Har studerende fået velfærdsprivilegier galt i halsen?

Af Lilian Parker Kaule 56

Er vi kommet så langt op på velfærdsstigen, at vi fuldkommen har glemt at adgang til uddannelse, SU, sundhedsvæsen, ældrepleje og andre velfærdsydelser ikke er præinstalleret universelle selvfølgeligheder?

Det sker med nogenlunde lige hyppig frekvens, at Politikens debatredaktion bringer et indlæg om studerendes beklagelser over et af verdens mest gavmilde uddannelsessystemer, som jeg opdager endnu en bekymringsrynke i panden – og det sker efterhånden ofte. Beklagelses-trenden har før gået på, hvorfor samfundet ikke har sikrede billige boliger til de studerende, så de kunne flyve fra reden og leve bekymringsfrie liv i København. Nu går beklagelsen på det uretfærdige ved “kun” at modtage SU under praktikforløb, for vi må forstå, at der ikke er andre realistiske muligheder for en øget indtjening:

“Der er sikkert nogle, som mener, at jeg da bare kan få mig et studiejob ved siden af. Bevares, det kan jeg sikkert også. Hvis altså jeg har lyst til at slide mig selv i stykker, gå glip af alle sociale aktiviteter og motion for derefter at ende med et eksamenssnit på under 4.”

Senere i indlægget bliver vi spurgt, om det er fair, at studerende fra tid til anden skal spise havregrød (!), hvortil det korte svar selvfølgelig er et klart “Ja!”. Selvfølgelig er det fair, men siden det overhovedet er et spørgsmål, man som studerende kan finde på at stille, er der åbenbart nogle helt basale præmisser ved velfærdssamfundet, som vi måske har glemt at minde hinanden om.

Når “uretfærdighed” bliver kædet sammen med, at man kvit og frit kan få betalt en uddannelse på en kvart til en halv million, er der noget helt galt med ens retfærdighedsbarometer.

Når en virksomhed stiller medarbejderressourcer til rådighed for et praktisk læringsforløb, og den studerende ikke ser en værdi i dette, er det ikke overraskende, at mange virksomheder vælger praktikantforløb helt fra.

Ydermere; når en økonomisk støtte på 5.000 kroner om måneden bliver latterliggjort som en ussel timeløn for at udføre et arbejde, er ens syn på uddannelse som investering i eget liv, og hvem dette gavner, helt uden realitetsforståelse.

Jeg kunne trække på skuldrene, hvis jeg troede, det var holdningen blandt en enkel forvent studerende, men det er jeg oprigtig bekymret for, at det ikke er.

Er vi kommet så langt op på velfærdsstigen, at vi fuldkommen har glemt at adgang til uddannelse, SU, sundhedsvæsen, ældrepleje og andre velfærdsydelser ikke er præinstalleret universelle selvfølgeligheder? I Danmark har vi en helt unik mulighed for at forme vores liv og forbedre vores levestandard, som vi ønsker det, netop fordi generationer før os har arbejdet hårdt og investeret i yngre generationers muligheder. Den investering kan man vælge at tage imod med kyshånd og bruge som trædesten til at arbejde sig videre mod øget muligheder, eller man kan sidde og have ondt af sig selv.

Vælger man det sidste, skal man ikke blive overrasket hvis “SU under praktik” ikke er den sidste uretfærdighed, man kommer til at møde i livet.

 


KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

56 kommentarer RSS

 1. Af Hr. J Hans en

  -

  Nu er der jo mange uddannelser som er noget mere krævende end dem, som Kaule fordriver tiden med.
  Hendes uddannelser kan gennemføres med en gennemsnits hukommelse.
  Danmarks force er et højt uddannelses niveau.
  Det bør højrefløjen ikke få lov til at ødelægge.
  Men højrefløjen har jo våde drømme om at uddannelse kun skal være for overklassen.

 2. Af Kim Houmøller

  -

  “uddannelse, SU, sundhedsvæsen, ældrepleje og andre velfærdsydelser ikke er præinstalleret universelle selvfølgeligheder”

  Hvis dette ikke er universelle velfærdsgoder, som bør være fundamentet for et samfund så ved jeg skú ikke hvad vi skal med Danmark. Man kunne passende afskaffe mediestøtten til Lilian Parker Kaule, da hun har fået en sukkerknald galt i halsen!

 3. Af Thomas Andersen

  -

  Liberal er at være ligeglad med andre når man har sit på det tørre.

  Skriv dog om Uber skattesvindlerne, AIRBNB’s grådige udlejere der får boligpriserne til at boble igen om ikke så længe, 2 millioners fratrædelsesgodtgørelse når man selv siger op eller andre liberale mærkesager i stedet for småskriverier om studerende der får 60 000 kroner om året for at gøre Danmark klar til fremtiden.

  Der er så lidt substans i den liberale dagsorden nu om dagen. Det ligner mere og mere den smålighed som DF hele tiden fodrer den forargede befolkning med.

 4. Af Michael Nielsen

  -

  Nu er det sådan, at det er ikke alle af os der har fået foræret vores uddannelser på en sølvfad, som de studerende i Danmark gør.

  Under mit studie fik jeg ikke en krone af staten, så jeg boede hos mine forældre, læste på et lokalt universitet. Ville jeg noget i min sparsommelige fritid, måtte jeg tjene penge til det. Jeg havde 5×8 timers af undervisning på mit studie, samt ca 20-30 timers projekt arbejde om ugen oven i – altså omkring de 70 timer om ugen for at følge mit basis studie..

  I min postgraduate periode, opnåede jeg et scholarship, som betalte 2500dkk om måneden, til at supplere med hvad jeg selv tjente.

  At man prioritere sociale aktiviteter højere end sine studier, og/eller at tjene til tilværelsen viser man reelt ikke er moden nok! Jeg fravalgte drukture, og alt det andet man kalder for socialt sammenværd, fordi det var for dyrt, og gavnede ikke mine studier, samt jeg havde ikke tid til det!

  Jeg kender en del der var udeboende, de fik deres 1200 dkk om måneden, som røg på en ungdomsbolig, som de delte med andre, så de havde råd til den, og så noget mad, eller også boede de på kollegie, hvor de fik 3 måltider om dagen, og et værelse at sove på.

  Syntes der er lige lovligt meget brok over SU’en i Danmark, (bevarres der er problemer med dens udformning), men husk nogle af os har haft det langt “værre” end de luksus forhold mange har!

  Det er ingen der siger det skal være let og legende at få den uddannelse man vil havde, det koster blod, sved og tåre at komme frem i livet.

 5. Af Jacob Ettrup Petersen

  -

  Ikke overraskende er de 3 første kommentarer udelukkende mudderkastning, hvilket ikke fremmer debatten. De forholder sig nærmest ikke til indlæggets indhold.

  Jeg var også en af dem, som var forundret over indlægget i Politikken, og finder det rimeligt, at der bliver kommenteret på det.

  I Danmark er vi så privilegerede, at vi har gratis uddannelse, og samtidig bliver betalt for at tage den, så vi kun skal arbejde på deltid, mens vi studerer. Dette bevirker, at vi rent faktisk er i stand til at flyve fra reden, mens vi er under uddannelse, såfremt vi accepterer, at vi ikke har et stort økonomisk råderum – dette i modsætning til studerende mange steder i udlandet, hvor man typisk er hjemmeboende til op i 30’erne, indtil uddannelsen er afsluttet.

  Dette system koster penge, som vi i fællesskab har valgt at bidrage til med skatter, hvilket undertegnede støtter op om, da det giver alle en mulighed for en uddannelse uanset hvilken baggrund man kommer fra, såfremt man bare har evnerne til den pågældende uddannelse.

  Derfor virker det netop også en smule provokerende, at den studerende klager over, at hun ikke får nok penge af andre, når nu hun selv vælger at uddanne sig. Klagen viser jo en tydelig mangel på respekt for systemet, og i særdeleshed de mennesker, som går på arbejde hver dag, som er en grundpræmis for, at systemet med gratis uddannelse og SU overhovedet kan eksistere.

  Hvor mange penge skal der så til, for at de studerende får nok? Er det netop ikke et spørgsmål om tilvalg og fravalg? De fleste har nok mulighed for at bo hjemme i længere tid, så dette kunne være en mulighed, hvis den studerende ønsker mere luksus/større råderum. En anden mulighed kunne være at arbejde lidt mere ved siden af, vælge en billigere lejlighed/kollegieværelse, skære ned på det sociale. Livet handler om tilvalg og fravalg – også, når man studerer -, og netop det at tage en uddannelse er et tilvalg, som højest sandsynligt vil resultere i en større livsindkomst på bekostning af en studieperiode, som kræver lidt flere fravalg…

 6. Af Nicolai Larsen

  -

  Hvor er det dog trist at læse folks manglende forståelse for de studerende. SU er desværre ikke blevet hævet siden 1990, hvilket resultateterer i at SU simpelthen er langt fra tilstrækkeligt til at overleve. Alene det at de væsentligste uddannelsesinstitutioner selvfølgelig ligger i København, gør at de studerende er nød til at bosæt sig tæt på, og snildt ryger på huslejer langt over SU’en. Til jer der påstår at en uddannelse er gratis, har vidst fuldstændig misforstået vores høje skattetryk. Du får ikke noget gratis i Danmark, faktisk vælger man at beslaglægge mellem 40-60% af ens løn hver måned, så man blandt andet kan få finansieret end uddannelse. Når vi snakker uddannelser med op med 70 timers studie om ugen, er det jo nok nogle af dem der kommer til at betale deres uddannelse hjem x antal gange.

 7. Af Bjarne Jeppesen

  -

  Vel skrevet Lilian.

  Det virker som om, at de mange goder som Danmark tilbyder, slet ikke værdsættes, bevares der er sikkert plads til forbedringer flere steder i det offentlige system, evt. Skat 🙂
  Vi er host familie for DIS studerende fra USA og når vi forklarer vores system og de gratis uddannelses muligheder der stilles til rådighed, kan der godt spores nogen misundelse over den egenbetaling som er standard “over there”, som virkelig gør en forskel og klart adskiller muligheden for unge mennesker for, at få en uddannelse.
  Når de er kommet sig over det første chok og vi derefter fortæller, at de studerende samtidig kan få op til kr. 6.015,- i SU, kan vi tydelige se deres ønske om, at have et tilsvarende system, incl. den højere skat som er med til at sikre denne fantastiske mulighed. Nogle af vores studerende har allerede gæld på flere hundrede tusinde kr. for at betale for deres egen uddannelse og har ikke luksus valget om, at ikke ville spilde tid på arbejde, sociale begiveheder, motion med mere….. Måske er tiden inde til, at være bare en smule taknemmelig og værdsætte de fantastiske muligheder for uddannelse som Danmark tilbyder og som er blandt de bedste i verden. Der er mange unge mennesker rundt omkring i verden, som MEGET gerne vil have de samme muligheder….selv om de blev nødt til at arbejde ved siden af studiet.

 8. Af Bjarne Jeppesen

  -

  Hej Nicolai

  Hvilket SU niveau vil efter din mening være passende ? kr. 10.000, 15.000 eller 20.000 ..

  I øvrigt, er det jo ikke et ubetinget krav, at du eller andre skal tage en uddannelse, der er stadig mange jobs, hvor ansøgere kan komme ind direkte “fra gaden”, det er jo trods alt et demokrati, selv om staten beslaglægger 40-60 % af indkomsten i skat….
  Men det vil selvfølgelig stille dem som frivilligt vælger, at nyde godt af de uddannelses muligheder Danmark tilbyder, bedre i deres fremtidige valg af jobs og fremtidig levestandard.
  Heldigvis består verden af mange lande, som man altid kan vælge at flytte til i håbet om, at mulighederne er større der….

 9. Af jan ulrik friis

  -

  “Er vi kommet så langt op på velfærdsstigen, at vi fuldkommen har glemt …..”

  Den gør ondt, som salt der gniddes dybt i et åbent uhelbredeligt sår, de af os danske der aldrig fik en chance fra start, de skæve danske eksistenser, og alle os andre danske der dagligt ser islamisterne forfordelt frem for danske her i Danmark!

  Altid, og fra dag 1 er de fremmede udefra islamisterne forrest i køen, i offerrollen tilbydes fribolig-familiesammeføring alt betalt det samtlige Mellemøsten og Afrika der banker på i Danmark, kalifatets alle onde jihadister og fundamentalister, modtager et tilbud vi danske aldrig modtog da vi passerede start!

  Der er nu indført et efter indisk forbillede kastesystem i Danmark, hvor danskeren er den allerlaveste kaste, og islamisterne har de fulde rettigheder på dansk jord, altså har vores folkevalgte nu gjort islamisterne til Herrerfolket i Danmark!!!

  “Beklagelses-trenden har før gået på, hvorfor samfundet ikke har sikrede billige boliger til de studerende, så de kunne flyve fra reden og leve bekymringsfrie liv i København. ”

  Glem nu ikke de andre danske universitetsbyer, men allright, fair enof de danske studerende har fortjent og retfærdigvist kan sagtens allesammen få en fribolig, helt ret helt rimeligt at kan konsentrerer sig om en god uddannelsen et godt resultat, helt fair en fri uddannelse, no problem, den dag alle islamisterne er kastet ud af Danmark!

  Ingen mening i at islamisterne fra start forfordeles med penge i overflod og en fribolig, at derimod danske studerende som straf skal betale, det er en vanvittig forskelsbehandling der råber uretfærdighed helt til himmelen!

  Den sunde fornuft siger mig at det burde være lige omvendt, at i Danmark tager vi naturligvis først og fremmest hånd om vores egne, vores forfædre har opbygget velfærdsstaten ene og allene for vores skyld.

  Nu giver end ikke en dansk uddannelse nogen mening længere, når det at være dansk i Danmark er ensbetydende med at stå baggerst i køen og forventet afslag på afslag, og at betale livet igennem ved kasse 1 for islamisternes overherredømme et liv i sus og dus her i Danmark, islamisterne har nu jackpot hver eneste gang!

  Dansk i Danmark er idag den laveste status på dansk jord, en ydmygende 4-5 rangs status, danskerne er underlagt omverdenen deres fulde hån og latter, her giver end ikke en dansk uddannelse på dansk jord nogen mening, når vi danske er at regne som zombier, til hån og latter, hvad værre er vi danske opfører os generalt som zombier!

  Alt kan lade sig gøre: fribolig og fri uddannelse, håndører på lommen til alle danske, men først den dag ALLE islamisterne ER kastes ud af Danmark!

  Jeg forstår ikke at L ilian ikke nævner islamisterne, end ikke i parentes, da islamisterne er problemet, vi kommer ikke videre inden islamisterne er kastet ud af Danmark, vi er på vej imod et middelalderligt mandesamfund af systematisk vold og terror, kald det helvede om du vil, det siger sig selv at om de boliger som islamisterne nu besætter bliver frigjort er der friboliger nok til alle danske studenter, alle danske og hjemløse, det siger sig selv om vi havde de penge og boliger til rådighed som nu forfordeles islamisterne, kunne alle danske få bolig og fri uddandelse, det har Danmark råd til det ser vi nu hvor islamisterne forfordeles hvad er ondt, og helt fair at det danske folk tilbydes en fri uddannelse og fribolig om uddannelsen finder sted et andet sted i landet, det har vi altsammen råd til….var det ikke fordi islamisterne som nu systematiskt ødelægger vores land, og ydmyger os, og forvandler Danmark i massiv vold og terror!

  Alt bliver godt igen når islamisterne kastes ud af Danmark, ingen tvivel om det……men hov pas nu lige på, for ellers er det os det danske folk der meget snart, og blodigt og brutalt bliver kastet ud af Danmark!!!

 10. Af Poul Fogh

  -

  Jeg sukkede også da jeg så indlægget i Politiken, men undrede mig betydeligt mere over kommentarsporet, hvor man generelt bad vedkommende om at tørre øjnene, og evt leve af tudekiks i stedet for havregrød. Det er et godt tegn!

 11. Af Lars Riber

  -

  Jeg undrer mig over der er så lav respekt og anerkendelse af den enestående mulighed SU giver dagens studerende..

  At jeres skattebidrag som ca 30’årige er prisen værd anser jeg ikke som overbevisende eller glorværdigt.

  Håndværkere & arbejdende befolkning starter ofte selvforsørgelse fra 14 års alderen og har dermed et længere effektiv bidrag til samfundsøkonomien end (selvhøjtidelige) akademikere..

  De mest seriøse & omgængelige studerende (også humaniora..) var tyskere der jævnligt rejste hundredvis km til hårdt fysisk arbejde for at tjene til studierne.
  De kendte til andre sorger end fredagsbar og lignende hylende morsomme alkoholtræf..

 12. Af j christensen

  -

  Der bliver længere og længere mellem alle velfærdsgoder, for velfærdsstaten er under afvikling. Christiansborg/regeringen lader jo alle mulige spareøvelser, ublu krav, nedskæringer og forringelser hagle ned over befolkningen. (dog er migranter undtaget fra de mange forringelser, da de er tildelt større rettigheder end danskerne ). Men når det gælder den oprindelige befolknings trivsel, velfærd, sundhed og sikkerhed går det hurtigt og sikkert den helt forkerte vej. Borgen er et moralsk og intellektuelt fallitbo.

 13. Af j christensen

  -

  Iflg. regeringen er der ikke længere “råd til” at behandle danskerne ordentligt. Noget som både Berl. og BT har berettet om for få dage siden. Læs artiklerne om barbariske tilstande på rigshospitalet. Læs 24nyt.dk om svigtede kræftpatienter. Læs “Mordet på psykiatrien” om U-menneskelige og dødbringende tilstande i psykiatrien. Læs “Hus forbi” om asocial behandling af arbejdsløse, fraskilte og hjemløse. Læs om de afskyelige “resourceforløb”. Se den korte avis om den omsiggribende kriminalitet mv.

 14. Af p andersen

  -

  Politikernes flertal gør nærmest intet for de studerende og andre danskere der er under pres. Man lader huslejer, gebyrer, bøder, transport, vand, varme, lys og skjulte afgifter stige og stige. Men studerende, arbejdsløse, syge og pensionister etc. får deres vilkår forringet år for år. Og for regeringen mv. betyder en danskers liv tilsyneladende intet. Man sender elendighed og død ind i stadig flere danske hjem med hovedløs og hensynsløs politik. Alvorlige problemer søges løst med ynkelige/latterlige lappeløsninger, som papes forslag om at hæve straffen for brutal og sadistisk vold med en tredjedel.

 15. Af Kristoffer Hansen

  -

  Alle skattekroner forsvinder ubeskåret til Islamisk stat, alle dens sympatisører og støtter. Dødsstraf.ligenuogher

 16. Af Martin Jørgen

  -

  Et enkelt eksempel på hvor vanvittig vores fælles midler bliver forvaltet- man ønsker at sænke skatten med 23 milliarder udfra det ønske at give et større rådighedsbeløb til folk i beskæftigelse, altså flere penge mellem hænderne.
  Men samtidig ønsker man at gøre bolig -jobordningen med fradragsret permanent , man ønsker også at lade arbejdsgiver betalte mobiltelefoner være skattefri selvom de bruges i privat øjemed.
  Er det for meget at forlange at man betaler den fulde pris af disse ydelser , når man nu har fået flere penge mellem hænderne ?

 17. Af ole hansen

  -

  Meget tyder på at visse blogholdere har fået ytringsfriheden galt i halsen. Se f.eks mik kel an der son som har indført massiv cen sur på alle sine blogs. Hvor er det dog ynkeligt, fejt og usselt. For kort tid siden hyklede mik kel ellers løs om at han gik 100% ind for demokrati og fri debat.

 18. Af ole hansen

  -

  Det samlede fjolleri og ødsleri med vores penge nærmer sig 500 milliarder kroner om året, ca. 45% af statsbudgettet. De 500 milliarder bruges på formål som vi danskere ikke har nytte af. Det enorme pengespild er skyld i at vores velfærd, sundhed og infrastruktur rasler ned ad brættet. Vores demokrati er udskiftet med lobbisme, fjernstyring og korrupte, oversmarte og lyssky transaktioner.

 19. Af n thomsen

  -

  Man må som læser og blogger af de forskellige debatter undre sig over at så mange indlæg blokeres/skjules/slettes. For det er klart at debatterne forringes meget, når folk frustreres over at saglige og sobre indlæg oftest havner i fi l tre t. Så dropper de vel som regel videre deltagelse. De seriøse bloggere synes at blive færre og færre.

 20. Af Fatter ikke hvorfor vigtige oplysninger skjules

  -

  Noget om en vigtig artikel i BT i dag kom ikke på?????

 21. Af t petersen

  -

  Den skjulte tekst handler om ny og bedre kræftbehandling….. med 20-25 års forsinkelse.

 22. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det – så hører “ny og bedre kræftbehandling….. med 20-25 års forsinkelse” – vel ikke lige under denne blogs emne. Muligvis årsagen til at indlæg smuttede ud i den blå luft 🙂

 23. Af Fru. L sørensen

  -

  enig med bloggeren..Hende fra liberalistfløjen med sølvskeen, Og andre der har fået alt foræret, burde aldrig have fået SU, gratis hospitaler, skole betalt mv. men forældrene burde være tvunget til at betale for det hele udover skatten, og med profit for samfundet oveni. Ej børnepenge skal de modtage, og ej statspensioner over en vis privat indtægt. Latterligt at DK betaler folkepension til folk der tjener l million kr. om året mv.

  Hvornår var artiklen sidste gang i Berlingske der kritiseret dette? Præcis..Aldrig..Nasse, nasse, nasse…Og pind vil have alle alemene bolig byggerier stoppet, således at alle skal over på det private udlejningsmarkedet og betale dobbelt pris..

  De 35 milliarder i topskattelettelser nu, er endnu en svinestreg..Rød blok må straks udmelde hvad de har i sinde her at gøre, såvel som Borgerlige gøgeunge , det radikale venstre og deres søsterparti, alternativet..

  Indlæg i fifleriet?

 24. Af Fru. L sørensen

  -

  Sør-en Pin–d havede ca.loo kom-mentarer..Så slet-tet han de 87, og lod 13 t-æppepi-sseropb–akkeres stå kun..Halvdelen af disse skriver til sl-ettet kommentarer..Berlin-gske “de-bat” i en nød-deskal?

 25. Af Fru. L sørensen

  -

  “Er vi kommet så langt op på velfærdsstigen, at vi fuldkommen har glemt at adgang til uddannelse, SU, sundhedsvæsen, ældrepleje og andre velfærdsydelser ikke er præinstalleret universelle selvfølgeligheder?”

  Selvfølgelige er de det i Danmark…Nu er du jo ikke Dansker, og kommer fra det mørkeste højreradikale latinamerika, Hvor kun din privilligeret latinamerikanske familie kan blive uddannet og leve et godt liv?

  Jeg har selv boet mange år i latinamerika, er flydende i sproget mv. og været i de fleste lande der,, så kender udmærket tankegangen her fra den latinamerikanske elite, som er en af verdens mest afstumpet og med den største lighed set noget sted i verden, efter Kina..

  Måske går vi her mod en mur af kulturforskelle? Kaule, kommer jo fra et samfund der slet ikke er integrerbar med det Danske, især når de kommer fra hendes del af selvsamme samfund..

 26. Af Fru. L sørensen

  -

  “netop fordi generationer før os har arbejdet hårdt og investeret i yngre generationers muligheder. ”

  Kaule udstiller sig selv her, som talende udfra far og mor liberalist, med tegnebogens mund..

  I Danmark har vi SU, og er stolt over at vi kan hjælpe folk videre. Vi er et af verdens rigeste lande, og er dette fordi vi har gode uddannelser, med tålelelige forhold for studerende, ihvertfald indtil liberalist regeringen kom til 2001..Siden er studerendes forhold gået ned og ned af bakke..

  Og de sidste 3o milliarder i lige har givet i topskattelettelser nu, kommer kun til at gøre endnu mere ondt på studerende. Desværre bliver der ikke 80.ooo cafe job i københavnsområdet i år heller..Og ja, studerende der har mere tid til at studere end servere caffe latte for eliten, bliver også i længden en god samfundsforretning for Danmark.

  Endnu et usselt indlæg af Kaule her.

 27. Af Kristoffer Hansen

  -

  Vi har vores velfærdssystem som gør det muligt. Det er derfor vi betaler skat. Men den slags ser man ikke i muslimske lande, fordi at terror står højst skemaet. Terrorister har fået vores velfærdssystem galt i røven, og de satans bøssesvins elsker det. FØJ FOR SATANS ISLAM TERRORISTER.

 28. Af tom Erne

  -

  Det korte svar paa overskriften er et entydigt JA! Men det er desvaerre ikke kun studerende. Det er over en kam, og saa meget faktisk, at Danmark nu er gaaet totalt i selvsving over, at regeringen vil lade 22 ud af 35 milliarders raaderum blive i lommerne paa skatteyderne. Ud af et offentligt budget paa rundt regnet 1100 milliarder.
  For taenk nu hvis de rige svin faar lov til kun at betale lidt over halvdelen af deres indtaegt til “faelleskabet”, eller endnu vaerre, slipper med kun at skulle betale 15 millioner i registrerings afgidt for den Bugatti, som ingen hidtil har vaeret saa dumme at indregistrere i Danmark.
  Ynkeligt

 29. Af Ib Kyv

  -

  Detroit, kendt som “Motortown” – bilernes by – er idag totalt oversvømmet, på grund af vandstigninger udløst af drivhuseffekten, som i meget høj grad skyldes CO2-udledning fra biler.

  Alligevel mener regeringen, at det er en god idé, at gøre store benzinslugere billigere.

  Godt man ikke bor på Amager længere, for store dele af Amager står nok under vand igen allerede om tyve-tredive år, på grund af vandstigninger udløst af drivhuseffekten.

  Derfor bør der nok heller ikke bygges flere boliger på Amagers naturområde…

 30. Af jan ulrik friis

  -

  …i filter cirka 11:49….M erkel har nu degraderet os danske til untermenschen i vores eget land….

 31. Af Ib Kyv

  -

  Regeringen fjerner nøddeafgiften og sænker afgifterne på de dyreste biler. Facit af regeringens skattepolitik er altså; billigere luksusbiler til de rigeste, og peanuts til de fattigste.

 32. Af Ib Kyv

  -

  Skatteministeren er nok blevet inspireret af Matthæus. Matt. 13:12: “Thi den, som har, ham skal der gives, og han skal faa Overflod; men den, som ikke har, fra ham skal endog det tages, som han har.”

 33. Af Klaus Ryfkjær

  -

  Hvis regeringen var lidt mere fremsynet, end den er, så ville den have sænket afgifterne på amfibiebiler og små både, pgr.a. de kommende, klimaudløste vandstigninger, der vil sætte store dele af Amager, og resten af landet, under vand.

  Skatteministerens valgsprog; Aprés nous le deluge…

 34. Af Hanne Clausen

  -

  Ib Kyv
  Detroit oversvømmet? Hvornår er det sket?

 35. Af Ib Kyv

  -

  Detroit, eller Houston… Er det ikke ét fedt, hvis éns bil behøver pontoner, for at komme frem?

 36. Af Line Cromwell

  -

  Priviligieblinde bogludere M/K, og grådige wellfaremothers M/K – sådan er de danske universitetsstuderende idag.

 37. Af finn hansen

  -

  Det er en smule forbløffende så stupide, indskrænkede og nærmest paranoide en del kommentarer er. Og selv de værste trolde og støjsendere værnes der
  om. De må helst ikke kritiseres. Hvorimod seriøse indlæg fiterblokeres hos mange blogholdere. Det er vel grunden til at mange bloggere og læsere er søgt andre steder hen. Se 24nyt.dk.

 38. Af finn hansen

  -

  Visse bloggere her er så indskrænkede regelryttere, at de finder det vigtigere at holde sig til et bestemt emne, end at få sat lys på Danmarks allerstørste problemer. De er ligeglade med at tusinder af danskere skubbes ud i elendighed og død af forrykt og asocial politik. Det er da dumt og kortsynet, for de ligeglade kan selv blive de næste der rammes. Se støv rings kronik, læs den korte, se 24nyt.dk om sundhedsvæsnets katastrofale nedtur.

 39. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos CO2 i atmosfæren – indhold ca 0.04% – hvad med resterende 99.96% andet indhold – er det bare irrelevant?

 40. Af Hr. J Ha nsen

  -

  AF JAN PETERS EN – 30. AUGUST 2017 14:28
  “I øvrigt apropos CO2 i atmosfæren – indhold ca 0.04% – hvad med resterende 99.96% andet indhold – er det bare irrelevant?”

  Ikke helt.
  Atmosfæren indeholder også ca. 1,7 ppm Methan.
  Hvilket bidrager til drivhuseffekten.
  Og ca. en procent Argon. Som ikke rigtigt generer nogen.
  Og atmosfæren indeholder også ca. 21 procent oxygen. Dette er absolut ikke irrelevant.
  Uden denne oxygen ville JP ikke være i stand til at indsætte sine utallige indlæg.

 41. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt helt fint at få et par andre tal ind i debatten. Det er jo egentlig bare det, jeg argumenterer for. Men at måle effekten af 0.04% CO2 indflydelse på global opvarmning er formentlig noget vanskeligere end at måle effekten af de øvrige 99.96% bestanddele af atmosfæren, og deres evt indflydelse på global opvarmning!

 42. Af jesper hansen

  -

  Berlin gskes støv ring påviser nu i sin seneste blog og i en kronik at det radikale parti under jelved og vest ager har ført en helt hovedløs og dybt uansvarlig politik gennem de sidste 30 år. Men læs også den korte og 24nyt.dk der afslører hvor katastrofal, fattiggørende og dødbringende Borgens politik er, overfor de menige fem millioner danskere.

 43. Af jesper hansen

  -

  Men der er heller ikke meget godt at sige om de øvrige partier. De har alle svigtet igen og igen. Enten ved at være for slappe og selvoptagede, eller ved direkte at føre sig frem med danskerfjendsk, familiefjendsk og landsskadelig politik.

 44. Af jesper h

  -

  Partiet V fører sammen med de tre radikale partier en slags politisk felttog mod deres eget folk og land. Endnu er det ikke kommet så vidt som i Sverige, hvor en slags guerilla- eller borgerkrig er begyndt, fordi den svenske regering har sluppet en million migranter løs på svenskerne. Men hastigt bevæger vi os frem mod “svenske” tilstande. Se snap hanen og den korte.

 45. Af bent jensen

  -

  ALARMMELDING!!! I nær fremtid OPHØRER PRODUKTIONEN ELLER INDKØBENE af visse typer af LIVSVIGTIG MEDICIN til diverse fysiske og psykiske sygdomme. Iflg. visse kilder. Bl.a. vil TRILAFON og visse midler mod kræft udgå. Det vil stille tusinder af patienter i en meget dårlig og livstruende situation. Det er dunkelt hvad der ligger bag ved den planlagte udfasning af gennemprøvede, effektive og livsreddende typer af medicin. Profitmaksimering eller spareøvelser eller andet? Hvad vil regeringen gøre? Ingenting?

 46. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er det ikke videre troværdigt, at én og samme afsender bruger så mange forskellige navne. Hvis vedkommende ellers vil opfattes som bare lidt seriøs 🙂

 47. Af Martin Jørgensen

  -

  Også plads til lidt navlepilleri når regeringen spiller ud- den vil fjerne afgiften på nødder anslået 180 millioner mindre i kassen- men -men -men – fra Januar 2018 skal der indrives 80 millioner i afgifter på sukker og chokolade altså -gyngerne og karrusellerne om igen.
  Konditor og bagerbrancen er utilfredse -og DF vil kæmpe for billigere konditorkager og søndagskringlen.
  Livets gang i Lidenlund.

 48. Af bent jensen

  -

  At regeringen har en yderst arrogant, hårdkogt og usympatisk holdning til danskernes velfærd og sundhed, fremgår bl.a. af dens salg af befolkningens beskyttelse mod smitsomme sygdomme til nogle saudi-arabere. (for 1% af værdien)(seruminstitutet og vaccinefabrikken). Kan vi stole på at den vil forsøge at forhindre at unødvendig død blandt patienter får endnu større udbredelse?

 49. Af Er jan p meget langsomt opfattende?

  -

  Er ja n p specialist i fjollede bemærkninger? Hvis ja n p stadig intet har opdaget om hvordan der filterredigeres, må han sandelig være tungnem.

 50. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt smutter mine bemærkninger uhindret igennem. Muligvis fordi jeg altid er Jan Petersen og skriver rimelig seriøst. Om man er enig versus uenig med mig, er ret irrelevant. Det er vel dét, der er motoren i en debat 🙂

 51. Af Hr. J Ha nsen

  -

  AF JAN PETERS EN – 30. AUGUST 2017 19:50
  “I øvrigt smutter mine bemærkninger uhindret igennem.”

  Dine indlæg er ligegyldige og holdningsløse.
  Derfor.
  Dine one-liners kan ikke hidse nogen op.

 52. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det, så forsøger jeg bestemt ikke at hidse nogen op – blot debattere. Men rene fakes i kommentarfeltet kan da – helt ærligt – godt virke som lidt af en pain in the ass 🙁

 53. Af Fru. L sørensen

  -

  indlæg til “jan” og Jen.s Han.sen i fifleriet?

 54. Af Fru. L sørensen

  -

  Vi skriver et nyt og kortere..Filteret tillader vist kun fem linier nu..Selvom Jan og preben, går lige igennem, som de tosser ingen frygter..De kan bruges til at ødelægge alt kritisk debat nemlig.

  Ja–n, drop nu de kons-pirationsteorier din fa-ke news agitering dagligt..Utroligt at Berling.ske vil lægge spalte.plads til det, da kommentarer skal være emnerelevante skriver de selv.

  Et Fint indlæg af Je..ns her, som påpeger den sørgelige ytr.ingsfrihed i berlingske nu, i støvring..Med en fin liste af blå bloggeres interesse i at kritikken mod dem nedlægges. Alle burde tage over at læse det..Ligger i gamle kommentarer i støvringens…

  Da herma.nsen tog over debatten, forsvandt ytringsfriheden i berlingske.Det bliver debatredaktørens eftermæle..

 55. Af Fru. L sørensen

  -

  “Senere i indlægget bliver vi spurgt, om det er fair, at studerende fra tid til anden skal spise havregrød (!), hvortil det korte svar selvfølgelig er et klart “Ja!”. Selvfølgelig er det fair, men siden det overhovedet er et spørgsmål, man som studerende kan finde på at stille, er der åbenbart nogle helt basale præmisser ved velfærdssamfundet, som vi måske har glemt at minde hinanden om.”

  Sørgeligt hvorledes Danmark, især pga. af liberalistindvandrer som Kaula, uden kendskab til Dansk kultur, nu finder en psykopatisk fornøjelse i at se folket leve af havregrød. Det er rent trump det hun har gang i her, og regeringen. Den siddende regering er den værste regering i Danmarks historie..

  Skatteletteleser på 34 milliarder kr. til eliten nu, nu aktie skattelettelser…Kun eliten tjener på den. Og der er godt nok langt fra den Danske model. Målet regeringen har er at overgå USA i armod for folket i -90%..

  Derfor nægtes kritikere af dette projekt, ytringsfrihed nu i berlingske. og deres kommentarer slettes med det samme når de ytrer sig kritisk..Derfor kan hovedløse jan få lov at fortsætte med at ævle intetsigende kritisk. For ingen tager hans konspirationsteorier alvorligt. Og det ved avisen. Samme med pre.ben i 3o daglige navne.

 56. Af Fru. L sørensen

  -

  “Dine indlæg er ligegyldige og holdningsløse.
  Derfor.
  Dine one-liners kan ikke hidse nogen op.”

  Præcist..Jan og ligesindet går lige igennem..Alt saglig kritik fjernes, eller kommer ikke på. Mens pre.bens indlæg om psykiatriske hospitaler kommer på hver dag. Og jan om 9.11 mv.

Kommentarer er lukket.