem.

  Sådan har danskerne indrettet sig, når det nu ikke kan være anderledes.

  Da 60% er offentligt forsørget og da befolkningen er stærkt forgældet, så er befolkningen ikke interesseret i forandringer, som truer deres tilværelse.

  Og politikerne, hvad skal vi med dem for vi har allerede overladt lovgivningsarbejdet til EU og internationale interesseorganisationer.
  Så de stakkels politikeres væsentligste opgave er sørge for at samle et flertal af folk, som mener det samme, hvilket de fleste gør, selv om de har særstandpunkter med hensyn til farven på toiletpapiret.

  Så jeg tvivler på at de fleste vil have sig frabedt eller vil undvige at blive kigget over skuldrene.

  At den Danske Model ikke er langtidsholdbar bliver mere og mere indlysende, men indtil videre opføres komedien, Kejserens Nye Klæder.

 7. Af Kim Fælled

  -

  En uge med Zenia vil ikke ændre en dyt på fakta – Indvandringen koster os mia. årligt og de er overrepræsenteret i kriminelstatistikken der til kommer de kulturelle problemer det har medført.

  Så om så vi alle gik rundt med Zenia i et år så er fakta nu en gang fakta.

 8. Af Finn Bjerrehave

  -

  Vores problem må ikke blive vores politikere, men kun os selv, det er nemlig os vælgere som sætter kryds på stemmesedlen, og resten bliver selvmål.
  Politik og underholdning. Finn Vig

 9. Af Daniel Thompson

  -

  Faktisk en meget fed idé.

  Lidt som da Morten Messerschmidt og Dan Jørgensen, og Pia K. og Naser Khader kørte i bil sammen med gennem Europa.

 10. Af Kurt Jørgensen

  -

  Men at sende en lavtlønnede arbejder ind, som skal høre på at LA er et arbejderparti, fremfor det rigmandsparti som de er.

  For at det skal blive en succes, skal det da være en arbejder der ikke er så klog, en der kan blive hjernevasket, af jbo´s snak om at LA er så gode. Og at LA arbejder for de folk der er at finde i bunden af samfundet, eller som har et lavtlønnede job, og som så ikke betaler topskat…

  For kommer der en arbejder ind, der bare har lidt indsigt i sin egen indkomst, og hvordan det ser ud i resten af samfundet, så har LA da ingen chance, for at bilde denne person ind, at LA er et arbejderparti… I/DE er kun et parti for de rige og velhavende i samfundet…

 11. Af Mehmet Sami Gür

  -

  SVAR TIL NASER KHADER:

  Naser Khader truer Tyrkiet med udelukkelse fra NATO og EU. Det skriver Berlingske.

  Har Naser Khader ikke lyttet til Erdogans seneste tale?

  Han sagde, at EU og NATO kan rende og hoppe.

  Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, varsler, at der kan være endnu en folkeafstemning på vej i Tyrkiet ud over den i april.

  Ved den anden afstemning ville tyrkerne skulle stemme om, hvorvidt Tyrkiet skal fortsætte forhandlingerne om tyrkisk medlemskab af EU.

  Så, Naser, Tyrkiet vil ikke længere fortsætte med den aldrende vesten! Vesten kan ikke længere tilbyde noget som helst. Fat det nu – giganten er vågnet op af 100 års søvn!

 12. Af Ole Skovgaard

  -

  Har svært ved, at se ideén med at sende arbejdsmanden i praktik på Borgen. Jo flere personer der kommer derind og bliver tankemæssigt ensrettet i det “postakademiske tankesæt” jo mere kvæler man den sidste rest af den forandringsvilje, kampgejst og frihedstrang der trods alt er tilbage i en mindre del af befolkningen. Hvis eks Cykelsmeden skulle leve som dem, så ville det kræve en lovsamling/ manual på 50 sider, en særlig Rådgiver, en ombudsmand og 10 embedsmænd til at lappe en cykel. Når han kommer ud derfra vil hans pragmatiske tilgang til arbejde være forsvundet.

 13. Af Svend Jensen

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 27. MARTS 2017 23:20
  Tværtimod – det er Tyrkiet (verdens mindst gigant), som kan rende og hoppe.
  Hr. Gür må gerne ophøre med at udsende sine bombastiske meldinger om Tyrkiets gigantiske storhed, når alle nu ved hvor forvirrede de tyrkiksede stakler er. De har et identitetsproblem – er de troens sande forsvarere mod de dumme hedninge, eller er Tyrkiet den dumme dreng bagest i EU-klassen?
  Erdogan burde tvangsindlægges til et kursus i civiliseret islam ved Naser Khader.

 14. Af Thomas Nielsen

  -

  En uge med Zenia Stampe kunne også bruges som alternativ til almindelig fængelsstraf – eller er det for barsk i følge konventionerne?

 15. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Godt forslag.

  Jeg giver gerne en uge til.at oplaere kuglefrastoederen i menneskelighed over for danskeren.

 16. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Godt forslag.

  Jeg giver gerne en uge til.at oplaere kuglefrastoederen i menneskelighed over for danskeren..

 17. Af Jorn D.

  -

  Skulle skønheden tage udyret i praktik, er uden for al logik
  men
  Naser Khader – det gør de vist allesammen
  og
  med mange tyrkiske skolelukninger har Erdogan styr på Gür
  der
  åbenbart ikke kan tåle Gülen
  men
  hvem vidste, at recepten handlede on RecepT.E.
  men
  når Recep Tayyip Erdogan bliver Stormufti i EU

  indføres Erdogans nye indfødsrets prøve, med et spørgsmål
  nemlig
  “Er do Glans”
  but
  circumcised under no circumstance – not my “Dingeling”
  og
  Erdogan – han EU forbyder måske endnu en ting
  nemlig
  landsholdets “forhuds slogan”: “En del af noget større”
  og
  så er det ikke engang sjovt
  men
  den tyrkiske “Lire kasse mand” vil fortsat foretrække Euro

  ironi.mus

Kommentarer er lukket.