Kejser-Kabell har ingen klæder på

Af Alex Vanopslagh 41

Den kreative klasses kejser, Morten Kabell, har skrevet endnu et udfald mod mig i Berlingske under overskriften “Vanopslagh hører fortiden til”. Det er sjovt al den stund, at det er Kabell, der er på vej ud af Rådhuset, mens jeg er på vej ind. Ikke desto mindre er det glædeligt, at han endnu ikke er cyklet afsted til den store verden for at påbegynde sit konsulentjob, og at vi københavnere kan få lidt glæde af hans gode humør her i valgkampens slutfase.

 

Jeg vil også let og elegant springe over det indlysende morsomme i, at én fra et kommunistisk parti beskylder andre for at leve i fortiden.

 

Jeg vil i stedet notere mig, at Morten Kabell indrømmer, at Kabell-knallerterne er opgavetyveri – først hævder han, at det er nødvendigt for kommunen at ”investere” i sådanne Kabell-knallerterne for at sikre fremkommeligheden i byen, men siden advarer han mod ”private, udenlandske cykelgiganter, som hjertens gerne vil oversvømme København med tusindvis af private udlejningscykler.” Hvorfor var det så nødvendigt for kommunen at blande sig? Fordi Kabell-knallerten mon skulle se ud på en helt bestemt måde, ligesom vejblomsterne i kommunen bare skal være på en helt bestemt måde, som man ikke kan overlade til private gartnerier?

 

Forstå det, dem der kan.

 

Mit synderegister er langt ifølge Kabell: Jeg misinformerer, lyver, ignorerer fakta, kaster med mudder, vil ikke den politiske dialog på et ordentligt niveau, bør slet ikke blive bragt i avisen – og har en dårlig tone. Med lad os da endelig få fakta på plads på de områder, hvor Morten Kabell påstår, at jeg taler usandt:

 

 • Tusindvis af nedlagte parkeringspladser

 

Kabell påstår, at jeg lyver, når jeg siger, at der de sidste tyve år nedlagt over 20.000 parkeringspladser. Tallet skulle derimod være 14.500. Ikke at det gør min pointe anderledes. En redegørelse for 2016 viser, at der er 126.000 parkeringspladser i København. Tyve år tidligere var tallet 144.047. Det svarer til en nedlæggelse af 18.000 parkeringspladser. Ud fra de tal har ingen af os ret – men i takt med at flere københavnere er kommet til byen har Enhedslisten og andre partier nedlagt 18.000 parkeringspladser, således at bilerne skal optage plads på vejene i en desperat jagt efter en parkeringsplads.

 

 • Kabell-spanden er et dyrt og ineffektivt prestigeprojekt

 

Kabell påpeger yderligere, at jeg i Detektor har indrømmet, at der er miljøgevinster ved Kabell-spandsordningen. Og det er rigtigt. Detektors eksperter fastslog nemlig, at selvom det både er mere klima- og energieffektivt at sende vores affald til forbrænding, som jeg har påstået, så påpegede de også, at der særligt i fremtiden vil være nogle fordele ved madaffaldssorteringen – eksempelvis at vi kan genanvende fosfor. Og derved er projektet miljøvenligt. Det benægter jeg ikke, men jeg hæfter mig ved, det kun er 1,5 % af den samlede brugbare fosfor i HELE Danmark, der kommer fra vores madaffald. Det er en meget lille miljøgevinst. Og på den baggrund konkluderer jeg, at Kabell-spanden er et dyrt og ineffektivt prestigeprojekt.

 

 • Selvfølgelig kan vi investere i børn, ældre og syge i stedet for i Kabell-knallerter

 

Et af mine sidste løgnagtige udfald er, at jeg har fremhævet, at de millioner af kroner, som Københavns Kommune har brugt på de provinsielle bycykel-knallerter med en påklistret tablet (som jeg kalder Kabell-knallerter) kunne være brugt på syge, gamle, unge eller skattelettelser. Det kan de ikke ifølge Kabell, da der er tale om anlægsmidler, som ikke kan bruges på varme hænder. Nu plejer Kabell jo ikke at mangle kreativitet, når det kommer til offentligt opgavetyveri for anlægsmidler, men det gør han åbenbart, når det kommer til kernevelfærd for anlægsmidler. Jeg behøver vel ikke at påpege, at de 40 millioner kroner, som Københavns kommune har brugt på Kabell-knallerterne kunne være brugt på nye legepladser, plejehjem, renoveringer af skole, veje og meget andet.

 

Det virker mest af alt til, at Kabell er træt af, at bønderne påpeger, at kejseren ingen klæder har på. Heldigvis er han snart fri for kritik – og københavnerne fri for ham.

41 kommentarer RSS

 1. Af J(anus) Hassan

  -

  Jeg er meget enig med Kabell.
  Det behøver jeg ikke engang argumentere for.

 2. Af Benny jEn..

  -

  Blogger Vandopslag virker mere og mere hysterisk.
  Her i hans valdkamp.
  Måske får vi fred for ham efter valget, når vælgerne har smidt ham på møddingen.

 3. Af pædoKim oLse N..

  -

  Enig med bloggeren.

 4. Af Jan Petersen

  -

  Vanoslag er en fremmede, som intet har at gøre på københavns rådhus..Dette skal være et sted for Danskere, ikke fremmede liberalister…

  Manden burde smides ud af landet…Vi har nok fremmede i forvejen..

 5. Af b n

  -

  Det er en udmærket idé at sætte de røde og radikale på porten. Med kabell og anna mee i spidsen har de ødet skatteborgernes penge væk til en lang række tåbelige og skandaløse formål. Men debatterne redigeres helt skørt på de fleste andre blogs. Hvorfor der ikke kan være mange læsere tilbage. Det er da træls, og til skade for alt med demokrati og velfærd, frihed og sikkerhed mv.-
  En god idé at smide de røde og radikale på porten. De har fjollet skatteborgernes penge væk. Millioner er blevet spildt på dødssyge projekter. Men på de fleste andre blogs er redigeringen forfejlet. Der kan ikke være mange læsere tilbage. Det er da træls, og til skade for alt med demokrati og velfærd, frihed og sikkerhed.

 6. Af b n

  -

  På lille ø rs blog “kærlig hilsen” er adgangen til langt de fleste indlæg nu blokeret. Vel 97% af de indsendte indlæg. På hendes nyeste blog er der ingen redigering, hvorforfor den er overtaget af de velkendte debatsabotører. På andre blogs er c en su ren 90-100%. Ønsker tante B at afspore og kvæle den demokratiske debat? Vi er mange som er meget skuffede over at net-trolde og støjsendere får lov til at oversvømme debatterne, mens saglige indlæg ender i det syge f ilt er.

 7. Af Finn Bjerrehave

  -

  Kabel har endda fjernet Københavns Brandvæsen samt 5 brandstationer, og borgerne har altså fået fjernet deres tryghed når Hanen galer.
  Kabel som politiker fra det Kommunistiske parti EL, er valgt af borgerne i København, nemlig Kommunistisk indflydelse er borgernes drøm, og Cuba eller Nord-Korea er målet, og bilerne ud af byen værktøjet.
  Nak & Æd. Finn Vig

 8. Af f a

  -

  Pressen beskriver klart og tydeligt at DK e r et samfund i frit fald. Med mange artikler om sundhedsvæsnet…. om hjemmerøverier, skyderier og knivstik i gaderne osv…. om den stadig værre behandling af arbejdsløse, fraskilte, hjemløse, ældre, børn og unge…. om fjollede milliardindkøb og fjollede “reformer”…. har pressen fremlagt et billede af en inkompetent og kynisk regering. Hvorfor det er klart at der er brug for nye og nytænkende politikere.

 9. Af p h

  -

  Det er blevet så besværligt og usikkert at få seriøse indlæg gennem f il tre t at mange bloggere har droppet deltagelse. Og mange læsere er forsvundet. Er det tante Bs hensigt at afskaffe den demokratiske debat?

 10. Af Toke Kruse

  -

  Fantasisk blogindlæg, som pointerer, hvor meget København har brug for en mand som Alex Vandopslagh!

  Jeg finder det på ingen måde hysterisk at få slået fast, at Morten Kabell i lang tid har forsøgt at tage København fra københavnerne.

  København er for alle – både dem med og uden bil. Vi er en storby, der skal favne mange og nedlæggelse af over 10.000 parkeringspladser, hvorefter Københavns Kommune bygger parkeringskældre til borgerne, der skal betale 14.400 kr. årligt for parkering, er tyveri ved højlys dag. Det er åbenlyst noget svineri. Eller da jeg forleden kørte forbi en bilkø ved Nordhavn på 1 km, svarende til en ventetid på 1-2 timer, fordi Morten Kabell og de andre bilfjendske partier bare elsker vejarbejde og uhensigtsmæssig indretning af trafikken. Det hele er vanvid og man glemmer helt, at også billister betaler til fælleskassen, og dermed også skal respekteres.

  Ud med Morten Kabell ind med nogle kvikke liberalister. Det er vejen frem!

 11. Af Jan Petersen

  -

  Hvis ellers ALEX VANOPSLAGH var i stand til at styre et sølle Berlingske blog kommentarspor – efter Berlingske egne debat regler – ville han også være min kandidat. Men, der er tilsyneladende meget at lære endnu. I øvrigt min første kommentar her.

 12. Af k IM.. oLS EN..

  -

  Jeg har byttet om på pillerne. Jeg er helt bims. Jeg skulle tage to af de brune og en sort. men har doseret helt forkert og ved en fejl også taget to af de røde.
  Så nu kan jeg ikke finde ud af det mere. Er jeg Guu de, Bierche, Lau, Lis beth, Hara ld.
  Jeg skriver falske indlæg i alle navnene. det har jeg lov til.
  Hvem er jeg? Jeg kan ikke huske det mere, for jeg bruger så mange navne. Når jeg indsætter mine syge racistiske og perverse indlæg.
  Min sagsbehandler er bekymret, hun har ringet efter en vogn. Nu kommer den, den er rød.
  Men jeg er jo brun. Mig ikke forstå???

 13. Af henrik h

  -

  16.02 er endnu et FALSKNERI skrevet af j. has san eller l is be th.

 14. Af ORL a. guu De...

  -

  AF HENRI K H – 11. NOVEMBER 2017 17:26

  Endnu et falskneri skrevet af pædoKim Ols en.

 15. Af henrik h

  -

  Vs og l ars ulykke s “reformer” har været til skade og ulempe for hundredtusindvis af danskere. Kommunalreformen var dårligt gennemtænkt, og “sundhedsreformerne” har påført tusindvis af patienter og pårørende frygtelige lidelser og tab. Dødsraten på hospitalerne er steget helt vildt. Kræftbehandlingen er blevet langt ringere i massevis af tilfælde, vaccinefabrikken er solgt til Saudi-arabien for en slik, blodtransfusioner og hjælp til nyrestenspatienter er sparet væk, psykisk syge sjofles i region sjælland, Århus og Åbenrå, hjertepatienter mfl. mishandles i “arbejdsprøvninger”, osv.

 16. Af henrik h

  -

  Læs BT den 10. nov. ang. HER ER VORES SKRÆKHISTORIER! Lægers og sygeplejerskers NØDRÅB. (Tjek dit eget sygehus). Inde i bladet kan man læse om forringelser, fejlbehandling og fejlmedicinering og IT-skandaler der spreder død og elendighed blandt de syge og i deres familier. Se også 24nyt.dk om hospitalsvæsnets store nedtur.

 17. Af oRl a guuD e

  -

  AF HENRIK H – 11. NOVEMBER 2017 17:40

  Tvangsindlæg Henrik H.
  Han er fascis t og har knald i låget.
  Vi var begge medlem af danskernes parti.

 18. Af henrik h

  -

  17.49, 17.34, 16.02 og 12.05 er alle skrevet af de sædvanlige net-trolde/debatsabotører.

 19. Af henrik h

  -

  Meget tyder på at regeringen ikke regner den enkelte danskers liv for nogetsomhelst. For titusinder er kommet ud i dyb og rædselsfuld elendighed pga. de sidste syv års hensynsløse og samvittighedsløse politik, og tusinder er døde. 10-årig døde fordi lægehjælpen var sparet væk. 19 drenge døde pga. forringet akutberedskab. Hundreder er døde pga. lægemangel, nedlagte senge, lukkede hospitaler og skadestuer og tvangsdigitalisering osv. Mange kvinder har mistet livet pga. dalende kvalitet på sygehusene. Ældreplejen er skandaløs, og behandlingen af boligsøgende/hjemløse mfl. er fa s ci stisk.

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – hvem har ingen klæder på . . . . . Alex Vanopslagh, styr din blogs kommentarspor lidt mere professionelt – grønskolling 🙂

 21. Af henrik h

  -

  Både den røde S – R regering og den blå V – K – DF regering har ført sig frem med en utrolig asocial, danskerfjendsk og landsskadelig politik. SF mv. har støttet de mange umoralske og åndsformørkede udspil og tiltag. Chrborg er i dag et symbol på skam og skændsel og organiseret undergravning og smadring af vi danskeres kultur og fremtid. Vi har nu kurs mod barbariske og rædselsfulde tilstande.

 22. Af henrik h

  -

  J an, redigeringen her er da trods alt langt bedre end hos flertallet af blogholdere.

 23. Af M Jørgensen

  -

  Klæder skaber folk , må jeg anbefale at Kabell iføres en spansk kappe – hvorefter han trækkes gennem byen, til morskab for byens borgere.
  Det manglede da bare, byen kan da ikke være tjent med en borgmester -der går rundt med r . . . . bar.

 24. Af Jan Petersen

  -

  Denne blog er en stor fed joke – som stort set alle andre Berlingske blogs. Imponerende et par psykopater kan styre hele showet – i Berlingske eget logo 🙁

 25. Af J P.

  -

  Ingen tvivl om at en rød ledelse af kbh ville være bedre, en liberalistisk…

  Har støttet den røde agenda i årtier.. De ved hvorledes men behandler mennesker ordentligt!

 26. Af J P.

  -

  Ingen tvivl om at en rø.d ledelse af kbh ville være bedre, en liberali.stisk…

  Har støttet den rø.de agenda i årtier.. De ved hvorledes men behandler mennesker ordentligt!

 27. Af J P.

  -

  Ing.en t.vivl om at en rø.d ledelse af kbh ville være bedre, en liberali.stisk…

  Har støttet den rø.de agenda i årtier.. De ved hvorledes men beh.andler mennes.ker orden.tligt!

 28. Af J.. P.

  -

  Ing.en t.vivl om at en rø.d ledelse af kbh ville være bedre, en liberali.stisk…

  Har støttet den rø.de agenda i årtier.. De ved hvorledes men beh.andler mennes.ker orden.tligt!..

 29. Af pÆdOKiM.. ol SEN...

  -

  Enig med bloggeren.
  København skal være ligeså liberalt som Pathaya.

 30. Af Fascistsvin PædofilHansen

  -

  Så kom jeg igen til at skrive i andres navne.
  Undskyld
  Je ns Hass an

 31. Af a m

  -

  19.35, 19.36, 19.37 og 19.39 og 19.40 er skrevet af den samme parasit-blogger der sandsynligvis sender sine utallige syge tekster ind fra en sikringsanstalt for ps y ko p ater og imbecile.

 32. Af a m

  -

  19.35, 19.36, 19.37 og 19.39 og 19.40 er skrevet af den samme parasit-blogger der sandsynligvis sender sine utallige syge tekster ind fra en sikringsanstalt for ps y ko p ater og im be cile.

 33. Af pædoK im.. olS En..

  -

  AF FASCISTSVIN PÆDOFILHANSE N – 11. NOVEMBER 2017 20:16

  Så kom jeg igen til at skrive et sygt og perverst indlæg.
  Jeg kan ikke gøre for det. det er medicinen.
  mine små drenge er væk.

  pædoKim

 34. Af pædoK im.. olS En..

  -

  AF FASC ISTSVIN PÆDOFILHANSE N – 11. NOVEMBER 2017 20:16

  Så kom jeg igen til at skrive et sygt og perverst indlæg.
  Jeg kan ikke gøre for det. det er medicinen.
  mine små drenge er væk.

  pædoKim

 35. Af a m

  -

  I di oten fortsætter i 20.16. At manden har rot ter på loftet, lider af løse skruer og har knald i låget….. eller er korrupt agent/ideologisk fanatiker…. er jo meget tydeligt. Hvorfor stopper f il tre t ham ikke? Det stopper jo alle dybdeborende, skarpe og seriøse indlæg

 36. Af a m

  -

  Hidtil er 17 kommentarer her skrevet af den samme nar og sinke som huserer på næsten alle blogs. ( 17 stk. fra 10.59 til 20.25)

 37. Af J. Christensen

  -

  Ejendommeligt at Enhedslisten er så stor i Kbh. For 30-40 år siden var byen en arbejderkommune, men er idag domineret af vellønnede akademikere. Så man skulle jo ikke tro at så mange sætter kryds ved et parti der udspringer af stalinismen og maoismen, og ville gøre DK til et nyt Venezuela, hvis det fik magten. Det må skyldes at skolernes historieundervisning har været mangelfuld. En anden årsag er givetvis at luksussocialisterne kan føle sig som bedre mennesker, når de kan købe sig aflad for deres rødvinsforbrug og flyrejser til eksotiske rejsemål ved at stemme på det grønne parti.

 38. Af john jørgensen

  -

  Hvorfor tillader Danmark fremmede som VanoSlags ytringsfrihed?

  Skal vi ikke beholde den iblandt os Danske ikke jødere? Jeg støttere ihvertfald op herom.

 39. Af john jørgensen

  -

  “må jeg anbefale at Kabell iføres en spansk kappe – hvorefter han trækkes gennem byen, til morskab for byens borgere.”

  Giv den fremmede en rød dragt, uden sværd, og lad os se hvor længe kujonen klarer det!

  Ikke af vikingeblod…Så nok ikke mange minutter…

 40. Af john jørgensen

  -

  “må jeg anbefale at Ka bell iføres en spansk kappe – hvorefter han trækkes gennem byen, til morskab for byens borgere.”

  Giv den fre mmede en rød dragt, uden sværd, og lad os se hvor længe kuj onen klarer det!

  Ikke af v ikingeblod…Så nok ikke mange minutter……Vi har set dem før…..

 41. Af t v

  -

  Hvorfor sletter man ikke striben af psykiatriske indlæg fra landets psykopatforvaringer?

Kommentarer er lukket.