Utilsigtede konsekvenser ved godhedspolitik

Af Lilian Parker Kaule 83

Det mest ødelæggende ved dansk godhedspolitik er behovet for at definere værdige forhold og gode liv via lovgivning, på bekostning af den enkeltes ret til at indrette sig som ønsket. Det er muligvis svært for nogle politikere (både på venstre- og højrefløjen) at forstå hvorfor nogle mennesker fx sælger deres kroppe, tager stoffer eller accepterer lave lønninger med dertil matchende arbejdsforhold, men at ville aftvinge folk disse livsvalg ved at ville forbyde prostitution, kriminalisere stofmisbrugere eller modarbejde såkaldt “social-dumping” er misforstået politisk omsorg for de befokningsgrupper man forsøger at beskytte. Lovgivere bør i stedet for at udøve formynderi, lære at acceptere og respektere den diversitet der findes i de forhold mennesker vælger at leve under.

Et rigtig sørgeligt eksempel på forfejlet godhedspolitik finder vi i de nyeste stramninger af au pair ordningen. Kort fortalt besluttede SR-regeringen i 2015 sammen med Enhedslisten, DF og SF at forbedre forholdende for au pairs i Danmark. Med de nye forbedringer blev værtsfamilien pålagt en øget udgift og strammere regler for arbejdstid, danskundervisning, definerede ugeplaner og indhold i arbejdet.

Ved første øjekast, kan det virke til at stramningerne var tiltænkt en reel forbedring af arbejdsvilkårene for au pairs som primært kommer fra fattige kår i Sydøstasien. Som ved så meget andet velment venstreorienteret politik, blev det reelle udfald af stramningerne dog, et styrtdyk i efterspørgslen af au pairs. Beskæftigelsesministeriet fremlagde i forbindelse med vedtagelsen af lovforslaget, en forventning til at stramningerne ville medføre cirka 200 færre au pair-ordninger årligt, hvilket har vist sig være et rigtigt estimat og hvilket betyder at partierne bag stramningerne har været oplyst om konsekvenserne ved deres politik fra start. 

Tilbage står spørgsmålet om hvem særligt Enhedslisten og SF har ønsket at hjælpe/straffe ved deres kontraproduktive lovændring. Var sigtet at sætte en kæp i hjulet hos de børnefamilier som ellers har haft gavn af praktisk hjælp i hjemmet? Eller var sigtet derimod at hjælpe fattige piger fra Sydøstasien med at skabe sig en bedre fremtid? Hvis sidstnævnte var tilfældet tror jeg næppe de knap 2000 fattige piger, som i modsætning til for 10 år siden ikke længere har udsigt til et gunstigt arbejde i Danmark, føler sig spor hjulpet. En arbejdsuge på 30 timer, gratis kost og logi, gratis sprogundervisning og 4150 kroner om måneden er stadig “gunstige forhold” i relation til alternativet: En arbejdsuge på 60 timer til en månedsløn på cirka 2000 kroner som live in maid i fx Bangkok – hvis de da skulle være så heldige. For de knap så heldige piger, kan de måske få arbejde foran et webcam i et blikskur et sted i Manila.

Sådan er socialismen, utak er de armes løn. Det’ de godes paradis, men jeg syn’s fanme det er synd.

 


KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

83 kommentarer RSS

 1. Af Arne Nielsen

  -

  Jeg havde da opfattet situationen sådan, at man havde til hensigt helt at ophæve aupair-ordningen helt, og jeg troede faktisk at dette VAR sket. Vi har jo været vidner til, at den har været groft misbrugt til at importere billig arbejdskraft fra lande, hvor de pågældende ikke havde de ringeste forudsætninger for, at kulturudveksling på nogen måde havde mening eller var formålet med aupair-opholdet, men at formålet var at sende penge hjem til en nødlidende kæmpefamilie i et tilbagestående land, hvor kulturudveksling ikke på nogen måde stod på tapetet. Jeg kan kun ønske held og lykke med planerne om at fjerne denne dysfunktionelle ordning, som i praksis kun har tjent med at forsyne rige familier med tjenende slaver, de kunne hundse med efter forgodtbefindende. Dette land skal ikke støtte sådan noget gennem lovgivning. Væk med aupair-ordningen.

  • Af Lilian Parker Kaule

   -

   Tak for din kommentar Arne. Hvori består dette “grove misbrug” mellem arbejdsgiver og frivillig arbejdstager?

   MVH
   Lilian

 2. Af Thomas Nielsen

  -

  I mellemtiden kan Poul Nyrup stolt fortælle på Socialdemokratrenes seneste kongres at han i sin tid som statsminister altid fik sine skjorter vasket og strøget af en pakistansk vaskeriejer. “De var så flinke og hjælpsomme.”
  Ja, hos Sosserne er der altid en god forklaring når man prædiker ét og gør noget helt andet.

 3. Af Svend Jensen

  -

  Om ca. 30 år er indbyggertallet i Philippinerne forøget med 50% – dvs. fra 100 millioner i dag til 150 millioner. Skal Danmark så tage imod ekstra 1000 piger til den tid? Hvad med de andre østasiatiske lande med gigantisk overbefolkning, der bare vokser og vokser?
  I forvejen pånødes Danmark tusindvis af ludfattige migranter fra islamiske lande, som lyver om hvadsomhelst for at komme til truget.
  De fleste vil sandsynligvis gerne være altruistiske og hjælpe denne verdens fattige. Desværre tømmes vort eget spisekammer i takt med den udøvede godheds omfang. Allerede i dag er fattige danskeres stigende proletarisering bevis for, at der er grænser for godhed. Pengene til affodring af verdens overskudsbefolkninger skal jo komme fra andres lommer.
  Faren ved at indtage holdningen “Der er altid plads til 1000 mere” er helt åbenlys – kun det radikale venstres, Politikens og lignende godhedsapostles udsyn standser ved næsetippen.
  Undskyld makker, men nok er nok!

 4. Af Arne Nielsen

  -

  Jah, altså, sådan som jeg erindrer aupair-ordningen, sådan som den var, f.eks. da min søster i sin tid tog til Frankrig med det formål at lære godt fransk, og som senere førte til, at hun har bosat sig permanent i dette land og har boet dér i mange, mange år, og i dag undertiden må lede efter de danske ord, når vi taler sammen i telefonen – hun taler i dag et dansk, sådan som det var i 1970erne og kender ikke mange udtryk af nyere dato – så var der her tale om unge, som kom fra hjem med en dannelsesbaggrund, som gjorde kulturudveksling meningsfuld. Det, der er tilfældet med de mange phillipinske aupairs, er, at de overhovedet ingen dannelsesbaggrund har, og at de penge, som skulle have til formål at være dem til underhold her i landet, i vidt omfang bliver sendt tilbage til familien. Derfor mener jeg, at dette er et misbrug, som ikke lever op til det oprindelige formål med aupair-ordningen, der var, som jeg netop har skitseret. Derfor ser jeg ingen anden udvej, end at aupair-ordningen må enten bringes til ophør, eller at vi indfører regler for fra hvilke lande, vi vil modtage aupairs. Endvidere er der jo det forhold, at vi på ingen måde mangler indvandrere, jvf. min historie om min søsters udvandring.

 5. Af Niels Larsen

  -

  Det mest ødelæggende ved dansk godhedspolitik er, at det helt unødvendigt vælter ind med uduelige muslimer og afrikanere, som forventer livslang forsørgelse.

  Og at politikerne lader det ske.

 6. Af Anitta Larsen

  -

  Godhedspolitik. Hvad mener du med det ord?! Det er jo et propaganda ord. Men hvad mener du? Mener du at når man hjælper andre mennesker, så er det ulækkert? Tal tydeligt! Du har ingen nuancer med HVORFOR at man valgte at gøre Au Pair situationen anderledes. Der var jo ret mange sociale forhold bag. Hvorfor har du ikke dem med? Er det for at skabe et en-dimensionelt beskrrvelse af Au Pair forholdet så dine argumenter står bedre? Det er igen propagandistisk. Svar udbedes i et tydeligt let forståelgt sprog, uden propaganda pladder.

  • Af Lilian Parker Kaule

   -

   Med godhedspolitik mener jeg en politik som er designet med en god intention, men som i bedste fald ingen effekt har – i værste fald har negative konsekvenser.

 7. Af Hr. J H

  -

  AF ANITTA LARSE N – 13. JULI 2017 9:59

  NL henter naturligvis oret fra hitl ers retorik.
  Gutmensch.

 8. Af Hr. J H

  -

  ordet
  Skulle der nok have stået.

 9. Af Thomas Jensen

  -

  Kære Svend. Din argumentation her på bloggen virker på mig som om, at du godt kunne bruge lidt tid på at udvide din horisont. Se eksempelvist følgende:

  Citat Svend Jensen: “Allerede i dag er fattige danskeres stigende proletarisering bevis for, at der er grænser for godhed. Pengene til affodring af verdens overskudsbefolkninger skal jo komme fra andres lommer.”

  Med andre ord kommer pengene til at “affodre verdens overskudsbefolkninger” fra fattige danskere? Det var sjovt, for her gik jeg og troede, at det var de mere velhavende danskere der reelt finansierede velfærdssamfundet. Dit ordvalg virker på mig som om, at du har travlt med at forhindre andre i at “komme til truget” ud fra devisen om, at så er der mere til dig selv. Hvis det er tilfældet virker det ikke særligt sympatisk. Det er i hvert fald ikke det, jeg gladeligt betaler min skat til.

  Citat Svend Jensen: “Faren ved at indtage holdningen “Der er altid plads til 1000 mere” er helt åbenlys – kun det radikale venstres, Politikens og lignende godhedsapostles udsyn standser ved næsetippen.”

  Forslaget om au pair pigerne er stillet af og vedtaget under SR regeringen. Det virker lidt “sært” at angribe kritikerne af forslaget ved at skrive, at dem der har fået det vedtaget har jord i hovedet.

 10. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Det er muligvis svært for nogle politikere (både på venstre- og højrefløjen) at forstå, hvorfor nogle mennesker fx sælger deres kroppe, tager stoffer eller accepterer lave lønninger med dertil matchende arbejdsforhold, men at ville aftvinge folk disse livsvalg ved at ville forbyde prostitution, kriminalisere stofmisbrugere eller modarbejde såkaldt “social-dumping” er misforstået politisk omsorg for de befokningsgrupper man forsøger at beskytte.”

  Der findes luksusludere, der vælger deres karriere som sexarbejdere, fordi de kan tjene store penge på en nem måde, men hvor mange er der af dem?

  En ludfattig, narkoafhængig, prostitueret mor, “vælger” ikke, at sælge sin krop for småpenge til hykleriske kunder, der voldtager hende, fordi de foragter hendes “livsvalg”…

  En illegal migrant, “vælger” ikke, at arbejde for slavelønninger under usle forhold…

  Når man misbruger det smukke ord “frihed” på dén usle måde, så er man komplet utroværdig – og for amoralsk til, at se det selv.

 11. Af Anders Jensen

  -

  Der er mig bekendt ingen, der forhindrer de pågældende familier i at ansætte de samme piger i de samme jobs, som de har passet hidtil. De skal bare betale dem den løn, som man ville betale en dansker i samme job. De kan ikke længere dække sig ind under pigernes “au-pair”-titel og dermed slippe afsted med at underbetale pigerne og ignorere alle de oprindelige (gode) intentioner ved au-pair ordningen.

  Det er rigtigt, at pigerne fra Manilla sikkert er lykkelige for den løn de får, men går vi først ind på argumentationen med “at så er det i orden”, så åbner der sig rigtigt mange muligheder for at misbruge, underbetale og forskelsbehandle folk fra den tredie verden blot fordi de har det endnu ringere derhjeme… Det KAN aldrig blive et argument. Og det er vel ikke det, som LKK vil have indført…?

 12. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Der er tilsyneladende noget, du har misforstået.

  Formålet med au pair-ordningen var, ihvertfald formelt set, IKKE, at give overklassen ekstremt billige tjenestefolk fra fjerne u-lande.

  Men det er jo dét, som ordningen har udviklet sig til.

  Formålet var kulturudveksling, hvor primært unge kvinder kunne komme ud og snuse til andre kulturer under hjemlige forhold, og samtidigt lære at passe et hjem.

  Men dét er efterhånden meget få, unge, europæiske kvinder, der vil forberede sig på et liv som husmoder på dén måde, så ordningen er for længfst forældet, og burde simpelthen afskaffes helt.

 13. Af Mads Clausen

  -

  Utilsigtede konsekvenser af sådanne stramninger er et relevant og godt emne som debattøren tager op, selvom jeg dog mener fordele og ulemper er mere nuancerede end der udtrykkes. Hvis man læser den linkede artikel om opholdstilladelser fra Avisen.dk (et styrtdyk i efterspørgslen af au pairs), fremgår det at antal opholdstilladelser er styrtdykket hvert eneste år de seneste 10 år, med i gennemsnit 200 om året og det ser på den baggrund ikke ud til at der er sket en acceleration af dykket efter stramningerne.

  Man må vel være enig i præmissen at de nye forhold er bedre for pigerne end de gamle forhold alt andet lige, mens der så kan være en separat diskussion om hvorvidt de gamle forhold er bedre end intet ophold. På baggrund af den linkede statistik ser det dog ikke ud til at effekten af piger som ikke længere kommer til Danmark er markant i forhold til faldet i tidligere år, sammenholdt med at alle de au pairs der trods alt fortsat får opholdstilladelse, nu har fået bedre forhold.

  • Af Lilian Parker Kaule

   -

   Touché Mads! Vi kan sagtens debattere kausaliteten, det giver jeg dig. Der er de seneste år mange er set et fald i tildelt opholdstilladelser, så ja, ifht au pair ordningen skal det selvfølgelig også kædes sammen med den kurs vi har set praktiseret i udlændingestyrelsen generelt de seneste 10 år.

   Min pointe i indlægget går på den politiske praksis (som hos hele det politiske spektrum) at man skruer på en knap – med et udtalt formål, for så at se at effekterne er nogle helt andre. Jeg motivforsker i mit indlæg og anklager Ø og SF for at være naive i deres forsøg på at hjælpe fattige sydøst asiatiske piger. Skal jeg være helt ærlig, tror jeg slet ikke stramningerne handlede om herboende eller fremtiddige au pairs arbejdsforhold. Jeg tror partierne grundlæggende ønsker at stoppe muligheden for relativ billig hushjælp hos børnefamilierne i Gentofte kommune, men havde de fremlagt et lovforslag med den ordlyd ville debatten blive en helt anden.

 14. Af Bjørn S'rensen

  -

  Ubegavet socialpolitik er kendetegnende for venstrefløjen.

 15. Af bent jensen

  -

  LPK har ret i at der er utilsigtede konsekvenser af godhedspolitikken. Det er der ofte, og tit er konsekvenserne onde og katastrofale. Når politikere tænker kortsynet eller styres af korruption, kan selv det der proklameres som humanisme, det eneste rigtige, det absolut nødvendige og den mest rene form for godhed og næstekærlighed…. udvikle sig til organiseret ondskab og katastrofal galskab.

  BT har idag en forsideartikel om hvordan patienter svigtes (og pines, invalideres og dræbes) af endnu en fejlslagen reform. En “reform” som er nr. 117 i den lange række af “reformer” som de sidste tre regeringer har gennemført. Med tusindvis af tragedier som resultat. Skandalerne er væltet frem de sidste 5-10-15 år, men politikerne lærer intet af dem, men fremturer blot. Det hele kaldes velfærd, humanisme, klogskab og fremsynet omhu, men sandheden er at Titanic-Danmark er ved at kæntre, og kan ende med at gå til bunds.

  Overfladisk set er Danmark stadig et velfungerende land. Og mange har det stadig godt. Men der spares og slagtes ned på infrastrukturen, velfærden og sundhedsvæsnet, og antallet af svigtede, ulykkelige og dårligt/usselt behandlede familier og borgere stiger og stiger. Hvemsomhelst kan blive næste offer.

  Vores demokrati er kørt i grøften, og landet styres nu mest med direktiver udefra. Oveni har rødradikale og skabsradikale kliker i partier og medier overtaget hvad meningsdannelsen angår. Derfor er der udsigt til en dyster og rædselsfuld fremtid for både vores børn og os selv, det danske folk. Vi kan få samme skæbne som Libanon, Sverige, Mexico eller Grækenland.

 16. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det “utilsigtede” ved au pair-ordningen er, at ordningen nu stort set kun er en måde, at skaffe sig ekstremt billige tjenestefolk på, der udfører et reelt arbejde, som lige så godt kunne udføres af danske arbejdere, der ellers må leve af skattefinansierede overførselsindkomster.

  Men du må da gerne ansætte tjenestefolk fra Manila – eller Kuala Lumpur – hvis de da kan få opholdstilladelse; bare du aflønner dem efter danske forhold, og iøvrigt behandler dem ordentligt.

 17. Af lisbeth. sørensen.

  -

  Engang liberalistgylle , hvis lige aldrig er set i avisen. Hører hjemme i “der sturmer”.

  Indlægget kunne være skrevet af den frastødende kuglefrastøder. Uværdigt for ordentlige mennesker at kommentere fascisten her videre.

  Au pair ordningen er , er slavearbejder. Prostitution er ækelt. Sådan du bibeskæftiger maybritt? Formentlig siden så stor støtte til det.

 18. Af Torben Jensen

  -

  Måske er det ordet misbrug I er uenige om. Der har været rigelig med grelle eksempler på au pairs som er blevet misbrugt, det kan være på arbejdstid, socialt eller sågar seksuelt. Der er et regelsæt for hvor meget au pairen må arbejde (bl.a. højst 5 timer 6 dage om ugen – ikke noget med 10 timer en dag for så at arbejde 2 en anden dag) når dette ikke overholdes, så er det et misbrug af de kontraktlige forhold.

  Desuden, er det trættende at høre om den der mærkelige sammenligning med hvad personer kunne tjene i deres hjemland, når man diskuterer lønninger i Danmark. En læge tjener også 1/20 i Indonesien – men det er jo ikke et argument for, at læger i Danmark skal tjene det samme.

 19. Af Ole hansen

  -

  Af “godhed”, sund fornuft og social samvittighed er der ikke meget tilbage inde i den store politikerborg. Det er vist ikke uden grund at bladet “Hus forbi” kan berette om det ene overgreb efter det andet mod arbejdsløse, fraskilte og boligsøgende danskere. Det er vist ikke uden grund at pårørende er begyndt at indrykke annoncer om at de har mistet al tillid til visse hospitaler. Det er vist heller ikke uden grund at antallet af taberfamilier, tabermænd og taberbørn er kommet op i rekordhøjder. Og hvorfor er hundredtusinder af danskere på stoffer eller lykkepiller eller ude i et overforbrug af spiritus?

  Politikerleden har vist aldrig været større. Men hvis vælgerne blot reagerer ved at skifte rundt mellem de partier der har snydt dem i årevis, fortsætter nedturen selvfølgelig. Til den bitre ende, hvor det barbari og den massedød der hærgede Europa i 1914-18 og 1939-45 kommer tilbage. Se den korte, snapha og mer kels migrant cri sis.

 20. Af Hr. J H.

  -

  For at sætte tingene på plads.
  Ordet godhedsindustri og Gutmensch blevet brugt af hitl er i flæng.
  Og i hans berømte bog.
  Nu bruger højrefløjen så også dette ord hånligt.
  Tankevækkende.

 21. Af Jan Hansen

  -

  Hej Lilian,
  det er lige præcis det, du og andre liberalister aldrig har forstået: Au-pair-ordningen er IKKE en beskæftigelsesordning. Det handler om kulturel udveksling og intet andet.
  For hver udlænding, der kommer til Danmark som au-pair, burde der være en ung dansker, der tog den modsatte vej som au-pair.

 22. Af L. Frederiksen

  -

  Kære Lilian,
  Jeg synes virkelig du har en kynisk indstilling til dine medmennesker og en hårdhjertet indstilling til vores fælles (verdens) samfund. Den såkaldte godhedsindustri her i Norden har, og har altid haft, til opgave at sørge for et samfund, som er humant og værdigt at leve i, som ingen burde beklage sig over. Den har medført en samfundsmodel, som den øvrige verden søger til, når deres egen tilværelse bliver uudholdelig. Smider vi vores humanisiske bestræbelser på værdige livsbetingelser på porten, så ender vi med samfund som ligner de verdensdele, som folk flygter væk fra. Løsningen er snarere at fortsætte med at gå foran med gode regler og modeller, som hovedsagelig skal beskytte de svage, og konstant søge at udbrede disse principper til resten af verden. Det kan kun være i alles interesse, at nogle i den store verden ser og lærer gode ting af os. Det omvendte (altså når vi lærer skidte ting af den store verden, såsom undertrykkelse og udnyttelse af svage), er ikke i vores interesse.

 23. Af Hr. J H

  -

  Tankevækkende at LILIAN PARKER KAULE tror, at formålet med au pair ordningen er at skaffe billig arbejdskraft til velhaver områderne nord for København.

 24. Af H S

  -

  Au pair betyder “på lige fod”
  Sådan var det for 50 år siden hvor min søster kom til min fars forretningsforbindelse i England for at deltage og lære om husholdningen i et finere engelsk hjem .
  Det var en gensidig berigelse .
  Sådan er det ikke med asiatiske “au pair” ordninger idag.
  Det er ren arbejdskraft som idag egentlig børe varetages af de mange langtidsledige “danskere”.
  Problemet er vel at de ikke gider eller er for ustabil arbejdskraft. Hvem gider Iøvrigt have en “burkaklædt” inden for sine døre.
  En løn på ca 14000 om måneden for 30 timers arbejdsuge , skattefrit med alt , er vel ok , men det er vel blevet for dyrt for den danske børnefamilie og til ulempe for asiatiske piger som ikke længere kan hjælpe sin fattige familie i hjemlandet.
  Fred være med det , men ingen vinder ved det , kun er der nogle røde politikere der får tilfredsstillelse for deres “ideelle fordringer” .

 25. Af H S

  -

  Au pair betyder “på lige fod”
  Sådan var det for 50 år siden hvor min søster kom til min fars forretningsforbindelse i England for at deltage og lære om husholdningen i et finere engelsk hjem .
  Det var en gensidig berigelse .
  Sådan er det ikke med asiatiske “au pair” ordninger idag.
  Det er ren arbejdskraft som idag egentlig børe varetages af de mange langtidsledige “danskere”.
  Problemet er vel at de ikke gider eller er for ustabil arbejdskraft. Hvem gider Iøvrigt have en “burkaklædt” inden for sine døre.
  En løn på ca 14000 om måneden for 30 timers arbejdsuge , skattefrit med alt , er vel ok , men det er vel blevet for dyrt for den danske børnefamilie og til ulempe for asiatiske piger som ikke længere kan hjælpe sin fattige familie i hjemlandet.
  Fred være med det , men ingen vinder ved det , kun er der nogle røde politikere der får tilfredsstillelse for deres “ideelle fordringer

 26. Af Vibeke Bjeregaard

  -

  au pair
  Jeg har lært et par au pair piger at kende gennem årene og er slet ikke enig i den kritik der føres. Au pair ordninger giver piger og drenge en mulighed for at opleve den vestlige verdens demokratiske og etiske principper at kende gennem en familie. Dem jeg har lært at kende at kommet videre i nye arbejdsrelationer andre steder i Europa, vi er blevet venner for livet og de har taget deres læringer med hjem til deres egne familier. for nylig blev det muligt for en tidligere nu i Spanien bosat au pair at få sin Philippinske kæreste til Spanien, de har lært engelsk og spansk og bidrager med gode historier og en arbejdsindsats til det Europæiske samfund. Det er dog min opfattelse at de fleste vender tilbage til deres hjemland, beriget med deres oplevelser og erfaringer om hvordan livet også kan leves. det er en win-win for både danske og Philippinske familier. Det er lidt synd, at de ikke må arbejde mere end 30 timer per uge efter min mening, da de gerne vil tjene lidt ekstra penge, det kunne man godt tillade under en kontrol naturlig vis – måske noget med max 20 timer i gennemsnit pr md. De fleste sender mere end halvdelen af deres lommepenge hjem til den resterende familie i Phillipinerne.

 27. Af Maryna Jensen

  -

  Som selv tirlige aupair, synes jeg, at politiker skal ikke lovgiver noget og lad mensker selv aftale arbejdes vilkår, lige som det er i Danmark på andre områder…

 28. Af Hr. J Ha.

  -

  AF VIBEKE BJEREGAA RD – 13. JULI 2017 12:53
  “de har lært engelsk og spansk”

  Er du komplet uvidende?
  Der er ikke noget fælles filipinsk sprog.
  Der er dusinvis af sprog.
  Derfor taler de fleste filipinere engelsk.
  Landet var jo en USA koloni fra 1898-1945.
  Mange i Cebu området taler også spansk.
  Landet var en spansk koloni i tre hundrede år.
  Indtil 1898.

 29. Af Hans Pedesen

  -

  Typisk for en new-liberalistisk tilgang til forståelsen af Danmark. Hvis du kommer fra kummerlige forhold, ja så skal du forvente, at den behandling du modtager her hos os, bestemt ikke skal, være specielt god. Du vil jo selv, arbejde under ringe forhold. din arbejds uge skal bestemmes af dem du bor hos, for ellers kan du kun være ludder i Bankok.
  Og nej, selvfølgelig er der ingen der vil betale mere en ca 4000kr for en Taj.
  Vi har bestemt, at en au-pair skal koste omkring 4000,- så skal de ikke have en rød øre mere, så heller undvære-helt alvorligt, det giver ingen mening. Det vigtigste i et ordentligt samfund er, at OPFØRER sig ordentligt overfor andre såvel som sig selv

 30. Af Martin Wochner

  -

  Min Forlovet er Au-Pair fra filippinerne af, hun får 4050kr om måneden, samt kost og logi, for at arbejde 25 timer om ugen, jeg vil sige at 4050kr (3500kr efter skat) er alligevel en god gang lommepenge, i forhold til en dansker på kontanthjælp, der knapt nok kan få det til og køre rundt med husleje og kost (jeg snakker om dem under 30).
  Ved min forlovets tilfælde, var hun Au-Pair hos nogen med både indendørs swimming pool (til flri benyttelse), samt hun havde egne faciliteter som køkken og toilet i det værelse hun havde fået.

  Det kan godt være det er lavt lønnet, men de lever sku i luksus, jeg vil tvertimod sige at vi i mange tilfælde viser et forkert billede af hvor rige vi er i danmark, at vi alle har swimming pools, rejser på ferie hver måned, og der står farrari i indkørslen (som var tilfælde for min forlovets værts familie)

 31. Af Hr. J Han.

  -

  AF HANS PEDES EN – 13. JULI 2017 13:45

  Ja. Hvis de får en behandling og løn som er marginalt bedre, end det de kan tjene i deres hjemland.
  Så er alt godt.
  Sådan tænker krejlere.

 32. Af Hans Pedesen

  -

  en new-liberalistisk tilgang til forståelsen af Danmark. Hvis du kommer fra kummerlige forhold, ja så skal du forvente, at den behandling du modtager her hos os, bestemt ikke skal, være specielt god.
  Du vil jo selv, arbejde under ringe forhold. din arbejds uge skal bestemmes af dem du bor hos, for ellers kan du kun være ludder i Bankok.
  Og nej, selvfølgelig er der ingen der vil betale mere en ca 4000kr for en Taj.
  Vi har bestemt, at en au-pair skal koste omkring 4000,- så skal de ikke have en rød øre mere, så heller undvære-helt alvorligt, det giver ingen mening. Det vigtigste i et ordentligt samfund er, at OPFØRER sig ordentligt overfor andre såvel som sig selv

 33. Af Hr. J Han.

  -

  AF HANS PEDES EN – 13. JULI 2017 13:45

  Ja. Hvis de får en behandling og en løn som er marginalt bedre, end det de kan tjene i deres hjemland.
  Så er alt godt.
  Sådan tænker krejlere.

 34. Af Christian Andersen

  -

  På forsiden af BT er der idag torsdag en meget afslørende og oplysende artikel: PATIENTSIKKERHEDEN ER TRUET! Ja, mon ikke! Den er så truet, at UNØDVENDIGE og meningsløse lidelser og dødsfald er blevet noget helt normalt. PSYKISK SYGE SVIGTES, hedder den største overskrift. Ja, de svigtes og sjofles i et omfang og med en brutalitet, så man skulle tro at vi befandt os i et primitivt eller fascistisk U-land. Men også nyre-, hjerte- og kræftsyge svigtes ofte. Politikerne har jo slagtet løs på sundhedsvæsnet i årevis. Det begyndte med po ul schl ûter og er fortsat lige siden. De sidste to regeringer har nok været de værste.

  Også behandlingen af de pårørende er nogle steder helt forfærdelig. Man behandler dem nedladende, man hundser med dem, man er uinteresseret i hvad de kan bidrage med, selvom de pårørende ofte er de eneste der har fat i den gyldne tråd/patienternes livline. Ofte er der så stor forvirring, glemsomhed og inkompetence på en afdeling, at de mest syge er dødsdømte på forhånd hvis de pårørende forhindres i at bakke dem op. Ja, på nogle hospitaler, især psykiatriske, synes hovedprioriteten at være at holde de pårørende på så stor afstand som muligt. At det er til stor skade for patienterne og ikke sjældent fører til unødvendige og frygtelige lidelser og dødsfald, blæser man på.

  Hvis man ikke tror på at institutionel ondskab kan være djævelsk/barbarisk/sadistisk/helt hæmningsløs, bør man sætte sig ind i hvad der foregik overfor tvangsfjernede danske børn i årene 1930 til 1980. Og hvis man tror at ondskab og total dumhed overfor svage/syge/udsatte/voldsramte og ulykkesskadede borgere er afskaffet, bør man læse de senere måneders barske avis- afsløringer af groteske, skandaløse og umenneskelige forhold på velfærds- , skilsmisse- og sundhedsområderne m.m.

 35. Af J Møller

  -

  Jeg skulle af De frelstes veludviklede opfattelsessans være én af de såkaldte rige, der hundser rundt med en slave i hjemmet. Hahahaha. Jeg synes at denne ondt-i-måsen debat trænger til en anderledes vinkling.
  Kære venstreorienterede venner – jeg er selvstændig erhvervsdrivende. Forsøger at skabe arbejdspladser – arbejder mere end 37 timer – er bestemt ikke rig (desværre). Min partner er ligeledes selvstændig erhvervsdrivende og er ligeledes nødsaget til at arbejde mere end 37 timer, hvis hun skal fortsætte sin virksomhed i denne tid, hvor vi er blevet beriget med små børn. Skal vi opretholde vore nuværende virksomheder, da er vi vitterligt afhængige af hjælp fra en au pair. Nå ja, vi kunne selvfølgelig have valgt at droppe tanken om at få børn, hvilket dog ikke ville være i virksomheden Danmarks interesse.
  Vi bidrager direkte og indirekte (via vore medarbejdere) med skattekroner til Jeres velfærd! Vi er mange – og det er os der rammes af jeres venstreorienterede jantelovsbefængte værdisæt. Skal vi afskedige vore medarbejdere i Jantelovens navn, med henblik på at neutralisere jeres mavesurhed? Er det virkelig så forrykt at vi har muligheden for at tilkøbe hjælp i børnenes første leveår, eller skal vi droppe vores ekstraordinære bidrag til Danmarks velfærd?
  Spændende bliver det at se, om De Frelste også fremadrettet vil juble over deres allerede vundne sejr (mange års forringelse af Au Pair ordningen) og i øvrigt forsat vil have sund mave, når de (eller deres børn/børnebørn) får brug for velfærdsydelser – i situationen hvor vi BNP-fordrende individer nedskalerer vores aktivitet og læner os tilbage. Jeg er bange for at receptudskrivningerne på antibiotika eksploderer. Tjek bare Christian Andersens fejlagtigt placerede indlæg.
  Uanfægtet Au Pair ordningens eventuelt højkulturelt-tænkte aspekt, da driver vi stadig en virksomhed kaldet Danmark. Så giv os da for pokker muligheden for at skabe arbejdspladser. Køb i stedet en pude til rumpen og værdsæt – at vi unge iværksættere med små børn rent faktisk er villige til at arbejde 50-60 timer om ugen med henblik på at skabe arbejdspladser og velstand.
  Og nej – udbuddet af danske Au Pair piger kan ikke klare den reelle efterspørgsel. Log ind og kig.
  Kærligst Den hundsende Au-Pair kost.
  PS – skulle hilse fra Anna (vores au pair) og sige at hun netop har afholdt den skønneste ferie i Asien, men er superglad for at være tilbage. Godt så – lad os så høre Jantens galde flyde….

 36. Af Hr. J Han.

  -

  AF J MØLLE R – 13. JULI 2017 14:15
  “Vi bidrager direkte og indirekte (via vore medarbejdere) med skattekroner til Jeres velfærd!”

  Hvad vrøvler du om.
  Du bidrager ikke med noget som helst til mig..
  Jeg er ikke selvstændig.
  Men arbejder ca, 60 timer om ugen.
  Hvad skulle du dog bidrage med J Møll er ?

 37. Af Ib Vadsegaard

  -

  “Ja. Hvis de får en behandling og en løn som er marginalt bedre, end det de kan tjene i deres hjemland.
  Så er alt godt.
  Sådan tænker krejlere.”

  Ja og bekvemmelighedsflygtninge..

 38. Af Anders Møller

  -

  Frihenden til at benyttes sig af Au-Pair ordningen er der stadig. Problemet synes at være at det koster mere. Det er ikke en begrænsning af friheden, fravalg på grund af økonomi er et spørgsmål prioritering.

 39. Af mogens kamp

  -

  Det har intet med lommepenge at gøre,. Det er betaling for den arbejdsindsats, der udføres. Staten er den eneste, der kan regulere området, da der ikke er aftalepartere, der kan forhandle.
  Pigerne fra Filippinerne tager udelukkende til Danmark for pengenes skyld. De er komplet ligeglade med kultur udveksling, der i alt væsentligt aldrig sker.
  Derfor er ordningen blevet til et reelt arbejdsforhold. Og skal reguleres som sådan.
  Det betyder, at der skal skeles til hvordan lønniveauet er for tilsvarende arbejde i Danmark.
  I kroner og ører skallønniveauet altså mindst 3-4 gange op.
  Det vil så i praksis betyde at ordningen dør, da de forkælede rigmandsfamilier er nærige nog til ikke at betale den rette løn.
  Det her er en skandale.

 40. Af Ib Kyv

  -

  Hvorfor gå over åen efter vand?

  Man behøver ikke, at tage helt til Manila for, at finde en rengøringsassistent.

  Selv da arbejdsløsheden var allerlavest, så var langt de fleste kvinder fra f.eks. Somalia og Palæstina arbejdsløse, og gik derhjemme og gjorde rent, selvom der var god brug for deres arbejdskraft – til f.eks. rengøring.

 41. Af Claus Felding

  -

  Kære Arne

  Man taler jo som man har forstand til tydeligvis. Efter 4 års udstationering i Manila kan jeg kun konkludere,, at et ophold her i.vores del af verden på så mange måder er givende for de primært piger, som kommer her. Efter endt ophold er de eftertragtede i BPO industrien (Call-centre af den sobre slags) og får langt nemmere ansættelse i et job, hvor de faktisk kan gøre brug af den kulturelle udveksling. Og langt de fleste værter inkluderer pigerne i familiens liv og sørger for at de udover penge at sende hjem får en øget viden om verden og de forskelligheder, som den byder på. Der er sikkert nogle enkelte tilfælde, hvor de ikke er behandlet ok. Men lad det ikke være til byrde for alle de som opfører sig ordentligt eller for de piger, som nu ikke har muligheden for at komme her.

 42. Af Louise Frederiksen

  -

  @Felding

  Fakta er, at au pair-pigerne udfører et reelt arbejde, og det var ikke dét, der var meningen med ordningen; au pair-pigerne skulle blot være “piger i huset”, og ikke egentlig arbejdskraft, som det for længst har udviklet sig til.

  Men når du hellere vil ansætte en lavtlønnet udlænding til, at udføre et arbejde som sagtens kan udføres af langt de fleste arbejdsløse danskere, der lever af skattefinaniserede overførselsindkomster, så går jeg stærkt ud fra, at du ikke er én af dem, der brokker sig over, at de arbejdsløse driver den af, og lever af andres penge – for så er du jo en hykler.

 43. Af Bo Tjelle

  -

  Mon ikke det er rimeligt nemt, at finde én, der kan gøre rent for dig til en rimelig pris, i Mjølner-parken?

 44. Af Flemming Lau

  -

  Aupair årsløn 12x 4000=48 000 Kr.
  Fabriksarbejder Philippinerne årsløn 15 600 kr. Købekraftt x 5= 78 000 kr

  Dansk folkepension årsløn 12x 6 000 = 72 000 kr
  Kassedame mindsteløn årsløn 12×15 000 = 180 000 kr.

  For at undgå social dumping, burde de jo have mindstelønnen som fx en kassedame!
  På den anden side er formålet sprog og kultur udveksling. Og det kan man så læse af kommentarene, ikke er tilfældet…? Det handler kun om ussel mamon. Man må så stille spørgsmålet, om det offentlige tilsyn fungerer ved denne ordning..? I Golf landene ser vi jo slaveforhold, hvor passet bliver frataget dem og de har ingen rettigheder!

 45. Af J Nielsen

  -

  “Uanfægtet Au Pair ordningens eventuelt højkulturelt-tænkte aspekt, da driver vi stadig en virksomhed kaldet Danmark.”

  “Typisk for en new-liberalistisk tilgang til forståelsen af Danmark.”

  Det må man sige. Vi har ikke et samfund. Vi har et firma.

 46. Af Hr. J H

  -

  Et måske mindre kendt aspect, hvad angår de filipinske au pair piger.
  De fleste af dem er ret naive og uforberedte på tilværelsen i Danmark.
  Der er ingen seksual undervisning på filipinerne.
  De bruger i en stor udstrækning ikke prævention.
  Resultatet er katastrofalt.
  Alt for mange af dem bliver utilsigtet gravide i Danmark.

  http://politiken.dk/forbrugogliv/livsstil/trivsel/art5513161/Bureau-vil-betale-au-pair-piger-for-ikke-at-blive-gravide

 47. Af Peter henriksen

  -

  Er “godhedsmennesker” særlig naive…. eller særlig korrupte, kyniske og udspekulerede? At de tit tager helt fejl af situationen er en kendsgerning. Deres Afrika-hjælp gennem 40 år har vist sig at være en total fiasko med masser af utilsigtede, oversete og blodige/katastrofale konsekvenser. Deres “humanistiske” bombekrig i Libyen var en kæmpedumhed. Og deres indvandringspolitik er så ubegavet, kortsynet, folkefjendsk og landsskadelig, at det danske folk risikerer at miste alt, virkelig ALT. Deres land, deres identitet, deres kultur, deres ære og værdighed, deres økonomi, velfærd, frihed, liv, sundhed og sikkerhed. Vores fremtid bliver sort som kul og rød som blod.

 48. Af lisbeth. sørensen.

  -

  Den falske Johanne Schmidt Nielsen ovenover ved naturligvis godt t Danmark køres som et firma under blå ledelse og ikke et samfund. Blot endnu en besserwisser kommentar fra hende..

  Hun holder formentlig selv aupair og er ikke istand til at bruge en støvsuger endvidere koge et æg.

  Au papir ordningen skal forbydes helt. Folk der underbetaler skal i fængsel. Lad borgerlige hjem synke i deres eget lort.

  Som man kan læse fra de mange blå hattedamer herinde der støtter op om projektet, er de totalt unyttige sponsere der tøre deres dovenskab af på udenlandske borgere og løndumper dk med arvet penge.

  Bloggerne psyKOidag vadsgaard, normalt kimolsen holder også au-pair og har i debatten vedkendt før at han har ret til at misbruge dem. Hvordan kan vi kun gisne om. Men uden tvivl burdepolitiet tage forbi og redde dem .

 49. Af lisbeth. sørensen.

  -

  Ja JH, de stakkels piger bliver tit misbrugt af deres borgerlige ejere i Danmark. Disse blå mænd voldtager dem tit, og forsøger så at sende pigebarnet retur til Asien og et liv på et bordel hvor deres barn så vokser op. Absolut ingen moral disse.

  Felding.

  I blå forbryder der holder si Paris burde simpelthen ind og sidde i brummen. I har importeret 100.000 af muslimer som sagtens kan gøre rent for jer for en fuld normal månedsløn. Ellers lær selv at gøre rent. Hykler!

 50. Af lisbeth. sørensen.

  -

  Ja JH, de stakkels piger bliver tit misbrugt af deres borg.erlige ejere i Danmark. Disse blå mænd voldtag.er dem tit, og forsøger så at sende pigebarnet retur til Asien og et liv på et bord.el hvor deres barn så vokser op. Absolut ingen moral disse.

  Felding.

  I blå forbryder der holder aupairs burde simpelthen ind og sidde i brummen. I har importeret 100.000 af muslimer som sagtens kan gøre rent for jer for en fuld normal månedsløn. Ellers lær selv at gøre rent. Hy.kler!

 51. Af jørgen svendsen

  -

  Forsidehistorien i BT er afsløringen af endnu en IT-SKANDALE. Bliver politikerne da aldrig klogere? Nogle af dem burde sættes i fængsel for de milliarder af kroner de har spildt på stribevis af mislykkede og skrottede IT-projekter. For det er da toppunktet af dumhed og sjusk igen og igen at sætte IT-projekter i gang uden at have haft dem grundigt testet og gennemprøvet. Den nye “sundhedsplatform” vil påføre mange patienter store unødige lidelser og rædsler, og mange familier fortvivlelse, sorg og død. Men de politikere der har ansvaret for tosserierne, er vel ligeglade med de tusinder af patienter og pårørende som kommer til at lægge krop og sjæl til den dødssyge reform.

 52. Af jørgen svendsen

  -

  Et længere indlæg om utilsigtede konsekvenser af politikernes “godhed” overfor sundhedssystemets “kunder” bedes venligst befriet fra f il tr et. Sat på cirka. 20-25 minutter efter indlægget kl. 18.39.

 53. Af jørgen s

  -

  Kan man få at vide HVORFOR f il tr et skjuler mit indlæg????? Kommer det på i dag? Er f il tr et en tilfældigheds generator? Det arbejder tilsyneladende yderst vilkårligt. Eller var min tekst ikke politisk korrekt?

 54. Af jørgen svendsen

  -

  Første indlæg kom på, men ikke det næste? Hvorfor tilbageholdes tekst nr. 2 …..??

 55. Af Jan Petersen

  -

  Er der hul igennem til Berlingske blog fake news? eller er debat (k)analen lukket for kommentarer? Sendte en ret seriøs kommentar tidligere, men den forsvandt ud i den blå (røde) luft 🙁

 56. Af Jan Petersen

  -

  OK, så der er hul igennem. Men et velment forslag kære LILIAN PARKER KAULE. Slå alle eventuelle filtre fra på din blog – du kan altid slette uvedkommende kommentarer senere, når du læser din blog. Hvilket jeg se, du faktisk gør – SUPER 🙂

 57. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er god gammel XP software måske ikke så skidt endda. Bryder tilsyneladende igennem al mulig nyt filter junk. Muligvis årsagen til at mange landes forsvar og efterretningstjenester stadig bruger XP, selv i atomvåben 🙂

 58. Af Anitta Larsen

  -

  “Med godhedspolitik mener jeg en politik som er designet med en god intention, men som i bedste fald ingen effekt har – i værste fald har negative konsekvenser.”

  Du er politiker. Dit arbejde består i at sætte dig ekstremt godt ind i tingenes sande tilstand.

  Derfor fortæl mig det dokumenterede belæg du har for at udtale “det har haft Ingen eller negative konsekvenser” at forbedre Au Pairs vilkår i Danmark.

  Du kan som politiker ikke slippe afsted med propaganda.

  Kom med tal, baseret på dokumenterede fakta, og understøt gerne med links, således at dit benyttede propaganda ord “godhedspolitik”, som du oversætter til meningen “ingen effekt har – i værste fald har negative konsekvenser”, kan dokumenteres.

  Svarer du IKKE på dette indlæg med dokumenteret viden, ja så må man forvente at du blot benytter ordet “godhedspolitik” som ren propaganda.

  Kom så politiker, hvis os hvad du kan.

  Mvh Dine arbejdsgivere.

  • Af Lilian Parker Kaule

   -

   Hej Anitta. Jeg sætter pris på dit engagement 😉 Jeg er dog ikke politiker. Tilbage til dit spørgsmål. I dette konkrete eksempel jeg nævner (ifht au pair stramningerne) bliver de negative konsekvenser at der inden for få år ikke vil være flere au pairs i DK. Det er en skam både for de børnefamilier som har haft gavn af praktisk hjælp og for de fattige piger i Sydøstasien som ikke kan benytte sig af gunstige danske arbejdsforhold. Og så efterlyste du et link: https://www.dr.dk/nyheder/indland/faerre-au-pairer-efter-krav-om-4000-kr-i-lommepenge

 59. Af PETER NIELSEN

  -

  HEJ, LI LI AN P. K. ……. JEG VIL GERNE LÆSE HVAD JØRGEN SVENDSEN SKRIVER I SIN KOMMENTAR NR. 2, EFTER DEN 18.39. VIL DU VENLIGST SØRGE FOR AT DEN KOMMER PÅ. DET ER JO BÅDE I DIN EGEN OG ALLES INTERESSE AT SUNDHEDSVÆSNET FUNGERER ORDENTLIGT, OG SÅ ER DET JO UHELDIGT HVIS MAN IKKE KAN FÅ LOV TIL AT DEBATTERE HVAD DER FOREGÅR, LIGESOM DET BØR VÆRE TILLADT AT FØLGE OP PÅ BTs ARTIKLER!

 60. Af torben hansen

  -

  Sundhedsvæsnet skranter, som så meget andet i dette samfund. Nogle læger og sygeplejersker gør en strålende og beundringsværdig indsats. Men en del læger og sygeplejersker arbejder så ringe, at de burde fyres på gråt papir. Oveni er der den syndflod af forringelser, lukninger og nedskæringer som har hærget de senere år. Men hvorfor forhindres folket, det danske folk, i at være med i debatten?

 61. Af Morten Salin

  -

  Hvor bliver dagens Trump-sviner af. Gider Soros ikke mere betale tanten for de svinske karaktérmord på Trump ?

 62. Af H Dahl Jacobsen

  -

  Ebony and ivory live together in perfect harmony
  Side by side om my piano keyboard , oh Lord why don’t we ?
  We all know that people are the samme whereever you go
  There is good and bad in ev’ryone.

 63. Af Rikke Nielsen

  -

  Din interessante debat-teknik, kan også bruges til at undskylde indisk børnearbejde til ære for europæiske tøjfirmaer; alternativet for de slavelignende forhold, de udsættes for, er jo ikke at have noget arbejde.

  I stedet kunne du have spurgt dig selv, om, hvorfor Folketinget mente, det var nødvendigt med denne stramning; og svaret vil pege direkte ind i de familier, der netop har udnyttet au pair ordningen til at få billig og hårdtarbejdende arbejdskraft. Udnyttes en ordning til noget andet, end den er designet til, vil det på et tidspunkt få konsekvenser i form af stramninger.

 64. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Der er tale om et slavelignende ansættelsesforhold pakket ind i de sædvanlige floskler og en elegant fransk betegnelse. Egentlig burde “au pair” udskiftes med det korrekte “husslave”, men sandheden er så uappetitlig. Den skal vi undgå.

 65. Af Tage petersen

  -

  Må desværre konstatere at denne debat er gennemmanipuleret. Det fordømte f il ter synes forsynet med hundredvis af forbudte ord, eller det skjuler længere indlæg med mindre der er tale om li s be th og lignende debatsab otører og venstre fløj sere. Redi ge ringen her er en skænd sel. Hvorfor tillader LPK ikke saglig debat om vigtige emner?

 66. Af Tage petersen

  -

  Enig med JVM for en gangs skyld. Sandheden er ilde hørt, specielt hos de mange blogholdere der ikke fatter betydningen af ytringsfrihed og demokrati.

 67. Af Tage petersen

  -

  Man kan skrive om debattens emne, blot for at konstatere at tre kvarters arbejde kun var spild af tid.

 68. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Parker skriver:

  “…et gunstigt arbejde i Danmark, føler sig spor hjulpet. En arbejdsuge på 30 timer, gratis kost og logi, gratis sprogundervisning og 4150 kroner om måneden …”

  Hun indrømmer altså, at huspigerne misbruges som billig arbejdskraft, der udfører arbejde, som ufaglærte, arbejdsløse brogere i Danmark lige så godt kunne udføre – til en rimelig løn, der afspejler leveomkostningerne i Danmark.

  Det er ikke, og har aldrig været meningen, med au pair-ordningen, at den skulle misbruges til, at skaffe billige tjenestefolk til nærige rigmænd.

 69. Af Ib Kyv

  -

  Hav lidt forståelse for overklassens selvskabte problemer, tak!

  Arbejdsløse, danske rengøringsassistenter må forstå, at overklassen ikke har råd til, at betale dem en ordentlig timeløn, der afspejler leveomskostningerne i Danmark.

  For de har i de senere år har de rige fået meget større boliger, som det tager langt flere timer, at rengøre, så de rige har slet ikke råd til, at betale en anstændig timeløn til rengøringsassistenterne, hvis der også skal være råd til lidt luksus ved siden af.

 70. Af Ib Kyv

  -

  Rettelse:

  For i de senere år har de rige fået meget større boliger, som det tager langt flere timer, at rengøre, så de rige har slet ikke råd til, at betale en anstændig timeløn til rengøringsassistenterne, hvis der også skal være råd til lidt luksus ved siden af.

 71. Af Tage petersen

  -

  LPKs redigering er indskrænket og latter lig. BT og andre medier afslører i denne tid den ene skandale i sundhedsvæsnet efter den anden, og LPKs forsøg på at skjule hvad der foregår, er dømt til at mislykkes. Men det er træls at facetter og aktuelle oplysninger og erfaringer går tabt pga. LPKs c en s ur.

 72. Af j nielsen

  -

  “Udnyttes en ordning til noget andet, end den er designet til, vil det på et tidspunkt få konsekvenser i form af stramninger.”

  En sag var oppe & vende for et par dage siden: Briter på ferie i Spanien, lægger hjemvendt sag an mod rejsebureauet med påstand om maveonde. Og får (en del af) rejsen refunderet, mod meget lidt dokumentation.

  Det er jo meget godt at det kan lade sig gøre. Men refunderinger for 60 millioner euro årligt lyder af meget. Nogen skal betale, og der bliver i sidste ende de øvrige hotelgæster.

  Der er dumme nok til ikke også at blive syge. På papiret.

  Maveonde? Der er et oplagt sted at stramme op,

 73. Af j nielsen

  -

  “JEG VIL GERNE LÆSE HVAD JØRGEN SVENDSEN SKRIVER I SIN KOMMENTAR NR. 2, EFTER DEN 18.39. VIL DU VENLIGST SØRGE FOR AT DEN KOMMER PÅ. ”

  Gå blot tilbage til browserens forrige side. Så finder du det let igen, og kan læse i ro og mag.

 74. Af Lisbeth. Sørensen.

  -

  T.age pete.rsen-preb.enf1-9 har allerede skrevet i 7 navne her ompsykiatriskehospitaler. Kunne man ikke åbne dårekisten hans lidt på glem i dag i sommeranledningen og lade frisk luft ind, og fratage ham hans mobil i 30 minutter?

  Au pairs er slavearbejder. Købere skal i fængsel. De bliver derimod også tit blot nye ubrugelige statsborgere, efter det borgerlige misb.rug, og en anden grund til at lukke ned her.

 75. Af Lisb.eth. Søren.sen.

  -

  T.age pete.rsen-preb.enf1-9 har allerede skrevet i 7 navne her ompsykiatr.iskehospitaler. Kunne man ikke åbne dår.ekisten hans lidt på glem i dag i sommeranledningen ,og lade frisk luft ind, og fratage ham hans mobil i 30 minutter?

  Au pairs er slavearbejder. Købere skal i fæ.ngsel. De bliver derimod også tit blot nye ubru.gelige statsborgere, efter det bor.gerlige misb.rug, og en anden grund til at lukke ned her.

 76. Af Ib Kyv

  -

  Hvorfor ansætter de rige fedterøve ikke bare nogle af de mange ledige indvandrere, der bor i f.eks. Mjølner-parken, og som nu lever af skattefinansierede overførselsindkomster, til at gøre rent i deres store spekulantboliger?

  Så ville der nok også blive bedre råd til topskattelettelser – er det ikke dét, man kalder for en win-win-situation?

 77. Af Maria Jensen

  -

  En racistisk debattør afslører selv, hvorfor Porcus Opulentus, ikke vil ansætte nogle af de mange ledige indavandrere, der bor i F.eks. Mjølner-Parken, til at gøre rent efter sig:

  De vil ikke have “burka-klædte” inde for deres døre.

  Det skyldes altså primitiv racisme, at Porcus Opulentes foretrækker, at lade kvinder fra Manila rydde op i deres rod…

 78. Af Magnus Berg

  -

  Hvad er problemet? Hvis de veletablerede familier har behov for ekstra hjælp i hverdagen kan de jo bare betale hvad det koster længere er den sag ikke.
  Men det er måske der skoen trykker at man ikke mere kan skalte og valte med et andet menneskes rettigheder når det gælder løn og personlig frihed.

Kommentarer er lukket.