Det socialdemokratiske hykleri og SKATs skandaler

Af Alex Vanopslagh 41

Nu bliver der nedsat en undersøgelseskommission om skandalerne i SKAT. Det er ubetinget godt. For selvfølgelig skal så stor og kompliceret en skandale undersøges til bunds – og ministre må stå til ansvar for deres beslutninger, handlinger og mangel på samme.

Og ganske forudsigeligt er SF og S ude og placere skylden for SKAT’s skandaler hos Kristian Jensen. Han bærer ene alene ansvaret for alle de skandaler, som ironisk nok fandt sted under den sidste S- og SF-ledede regering. Det er et mageløst hykleri. Forklaringen er angiveligt, at Kristian Jensen igangsatte besparelserne hos SKAT ved at søsætte moderniseringen med blandt andet udviklingen af EFI. Jeg skal ikke afvise, at Kristian Jensen som skatteminister mellem 2004 og 2010 har et medansvar. Men her er hvad vi ved om SKATs skandaler – og hvem der forsømte at reagere, da alle advarselslamper blinkede:

 

 • Ejendomsvurderingerne blev under den røde regering suspenderet. Det var på S-R-SF-regeringens vagt.
 • EFI blev implementeret under den røde regering – også selvom det ikke var funktionelt.
 • Udbytteskandalen begynder i 2012 og fortsætter to år frem. Altså under Holger K. Nielsen (SF), Jonas Dahl (SF), Morten Østergaard (RV) og Benny Engelbrecht (S). Ingen Kristian Jensen der.
 • Det var den røde regering, der fyrede(!) en lang række medarbejdere i SKAT.
 • Og Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr sad gennem hele perioden i enten koordinationsudvalget og økonomiudvalget. De har været med til at træffe beslutninger om ressourcer hos SKAT. Hvis de to partiledere har ret i, at det er nedskæringer, der er skyld i skandalerne – og ikke dårlig ledelse og inkompetente ministre – ja, så er det beslutninger, de selv har været med til at træffe. Det kan de ikke tørre af på Venstre.

 

Og alligevel ser vi, at SF og S fører sig frem med anklager om, at det er Kristian Jensen og besparelserne, der har skabt alverdens ulykke for SKAT. Hykleriet bliver kun tykkere af, at de forskellige skatteministre under den røde regering, gang på gang fastslår, at effektiviteten hos SKAT ikke lider skade af, at der fyres medarbejdere. Se selv her.
Det venstrefløjen med Socialdemokratiet i spidsen har gang i, er så klassisk for socialdemokraterne: Vi går efter manden, frem for bolden. Vi er ligeglade med fakta og fornuft – så længe vi kan gøre en politiker fra et andet parti upopulær. Vi ser det nu med Kristian Jensen, vi så da Thyra Frank blev indsat som minister og vi så det med kampagnerne mod Lars Løkke gennem hele sidste valgkamp. Det er svært at fatte sympati for et parti, der systematisk dropper substansen, så snart de kan gå i kødet på en politisk modstander.

I mellemtiden udebliver debatten om, hvordan SKAT’s udfordringer løses. Det første skridt kunne være at forenkle skattesystemet, så det ikke er så hulens kompliceret at administrere. Derefter kan vi nedlægge Skatteministeriet. Besparelserne kan gå til SKAT, som lægges ind under Finansministeriet som en enhed.

41 kommentarer RSS

 1. Af Lis-beth Søren--sen

  -

  Liberalisttyvene i den borgerlige regering skal findes og straffes behørigt.

  Jeg er selv tilhænger af dødsstraf for sådanne forbrydere der forvolder så mange døde via skattesvindel.. Om dette skulle betyde nødvendigheden af nye blå ministre mv. Så må det være sådan nu engang.

  “Det var den røde regering, der fyrede(!) en lang række medarbejdere i SKAT.”

  Så lyver lakajen os direkte op i ansigtet. Siden vKO kom til, fyret de tusinder og tusinder. Mener det var 3. Muligt det også gik en smule ned under Thorning, men vko gjorde det beskidte store arbejde her i liberalistisk egen egoisme for 90% vedkommende.

 2. Af Lis-beth Søren--sen

  -

  Også et andet indlæg i filteret?

 3. Af Helge Nørager

  -

  Fake news, spin og lügenpresse,
  Newspeak, dobbeltmoral og ansvarsfralæggelse.
  Kø ved håndvask og håndklæder alle beskidte.

  Er det også de rødes skyld med svindel med registrerings afgifter ?

  Alt er de rødes skyld og de fremmedes og ned med topskatten.

  Alle liberale har fattet guds visdom og de fattige stinker så det er kun godt de dør hurtigt.

 4. Af Helge Nørager

  -

  Den gennemsnitslige levetid for en velhavende mand er over 10 år mere end en fattig arbejdsløs.

  Og den udvikling er øget sammen med den økonomiske ulighed.

  Det er også en sandhed at en velhavende mand går mere til lægen, oftere bruger sundhedssystem, og har helt check på alle former for tilskud og skatteafskrivninger som kan gavne ham.
  Så den rige koster samfundet mere end den fattige.
  De skal have pension mange år mere end de fattige, kender alle smuthuller til at komme foran i køen ved lægen og har dygtige rådgivere der kan sende deres penge ud af landet i skattely.
  Som f.eks ved det næste salg af DONG aktier som vil ske.

  Så det er da de rødes skyld det hele alle som ikke kan indse dette er dumme og vil ikke fatte at livet er skønt hvis vi kunne slippe for de fremmede og få topskatten ned.

 5. Af Ole Skovgaard

  -

  Noget af det Alex her skriver er sikkert rigtigt, men det er altså osse grunden til man bliver træt når det her emne + Flygtninge skal være de eneste politiske emner man diskuterer op til næste valg. Det bliver en latterlig mudderkastning om hvem der er skyld i hvad hvornår. Desuden vil sagen være politisk i den grad (RØD/BLÅ) Sæt Kammerat Andersen i formandstolen for Granskningsudvalget, så kender vi konklussionen og kan regne med facit indsat og nogle ubekendte. Mange af ulykkerne er de sikkert i høj grad lige gode om…. Og hvad mere væsentligt er, de fremtidige ulykker (osse relateret til andre politiske emner) har de ingen fokus på, fordi alt drejer sig om de få emner og at udstille politiske modstandere. Alle de i øvrigt mange udfordringer Danmark har bliver sekundære i et Kafkask disruptivt teater som vel bedst kan beskrives i en digtsamling.

 6. Af Rap And

  -

  Fin opremsning af virkningerne, mens der bores ret lidt i årsagerne.
  Elsker i øvrigt, når liberalisterne kører det stråmandsargument om, at EFI blev igangsat under den røde regering, som underforstået derfor skulle være ansvarlig for et system, der blev påbegyndt i 2006, og som igen og igen var blevet udsat, men til gengæld lovet fiks og færdig og klar til drift til september 2013.

 7. Af Henrik Larsen

  -

  Kære LPK og AV,

  Den er desværre lige i øjet med jeres artikel, som beskriver en socialdemokratisk kynisme, der jo kun er mulig med pressens (i den grad stiltiende) opbakning.

  Jeg selv er ikke på samme “nævner” som jer partipolitisk, og jeg mener bestemt ikke, at f.eks. globaliseringen er det uimodståelige og åbenbare sort for Danmarks eller den øvrige vestens økonomi og velstand, men hvis der i øvrigt skulle være noget i jeres artikel om konkret Skat administration, som partipolitisk stødte mig på knapperne, ville jeg nok prøve at gendrive jeres opstillede påstande som fakta.

  Da de hidtidige kommentarer på jeres artikel kun er eder og forbandelse og ikke i nærheden af argumentatorisk gendrivelse, ser det nok ok ud med substansen. 🙂

 8. Af ole hansen

  -

  Velfærdsstaten smuldrer hastigt. Idag er postvæsnet, skattevæsnet, velfærden og sundheds-systemet mv. langt ringere end for 10-15 år siden. Danskernes beskyttelse mod smitsomme sygdomme er solgt til Saudi-arabien for en slik, 1% af værdien. Også DONG og NETS mv. er solgt, med milliardtab til følge for danskerne. Men politikere, don cor le one og nogle postbox-firma blev rige. Og mange andre af vores fælles og skatteyderbetalte værdier flyttes til udlandet. Er Danmark ved at være en korrupt bananstat?

 9. Af M Jørgensen

  -

  Hvorfor kvæles den frie debat her på bloggen ( hykleri )

 10. Af Erik Kristensen

  -

  Indførelse af it – systemer i den offentlige sektor er jo næsten som en naturlov, en eklatant fiasko, jvf alle tidligere it systemer, sidste skud på stammen er eksempelvis sundhedsplatformen i region hovedstaden ca for 2,6 mia fiasko.
  Nu kan skatteyderne så se frem til en formentlig 3 cifret mio. Regning for en kommision, som efter det hidtidige forløb at dømme mest skal bruges i den kommende valgkamp. Hvis politikerne mente det mere seriøst, så stoppede den videre diskussion af det historiske forløb og man afventede kommissionens afgørelse. For det er vel formålet med nedsættelsen. I stedet blev de politiske kræfter brugt på at genoprette Skat ikke blot med luftige ideer som eksempelvis præsteret af Mette Frederiksen, men konkrete initiativer, der er fuldt financierer.
  Den aktuelle mudderkastning er et eklatant bidrag til politikerlede samt demonstration af en række såkaldte toppolitikeres flair for hykleri.

 11. Af Ib Caravaggio

  -

  Klynk, jammer og dårlige undskyldninger…

  Som om Socialdemokraterne skulle have den mindste interesse i, at undergrave finansieringen af dén velfærdsstat, som partiet har været hovedkraften bag…

  Skandalen er det logiske resultatet af, at ansvarsløse og bundløst grådige, borgerlige anarkister fik magten over dén stat og det skattevæsen, som de anser for, at være hovedfjenden.

  “Starve the beast”, som I siger til hinanden, når I tror, at ingen hører Jer; det er med andre ord en planlagt skandale, der skal retfærddigøre yderligere nedskæringer af “the beast”…

  Lad os få Margrethe Vestager som skatteminister; såvidt, jeg erindrer, så advarede hun faktisk mod denne skandale allerede i opløbet -og så blev hun ekspederet til EU.

 12. Af Niels Larsen

  -

  M JØRGENSEN – 17. MAJ 2017 12:05
  Hvorfor kvæles den frie debat her på bloggen ( hykleri )

  Enig!

 13. Af Flemming Lau

  -

  Overordnet set, må man bare konstatere at et hus i splid med sig selv, vil forfalde!

  Den bæredygtige socialdemokratiske vision, blev snigløbet af firebanden.
  De borgerliges eneste vision var at smadre velfærds samfundet, i had til skolærere og skattevæsenet. Flere tusinde skattefolk blev fyret under Fogh i ’80 erne. Hvad er logikken i at fyre en alm skattemand, der mindst inddrager mere end 5x i skat, end de omkostninger hans ansættelse koster..?

  I ’90 erne gik samtlige politikere på tinge, amok i international hybris. Arbejderen skulle være akademiker og håndens arbejde skulle varetages af udlændinge. Og de næste 30 år blev håndens arbejde nedgjort og ringeagtet i en sjælden set grad. Rengøringsfolk blev pisket frem og tilbage mellem privat og offentlige arbejdspladser, af lunefulde kommunepolitikere. Sosuer blev udsat for et skanningstyrani, uden lige, menneskelige “Lab rats”!

  Firmaerne blev også besat af den internationale og grænseløse vision og de begyndte at outsource. Hvad blev der af Danmark..! Jo det eksistere skam stadig, men kun som skind, muskler og blod uden det nødvendige skelet til at holde det oprejst!

 14. Af ole hansen

  -

  En destruktion af friheden, familielivet, demokratierne og nationalstaterne er i fuld gang. Ført an af EU, frau merkel, mog he rini og junc ker. Alt er under angreb. Mændene hetzes og undertrykkes, børnene overtages af systemet, dødssyge “reformer” og grove skandaler vælter frem. Visse steder i psykiatrien og i de øvrige hospitaler sendes flere og flere patienter i døden pga. nedskæringer, dalende moral og kvalitet. En storkatastrofe er under udvikling. Læs “Tidehverv”, den korte, snaphanen og you tube. (merkels migrant crisis mv.)

 15. Af M Jørgensen

  -

  *Man binder os på mund og hånd*
  Evig aktuel tekst af Poul Henningsen som også gælder her på bloggen.

 16. Af Lis-beth Søren--sen

  -

  Stadig indlæg i filteret? Sent 8 gange i korrigeret form nu?

 17. Af P Christensen

  -

  En indslag fra DR tv i 2010 med daværende skatteminister Troels Lund Poulsen:

  ”Da Skatteministeriet startede i den form, det har nu, da man overtog ansatte fra kommunerne, der var der over 10.000 ansatte. I løbet af få år var vi nede på at have omkring 7.500 ansatte, så det viser jo faktisk, at det kan lade sig gøre at effektivisere og samtidig opkræve skat.”

  https://www.facebook.com/Debatten/videos/1698985383475746/

  TLP blev jo også “kendt” i forbindelse med Thornings mands skattesag.

  Personligt er min kvote for politikerlede forlængst opbrugt.
  Spar Folketinget væk. De laver kun ulykker derinde.

 18. Af Helge Nørager

  -

  Flemming kl 15, nu må du må ikke blive sur, men du udtrykker nu mine erfaringer ganske godt, og føler det du skriver.
  Er sandheden.

 19. Af Flemming Lau

  -

  Helge Nørager.
  Det er ikke for at være nostalgisk, men når man i ideologiens navn, smadrer noget der virker, så tager man sig til hovedet. Politikerene ønsker naturligvis vores tillid, men siden Ask og Urt sagen, har det været berettiget at nære en sund skepsis.

 20. Af Dorte Marie Høgsted

  -

  De skriver “implementeret” ikke “igangsat”. Det er ikke det samme.

 21. Af Lis-beth Søren--sen

  -

  Og et nyt indlæg til lakajen?

  Han nægter alt saglig kritik.

 22. Af Lis-beth Søren--sen

  -

  Og et nyt indlæg til lakajen?

  Han nægter alt saglig kritik….

 23. Af Lis-beth Søren--sen

  -

  Lakajordføren har lukket ned for ytringsfriheden. Det forlænger hans ledere. Alt kritik skal stoppes.viser tydeligt hvor vi har de liberale. Imod frihed og ytringsfrihed.

 24. Af peter nielsen

  -

  Avisens blogpolitik er uforståelig og nærmest forrykt. En dame skriver radikale pladderhumanistiske blogs, hvor kommentarer er forbudt. På andre blogs hærger og dominerer talende lokummer og mentalt forstyrrede, mens pæne, oplysende og fornuftige/seriøse kommentarer skjules/slettes. På de fleste blogs er den demokratiske ytringsfrihed afskaffet og afløst af redigering der favoriserer debatsabotører og sinker. Lige her står det dog bedre til, men hvor er chefredaktionen/avisen på vej hen? Læs også “Tidehverv” i maj plus den korte avis/snaphanen.

 25. Af peter nielsen

  -

  Læs om rablende bloddryppende vanvid og onskab støttet af visse jurister/dommere. Læs den korte a vis.

 26. Af peter nielsen

  -

  Læs om bloddryppende vanvid og forbryderisk ondskab støttet af visse jurister/dommere. Læs den korte a vis.

 27. Af M Jørgensen

  -

  En spidskandidat til kommunalvalget der på sin blog lukker af for den brede debat, er ikke et godt tegn på at man vil varetage en af demokratiets bærende elementer ytringsfriheden.
  Man kan vel sige at en valgplakat med navn og parti giver samme effekt, så hvorfor skrive et blogoplæg til debat.

 28. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Læs om bloddryppende vanvid og forbryderisk ondskab”

  Hvor spændende. Hvad hedder bogen? Tager ud og køber den med det sammen med popcorn.

 29. Af Gert jensen

  -

  Den berygtede blogger “Lisbeth” fra den røde fløj oversvømmer alle blogs hvor han/hun ikke er udelukket. “Lisbeth” har tilsyneladende specialiseret sig i vås og sinkeagtige kommentarer. Det er træls at tosser får lov til at ødelægge masser af debatter. Ved at drukne dem i vrøvl.

 30. Af Gert jensen

  -

  Den berygtede blogger “L is be th” fra den røde fløj oversvømmer alle blogs hvor han/hun ikke er udelukket. “L is be th” har tilsyneladende specialiseret sig i vås og sinkeagtige kommentarer. Det er træls at tosser får lov til at ødelægge masser af debatter. Ved at drukne dem i vrøvl.

 31. Af P Christensen

  -

  Skatteminister Kirsten Lauritzen er som andre Vind-stre folk ikke meget for at
  bruge for mange kroner på SKAT, selv om en skattemedarbejder tjener sin løn
  ind 5x.

  EUtopisterne fra Vind-stre har ligesom de andre partier især pga. marionet-styret EU
  overdynget Danmark med stadig mere og kompleks lovgivning.
  Men ikke flere resourcer til at håndhæve den.

  Dermed er det ikke længere de bredeste skuldre der bærer byrderne her i samfundet.
  Men de dummeste hoveder, der ikke kan eller vil snyde i skat.
  Og for Venstre er det en mennesket at kunne slippe afsted med at snyde i skat.

 32. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Preben f1 hedder nu Gert. 15 nye daglige navne bruger manden.

  Han er typen venstre nu har ansat i skat i Udkantsdanmark. Total clueless.

 33. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Preben f1 hedder nu Gert. 15 nye daglige navne bruger manden.

  Han er typen venstre nu har ansat i skat i Udkantsdanmark. Total clueless….

 34. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Prebe.n f 1 hedder nu Gert. 15 nye daglige navne bruger manden.

  Han er typen venstre nu har ansat i skat i Udkantsdanmark. Total clueless……

 35. Af Lisbeth Sørensen

  -

  2 andre indlæg i filteret også?

  Berlingskes ny it system er til grin.hver kommentar sendt siger “virker ikke”, “for langtsom” også kommer de alligevel på nogen gange.

 36. Af Finn Bjerrehave

  -

  Det bedste forsvar er et kraftigt angreb, og ved at fastholde angrebet, bliver vinderen udpeget, og hvem taber, når næste kryds sættes.
  5000 personer siden 2005 sparet i skat, giver 2,5 milliarder årligt i udgifter, og gange 12 år altså 27 milliarder sparet , opvejer heldigvis svindlen, og Storebælt bliver aldrig gratis og jeg græder.
  Alle snyder og bedrager. Finn Vig

 37. Af Finn Bjerrehave

  -

  Det bedste forsvar er et kraftigt angreb, og ved at fastholde angrebet, bliver vinderen udpeget, og hvem taber, når næste kryds sættes.
  5000 personer siden 2005 sparet i skat, giver 2,5 milliarder årligt i udgifter, og gange 12 år altså 30 milliarder sparet , opvejer heldigvis svindlen, og Storebælt bliver aldrig gratis og jeg græder.
  Alle snyder og bedrager. Finn Vig

 38. Af Helge Nørager

  -

  Artikel om at de røde overdriver skandale i skat.

  Hvordan kan man overdrive at det er en skandale at 80 milliarder eftergives skyldner.
  At mere end 14 milliarder gives i falsk aktieudbytteskatte refusion,
  At leasingfirmaer uden kontrol malker statskassen,

  Hvordan kan en sådan skandale overdrives ?.
  Vi kan gå i krig uden det giver en kommission så er linjen lagt.

  Så selvfølgelig kan stemmekvæget sgu da bare fatte at det er bizzniz as usual og de røde er nogen tude kiks afhængige klynker der ikke fatter de liberale visioner om at borgeres penge har det bedst i aktie ejeres og virksomheder med momsgælds lommer.
  Samt at den geniale plan til at sikre dette virker perfekt.

  Og at det er helt forkert at der er brug for køkkener og vaskerier samt rengøringspersonale på de nye supersygehuse.
  De er nemlig så super duper at alt kan spares væk også patienter de døde nemlig før de nåede frem.
  Liberal genialitet når den er bedst.

 39. Af gerdkurt nielsen

  -

  Hr. vandopslag de tilbydes navneforandring til Hr. Vandslange.

 40. Af Palle Huld

  -

  Stilles til ansvar

  Nu er der det ved ansvar, at ansvar uden konsekvens er ikke ansvar, men bare spild af tid.

 41. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Et tredje indlæg i filteret til bjerrehave?

Kommentarer er lukket.