Socialisme i grøn tylskørt

Af Alex Vanopslagh 25

Det er de færreste, der længere vil stå ved at være kommunist. Det var sexet i 70’erne, men det har i dag en hengemt stank af beton og arbejdslejr. I dag vil selv de allermest hårdføre medlemmer af DKP’s arvtagere i Enhedslisten hævde, at de skam ikke er kommunister, men solidariske socialister. Og nu ser vi så en ny gruppe af popsmarte grønne pible frem. De kalder sig alternative, men lad dig ikke narre: De henter deres vand fra samme fordærvede brønd som socialister og kommunister, for de sværger også til tanken om, at politikerne kan styre og planlægge økonomien og samfundet.

Nuvel, de bæredygtige socialister i Alternativet taler ikke om nationalisering af industrier, statslig produktion af basale goder eller statslig prisfastsættelse. Denne form for kommunisme har også uden undtagelse ført til mangel på ressourcer, både socialt og økonomisk og ikke mindst også naturødelæggelse og destruktive samfund, hver gang et land har forsøgt sig med det. Derfor kan vi i dag også konstatere, at den klassiske planøkonomi er så godt som død.

Nej, hvad de nye tylskørteklædte socialister ønsker er langt værre. Det er dine spisevaner, dit rejseforbrug og hvor lang din arbejdsuge er, de gerne vil bestemme over.

Og så er vi jo tilbage ved selve grundessensen i den klassiske planøkonomi. I en ny, smart, bæredygtig udgave iført grøn tylskørt. Forestillingen er stadig den samme: Samfundet og økonomisk er bedst tjent med at blive dirigeret fra oven. Det kommer selvsagt forud for hvad end, folk nu selv går og har lyst til.

Og nu er der dukket et nyt påskud op for denne tankegang: Jordens forestående undergang, for vi løber lige om lidt tør for alle naturlige ressourcer – men måske når vi slet ikke at opleve det, fordi vi forinden er blevet kogt af drivhuseffekten. Af miljø- og klimamæssige hensyn er vi derfor i gang med at gennemregulere først energisektoren (som det er tilfældet i det mekka af afgifter og tilskud, som vi af uforklarlige årsager kalder et grønt væksteventyr), men også i resten af samfundet, så vi ikke går hen og ødelægger verden. Men kigger man tilbage i tiden, har verdens undergang og ressourceknaphed faktisk været en løftestang for socialisterne siden 70’erne.

Og på samme måde er Alternativets grønne bølge ikke andet end en mere festlig lillesøster til Enhedslistens rødgrønne fantasterier, og tankegangen bag er præcis den samme:

 • Dine livsvalg er et offentligt anliggende: Du skal spise økologisk, mindre kød, ingen GMO, og så skal de overflødige kilo svedes væk og smøgerne skal skoddes permanent. Det er ikke noget, du selv har noget at skulle have sagt om.
 • Nirvana er inden for rækkevidde: Vi skal bare lige forbyde biler, fossile brændstoffer, byggeri i højden, byggeri nær frøer og kapitalismen. Så skal vi åbne grænserne på vid gab og kramme lidt mere – og så har vi paradis på jord.
 • Vi er kreative: Selvom problemerne lyder ens – de er de rige, de hvide og mændenes skyld – og løsningerne altid er de samme – forbud, påbud og tilskud – ser de sig selv som et fyrtårn for nytænkning og fremsynethed.

Alternativet er kun et alternativ til velstand og fremgang.  De trækker på præcis det samme forældede tankegods som de erklærede socialistiske partier. Socialisme producerede kun lidelse og ødelæggelse i det 20. århundrede, og bare fordi, man nu har opfundet nye grunde til at dirigere samfundslivet – og fordi man forsøger at smile og danse sig igennem – bliver socialismen ikke mindre destruktiv i det 21. århundrede.

Vil man kloden og dens indbyggere bedst, sørger man for at sætte menneskelig opfindsomhed og virkelyst fri – ikke lægge den i hverken røde, grønne eller rødgrønne lænker.

25 kommentarer RSS

 1. Af Gert Hansen

  -

  Jeg kom i aller højeste grad til at tænke på EU, da jeg læste indlægget. Som trods alt er noget mere vigtigt end det marginale parti Alternativet.

  Der står dog i artiklen bl.a. også: ‘…Alternativet taler ikke om nationalisering af industrier, statslig produktion af basale goder..’ . Næh, det er ikke nødvendigt. Danske politikere har for 50-60 år siden løbende nationaliseret danskernes arbejdskraft, således at man arbejder for staten, og så får lov til at beholde en ofte mindre del af sin arbejdsindsats. Det meste betales nemlig i indkomstskatter, andre afgifter og skatter, moms og brugerbetalinger. Så der er sådan set ikke ret meget mere for Alternativet eller andre partier at hente dér.

  Det var ’smart’ at gøre det på den måde, istedet for at nationalisere banker, industrier m.v. Samtidig sørgede man for at de fleste blev afhængige af systemet, enten ved ansættelse i det Offentlige, eller ved overførselsindkomster. Og, Bingo, så var der ingen fare for at systemet ville blive ændret. Derfor er der heller ingen danske partier der går ind for skattelettelser, bortset fra nogle ligegyldige pip fra Samuelsens parti, eller har gjort det i mere end 20 år.

  Dette system førte til oprettelsen af den såkaldte velfærdsstat. Som nu så småt er under ufrivillig afvikling, idet finansieringen af systemet ikke længere er holdbar. Det er et politisk imperativ, da man ikke kan både blæse og have mel i munden, hvilket man fra politisk hold prøver på.

 2. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er et godt forslag altid – follow the money – se hvem der finansierer hvem og hvorfor. I så tilfælde går jeg 100 år tilbage i tiden til den “russiske” revolution og “folkelige” opstand, som ikke var nogen af delene. Nogen der seriøst tror, at verden anno 2017 er meget anderledes skruet sammen? Læs selv og bedøm selv.

  Who financed Lenin and Trotsky?
  http://www.wildboar.net/multilingual/easterneuropean/russian/literature/articles/whofinanced/whofinancedleninandtrotsky.html

 3. Af Alex Nymann

  -

  Bloggeren her er stolt over at være en fascistiskliberalist..De færreste er så ærlige?

  Alternativet er renlivet radikale borgerlige..Intet at gøre med socialismen, og socialister.

  “tanken om, at politikerne kan styre og planlægge økonomien og samfundet.”

  JA, forfærdeligt tanken at politikerne skulle repræsentere folket for jer. Nu er du jo en indvandrer, og ikke Dansker,,Ingen Dansker har et efternavn som dit. Ingen!

  “Nej, hvad de nye tylskørteklædte socialister ønsker er langt værre. Det er dine spisevaner, dit rejseforbrug og hvor lang din arbejdsuge er, de gerne vil bestemme over.”

  vrøvlerier naturligvis..

  socialismen er frihed for folket, din liberalisme er ufrihed for folket. som bevises via din blogs manglende ytringsfrihed for folket .. I er den sorte blok imod folket..imod det danske folk. Du er jo en udlæninge og er ikke Dansker. En købt infilitrator fra udlandet.

  Ja, global warming er en realitetdinnarrøv..Og Danmark lever faktisk af teknologier der forsøger at redde verden på dette område? Du er imod innovation og økonomisk udvikling af Danmark. Du er imod fremskridt..Ønsker landet retur til stenalderen, som alle liberalister.

  “de er de rige, de hvide og mændenes skyld”

  Dit efternavn er østeuroærisk..I er slaviske ikke ægte hvide som os. Men altid jer der er de værste racister i denne verden af i dag? Du er en skam mod dit eget folk..

  Du er formentlig af jødisk-russisk afstamning som de værste af denne slags?

  PS steno du har slettet mit indlæg?

  Bologna har verdens ældste universitet..Viden har nu ført til at københavn muligvis kan ledes af et rigtigt rødt flertal..Det vil være en game changer. Lad os håbe at den røde kommune så kan tvangsudflytte indvandrer til gentofte og byen hvor bloggeren bor i? Kun justits? Det er jeg borgerlige der har indført dem og ghettoer skal bygges til jeres løndumpere,lige akkurat op af jeres pacelhuse. I 45 etager i højde..

  ” Den gode stemning fastholdes nemlig bedst, hvis Danmark forholder stædigt forholder sig til EU, som Gentofte kommune forholder sig til resten af landet.”

  Forbryderkommunen gentofte skal under statskontrol. Alle modtagne penge fra mæersk afdød skal i statskassen. En kæmpe indvandrerghetto bygges nær rådhuset.

  Løkken og hans regering vil aldrig være imod flere løndumpere..Som VKO da også beviste da de fordoblet antallet, og nu 2oo.ooo plus er ankommet de sidste 2 år?

  Det er den indvandrervenlige regering. FÅ nu S-DF regeringen ind, og ryddet op her..

  ” Og der kommer næsten ingen og beder om asyl. Den slags må især italienerne åbenbart selv rode med”

  Hvis bloggeren var seriøs og vidende, ville han vide at de stadigvæk strømmer ind i uhør grad. ..Men hans agenda er fake news, og fortælle en falsk historie om Danmark under denne regering. Fordi indvandrer spørgsmålet bestemmer regeringens farve..Og Danskerne har nu set igennem jer borgerlige..Den næste regering bliver S med statsminister og en stram indvandringspolitik..

  Vi står bag dig mette..Og Ø må støtte projektet også, ellers får det ingen indflydelse på den økonomiske politik..

  Af Alexandrina Nymann – 5. oktober 2017 15:57

  Kære pind og andersson,

  Som Pind og PET gentagende gange har sagt, så udgør højrefløjen i alt right som Andersson tilhører, en terrortrussel i Danmark sammen med islamisterne. Dette har Andersson taget sig til brystet og er dybt skuffet over at den næsten stuerene side af blå blok, påpeger denne væsentlige sandhed..
  Af Flemming Lau – 5. oktober 2017 15:59

  Sandheden er at Islam og dens rettroende tabte i den danske humortest!
  Det gjorde Islam også i Frankrig.
  Er rådne æg noget at samle på?
  For nogle få, måske!
  Af Alexandrina Nymann – 5. oktober 2017 16:05

  “Af j.. hAnSe n.. – 5. oktober 2017 15:47

  Før Anden Verdenskrig forhånede, spottede og latterliggjorde JP jøder.
  Og forsvarede hitlers jødeforfølgelser.
  I 2001 da Fogh og Pia Kjærsgaard lagde deres sorte klamme hånd over Danmark blev det så muslimernes tur til hån, spot og latterliggørelse.#

  Kære J…hAnSe n,

  DF blev opfundet under en god våd julefrokost af resten af blå blok for at vildlede befolkningen mht deres stramme indvandringspolitik..

  Fx. mere end fordoblet DF antallet af indvandrer under VKO..Og nu nær en fordobling igen på 2 et halvt år, med 2oo.ooo nyankomne fremmede arbejdssøgende.

  V,K,LA forsøger at lade som om at de er skeptiske over for DF og deres indførelse af løndumpere og velfærdsforringere..Men det er et internt spil for galleriet blot, for at vildlede de svagtbegavede DF stemmende. Naturligvis støtter DF toppen og politikerne ikke op om deres egne vælgere og deres interesser..Det viser deres tilstedeværelse i blå blok uden S´s stramme indvandringspolitik som Danskerne beviseligt ønsker indført.

 4. Af R. Harald Kristiansen

  -

  1. Alternativet er ikke et socialistisk parti. Partiet er en aflægger af de Radikale. De Radikale har aldrig været et socialistisk parti. Radikale brød ud fra Venstre i sin tid og Venstre brød ud fra Højre.
  2. LA sprang ud af de Radikale med hjælp fra rigmanden L.Seier Christiansen, som dyrker den russiske forfatter Ayn Ran. Ran hed Alisa Rosenbaum og var en kvinde fra Petersborg. Hun flygtede til USA, lidt før den russiske revolution. Ran var en superliberalist. Jeg har skam læst hendes bøger bl.andet The Fountainhead. Hun var ikke nogen stor forfatter. Hendes sprog var simpelt. Hun dannede et institut omkring sine noget uhyggelige superliberalistiske tanker. Her er tanken, hvert menneske er egen lykkes smed. Her er der ikke plads til de syge og de svage.
  3. Jeg vil anbefale dig at læse om J. Stalins liv og hvordan han fik eliminetet alle sine modstandere. J. Stalin var en diktator og ikke socialist. Stalin var i stand til at manipulere eller dræbe alle sine konkurrenter.
  4. Magt korrumperer. Det er næsten fuldstændig ligegyldigt hvem, der sidder i regering. Sidder de længe nok vil neopotismen florere.
  5. Lad os f.eks. se danske velhavende. Mange flytter deres formue i skattely og en som Lars Seier Christensen,% bl.andre flytter selv i skattely og alligevel vil han have politisk indflydelse i Danmark. Fornyligt fandt skat ud af at mange rige danskere havde flyttet penge i skattely. Er det glorværdigt og er det LA politik? Hvad gjorde man? Skat tilbød dem amnesti.
  6. De fleste danskere er trætte af politikere. Nær alle politikere og jeg siger nær alle politikere meler deres egen kage.
  7. Politikerleden er farlig for demokratiet og den giver grobund for facistoide tanker, højre som venstre. Alt for få melder sig ind i politiske partier, på grund af politikerlede. Nu bruger politikerne tid på, at diskutere de få kvinder, der går med burka og niqab, frem for velfærdsamfundet og hvordan man løser problemet med bander og integration.

 5. Af Peer Aagaard

  -

  Jeg stod af allerede ved overskriften. En neo-liberal fanatiker som har brug for at komme med slet skjulte homofobe stikpiller for at banke sin pointe hjem er ikke værd at beskæftige sig med.

 6. Af Niels Larsen

  -

  PEER AAGAARD

  Du må da indrømme, at det syn gav kvalme… 🙁

 7. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Socialisme er demokrati. Det ligger i ordet ligesom i den udviklede form, kommunisme. Problemet er, at det kræver begavelse at være og leve som socialist i en verden, hvor højrefløjen har flertallet. Borgerlige og højrefløjsmennesker har ikke behov for begavelse. Det ville være en alvorlig hæmsko for karrieren. Det fremgår også tydeligt af blogskribentens underlige konstateringer, at han ikke hører til de skarpeste knive i skuffen – for at sige det pænt.

  For det borgerlige segment er demokrati noget med frihandel og frie markedskræfter, der på nærmest guddommelig vis løser alle problemer – i hvert fald ifølge regnearket, den kanoniserede bibel. Der fremgår det, at når de rige bliver meget rigere bliver de fattige også rigere – i teorien. Det er en trossag og skal ikke bevises. Det ville også være svært, men borgerlige har fået troen ind med modermælken, så der er ikke noget at komme efter.

  Det borgerlige menneske kræver ikke beviser for noget. Han klarer sig fint med indoktrinering, så længe samfundet ikke udvikler sig ægte demokratisk dvs. socialisme og kommunisme. Så kræver han værnepligt, nationalstat, politistat, retsstat samt kæft, trit og retning og giver kommunismen skylden for elendigheden. Sådan er det gået det hver gang, men vi giver aldrig op. Redning er mulig. Det må vi tro.

 8. Af Finn Larsen

  -

  Et land med
  meget lille import af kultur
  meget stærk central styring og god kontrol med borgerne
  nærmest ingen borgere med divergerende hudfarve
  meget lille gini koeficient
  pæne stuer og nydelige jakkesæt og halvlange kjoler.

  Et sandt DF-paradis som kaldte sig DDR.

 9. Af P Christensen

  -

  Nutidens røde har absolut intet med fortidens røde at gøre.

  De seneste årtiers “akademiker-røde” har begået klasseforræderi mod arbejderklassen
  ved gennem indvandringspolitikken at hente irreversible middelalderproblemer
  til landet.

  De indvandrede har ofte et rabiat kvindesyn, som ville have fået fortidens kvindesagsforekæmpere på venstrefløjen til at stejle.
  Men nutidens røde ligger på knæ for det rabiate udefra.

 10. Af Finn Bjerrehave

  -

  Kommunisme du udtaler sejt i 1970erne , men desværre i dag EL med hver 5 stemme, og måske det er Kinas fantastiske fremgang som er målet, og Cuba som det mislykkede projekt.
  Forvirret tid Finn Vig

 11. Af bo henriksen

  -

  Et udmærket og sandfærdigt debatoplæg. Kommunisterne nutildags kalder sig humanister, radikale, verdensfrelsere og næstekærlige folkevenner. Men indeni er de nok som de altid har været. De er tilhængere af totalitær magt, centralisering, statsvælde, ensretning, opløste familier, sød forståelse af afstumpede voldsforbrydere samt skatteplyndring, overvågning/tvang og betonbureaukrati. Og demokratiet, velfærden, freden, trygheden, friheden og privatlivet afskaffer de gerne, hvis det kan skaffe flere penge til Afrika, Mellemøsten og diverse korrupte projekter.

 12. Af bo henriksen

  -

  Et udmærket og sandfærdigt debatoplæg. Nutidens kommunister kalder sig humanister, radikale, verdensfrelsere og næstekærlige folkevenner. Men indeni er de nok som de altid har været. De er tilhængere af totalitær magt, centralisering, statsvælde, ensretning, opløste familier, sød forståelse af afstumpede voldsforbrydere samt skatteplyndring, overvågning/tvang og betonbureaukrati. Og DEMOKRATIET, VELFÆRDEN, FRIHEDEN,
  freden, trygheden, FÆDRELANDET, folkesundheden og privatlivet afskaffer de gerne, hvis det kan skaffe flere penge til Afrika, Mellemøsten og diverse korrupte projekter.

 13. Af Er ik Larsen

  -

  Ja, Enhedslisten har jo skiftet de tidligere mænd der prægede partiet (VS/kommunist o.s.v. som det hed dengang – Preben Møller, Morten Lange m.fl. – ud med små søde, kønne piger, der virkelig scorer de unge i dag), Unge der intet, intet aner om hvad Enhedslistens VIRKELIGE MENING er om deres ønske-samfund!!
  (I øvrigt det samme med Alternativet, der nok ikke er HELT på EL’s linie, men som er nærmest flower-power , kulturpersoner, der intet forstår af virkeligheden i dag),
  Men m.h.t. atomvåben tror jeg at vi alle kan være enige om at vi ikke ønsker en nordkoreaner (heller ikke en Trump m.fl.) skal have disse våben – DE SKAL VÆK OG FORBYDES AF FN OG ALLE LANDE.
  Men at lille Danmark nu snart vil blive overrendt af andre religioner, folkeslag m.m., der faktisk ikke er “stakkels flygtninge” vil jo hen ad vejen smadre os. Ønsker vi det? Et flertal i folketinget forstår ikke hvad der sker – og ER sket de sidste mange år.

 14. Af bo henriksen

  -

  Selvom nutidens rødtotalitære pak fører sig frem som humanister, feminister og ligestillingsfanatikere, er de dødsensfarlige. Hvad man kan se særlig tydeligt i Sverige, hvor et terrorregime, en guerillakrig og et folkemord nu er gået i gang. Foreløbig er over 1000 svenskere blevet myrdet, mens titusinder er blevet røvet, overfaldet, invalideret, voldtaget eller på anden måde udsat for grov kriminalitet.

 15. Af bo henriksen

  -

  I både Norge, Sverige og Danmark har pladderhumanisterne ført en katastrofal politik, som har forringet eller helt ødelagt livet for hundredtusindvis af borgere. Kriminaliteten er eksploderet, og velfærds- og sundheds-systemer, infrastrukturen og retsordenen med
  meget mere, er forringet til ukendelighed. Kun de naive og uvidende har stadig tillid til EU, FN, DR, kendte ministre og gamle partier.

 16. Af Per Torbensen

  -

  Absolut enig P.Christensen de gamle kommunister var patriotiske og gav deres liv for Danmarks frihed.
  “akademiker røde” meget smukt formuleret ,centrum venstre lige til rotterne og blå ligeså.

 17. Af Finn Bjerrehave

  -

  De gamle kommunister gav deres land frihed ikke de blå, og historieforvanskningen som et Kommunistisk manifest er nogens hverdag, men glem ikke aftalen Hitler Stalin var bifaldt af danske Kommunister, og fortiden skal under gulvtæppet.
  Men hvorfor hver 4 stemme går til Kommunisterne som bruger kønne sexpiger som blikfang, fortæller hvor lidt hjerne mennesket bruger, når stemmesedlen skal krydses, eller er det Kinas industrirevolution som trækker, eller bare Cubas stolte nutid.
  Dygtige Kommunister Finn Vig

 18. Af lisbeth sørensen

  -

  “De indvandrede har ofte et rabiat kvindesyn, som ville have fået fortidens kvindesagsforekæmpere på venstrefløjen til at stejle.
  Men nutidens røde ligger på knæ for det rabiate udefra.”

  PC fra alt right tossefløjen, har misforstået at at de røde står bag indvandrerne..

  Under VKO fordoblet fascisterne her, indvandrerantallet pr. år over lo år. Under den nuværende fascistledelse af landet, er der kommet en ny fordobling. over 2oo.ooo indvandrer er ankommet.

  Som også afspejles af Socialdemokratiets ønsker om en stram indvandringspolitik, som skal ses i lyset af indvandrervenlige DF-V-K-LA..

 19. Af lisbeth sørensen

  -

  Hvor ville man dog ønske at den nuværende fascistledelse stod op på podiet i FN og fordømte USA´s behandling af Cuba og Venezuela ligesom andre civiliseret lande?

  Kommer aldrig til at ske! De borgerlige er stadigvæk en del af del af nazismen, og KU gik jo som bekendt også rundt i landets gader i nazi uniform indtil krigens sidste dage..

  Kun de røde stod i modstandsbevægelsen. Kun i krigens sidste dage at i gik ind, “for eftertidens synspunkt”…Få af jer blev straffet, men fik hurtigt nye stillinger som dommere , avisredaktører mv. i samfundet

 20. Af lisbeth sørensen

  -

  Hvor ville man dog ønske at den nuværende fa.scistledelse stod op på podiet i FN og fordømte USA´s behandling af C.uba og Vene.zuela ligesom andre civiliseret lande?

  Kommer aldrig til at ske! De borgerlige er stadigvæk en del af del af naz..ismen, og K..U gik jo som bekendt også rundt i landets gader i n.az iuniform indtil krigens sidste dage??..

  Kun de røde stod i modstandsbevægelsen. Kun i krigens sidste dage at i gik ind, “for eftertidens synspunkt”…Få af jer blev straffet, men fik hurtigt nye stillinger som dommere , avisredaktører mv. i samfundet

 21. Af j ch

  -

  Så er net-trolden li s be th atter på banen med sin støtte til kommunisme og islamisering. Alex Nymann er vel også fra enhedslisten eller lign. J han sen har mærkværdigvis ikke luftet sit danskerhad på denne blog. Eller har han skiftet navn?

 22. Af j ch

  -

  Så er net-trolden li s be th atter på banen med sin støtte til kommunisme og islamisering. Al ex ny man n er vel også fra enhedslisten eller lign. J han sen har mærkværdigvis ikke luftet sit danskerhad på denne blog. Eller har han skiftet navn?

 23. Af lisbeth sørensen

  -

  Så har kvinde og børnemi..sbrugeren Preb..enf1 fra Danskernes parti, skiftet navn til J. CH

  Er vist hans kundenummer i d.årekisten?

  Han tror stadig DF står for en stram indvandringspolitik, selvom der aldrig er kommet så mange til landet , som når de har magten..

  Nu nægter DK at udvise rumænere der har begået mord til Rumænien. Pga. dårlige fængselsforhold der. Fantastisk. Nu kan vi ikke engang udvise disse udlæninge kriminelle mere dertil. De er faktisk bare sat på fri fod, og går nu rundt iblandt os.

  på den anden side påstår flere at Alex og pre.ben også går rundt frit i landet? Såvel som de andre liberalistkriminelle bloggere her? 50% er LA bloggere nu.

 24. Af M Jørgensen

  -

  Socialisme i grøn tylskørt- eller ultraliberalisme i pink underhylere-der er frit valg på alle hylder-kom bare nærmere mine damer og herrer.

 25. Af J Hansen

  -

  Godt brølt Lizzy!

Kommentarer er lukket.