Der kommer en god skattereform i morgen

Af Lilian Parker Kaule 49

Måske der på den yderste højrefløj stadig lever et håb om en flad skat på 40%, men langt de fleste borgerlige er efterhånden blevet så domesticeret af Big Mother-staten, at den slags urealistiske ideer er pakket ned sammen med tandfeen, Lochness-uhyret og andre fantasidyr.

Forrige uge deltog Statsminister Lars Løkke Rasmussen i et dialogmøde afholdt af Danish Business Association of Singapore med danskere bosat i Singapore. I løbet af dialogmødet blev statsministeren præsenteret for forskellige forhold, som de danske expats mente Danmark med fordel kunne lade sig inspirere af.

Den singaporeanske indkomstskat, som rangerer fra 2% til 22%, blev nævnt blandt andre. Denne uge blev desværre en påmindelse om, hvor utopisk det efterhånden forekommer overhovedet at diskutere lavere skat i Danmark. En længe ventet skattereform er nu i fare for at blive udskudt endnu en gang, fordi regeringen ikke kan komme udenom Dansk Folkeparti for at mønstre 90 mandater.

Det må være fristende for blå blok at pege fingre af Dansk Folkeparti, der som en anden gøgeunge er ved at suge al saft og kraft ud af den regering, de selv har peget på. Dog kan blå blok ikke løbe fra, at de med åbne øjne har inviteret skabs-socialister til bords – med alt hvad det indebærer. Dansk Folkeparti kan heller ikke fortænkes i at bruge alle kneb for at opnå deres optimale politiske forhandlingsposition, da de trods alt ikke er sat i verden for at udleve Liberal Alliances vision om at fjerne topskatten.

Selvom det borgerlige Danmark muligvis har en våd drøm om et skatteniveau som Singapore, hersker der næppe en reel forventning til, at marginalskatten sænkes markant. Måske der på den yderste højrefløj stadig lever et håb om en flad skat på 40%, men langt de fleste borgerlige er efterhånden blevet så domesticeret af Big Mother-staten, at den slags urealistiske ideer er pakket ned sammen med tandfeen, Lochness-uhyret og andre fantasidyr. Den allerede lave forventning gør det om muligt endnu mere forstemmende at en skattereform så vanilla, som det udspil der forleden blev lækket, kan give anledning til så meget påstyr.

Vi har nu haft en borgerlig-liberal regering siden 2015, som (på papiret) fik en liberal opgradering i 2016, men som alligevel lader til at have flere vanskeligheder ved at gennemføre borgerlige reformer end S-R regeringen før dem. Det må siges at være et politisk paradoks, som efterhånden må få selv den mest loyale partisoldat til at revurdere nytteværdien af en borgerlig regering.

I politik er det ikke tanken der tæller, men derimod resultaterne. Spørgsmålet lader nu til at være, hvor vage resultater en borgerlig regering er villig til at præsentere for at kunne blive siddende på ministertaburetterne.

Det skal ikke kunne udelukkes at regeringen i skrivende stund har fået vippet Dansk Folkeparti ud af reden og er ved at forberede sig på valg, men det er mindst lige så sandsynligt, at Dansk Folkeparti endnu en gang lykkes med at sparke skattelettelser til hjørne. I tilfælde af førstnævnte scenarie vil jeg gerne ønske alle god valgkamp. I tilfælde af sidstnævnte, skal jeg hilse fra Lars Løkke og sige, at der kommer en god skattereform i morgen.

 


KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

49 kommentarer RSS

 1. Af benNy. bAnan.

  -

  Højrefløjen er fasineret af diktaturstaten Singapore.
  Dette land henretter flere mennesker end noget andet land. Befolkningens størrelse taget i betragtning.
  Tortur som straffemiddel anvendes i en stor udstrækning.
  Der idømmes hørde straffe for at svine i gaderne.
  Alligevel er byen møjbeskidt når man kommer væk fra de større gader.

 2. Af r. vangkilde

  -

  50/50, LØN-SKAT ! – skal ikke være et valg til gratis velfærd, ELLER selvforsørgelse, og et frit valg
  til at arbejde. OMFORDELINGEN har væltet demokratiet i de kommunale kasser, DFs smalle politik er uden nærdemokrati til finansloven, når indflydelsen handler om at krejle på national
  økonomien til specifikke ønsker.
  SKATTELY, Singapore, Hongkong eller Macao er handelsfrie lande, som mere er en beskyttelse imod konfiskation fra politiske nationalstater, og ikke et skattely.

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Ingen ansvarlige økonomer tror længere på den såkaldte trickle-down-teori, der påstår, at skattelettelser til de rigeste, angiveligt skulle gøre alle rigere, for vi har set resultatet af dén udvikling i USA, hvor de unge amerikanere nu kan se “frem til, at blive fattigere, end deres forældre var – for første gang i USA’s historie.

  Takket være skatte-anakismen.

  Skatte-anarkismen tilhører med andre ord fortiden, for den har ikke svaret på hverken velfærdssamfundenes, eller udviklingslandenes problemer.

  Løsningen på en del af Afrikas problemer er tværtimod, at de afrikanske lande får en ordentlig skatteopkrævning, og begynder at opkræve skat af især multinationale firmaer.

 4. Af Nynne Larsen

  -

  Topskatten skal op med 10%. Der skal skat på værdier. 2-3% årligt.

  Socialisme må indføres, så landet kan høre et rødt flag blafre overalt. Og anstændigheden og humanismen kan komme tilbage. Hver dag vil være en vidunderlig dag med fantastiske som op og nedgang. DK vil tage førstepladsen i lykke fra Norge..

 5. Af Nynne Larsen

  -

  Skal indføres dødsstraf af borgerlige pengekrimenelle. Danskere i skattely skal i galgen på offentlige Tove. Til skræk og advarsel. Skal dyppes i tjære og rulles i fjer først. Kroppene afleveres til svinefarme..

 6. Af jan ulrik friis

  -

  I virkeligheden har Danmark slet intet problem, det øjeblik islamisterne har forladt dansk jord!

 7. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Man kan ikke kalde sig selv for borgerlig, hvis man er fuldstændigt ligeglad med samfundets ve og vel, og sætter sine egne interesser over alt andet.

  Gør man dét, så er man ikke en ansvarlig borgerlig demokrat – så er man tværtimod men en kortsynet, anarko-kapitalist, der er ligeglad med de næste generationer, og sit lands videre skæbne.

  Ideen om, at “Greed is God”, der er begrundelsen fo, at den skattefinansierede, amerikanske velfærdsstat stort set er afskaffet, er skyld i at så mange amerikanere, der tidligere tilhørte middelklassen, nu er sunket ned på samfundets bund, hvor de dør alt for tidligt af sygdomme som nemt kan behandles – i et velfinansieret velfærdssamfund – samt i, at unge amerikanere kan “se frem” til et liv, hvor de er fattigere, end deres forældre var.

 8. Af Kim Olsen

  -

  Der ville være rigeligt plads til skattelettelser, hvis staten forvaltede skatteindtægterne ansvarligt.
  Udflytningen af statens arbejdspladser har kostet eksorbitante summer, men der er reelt ikke skabt flere statslige arbejdspladser i provinsen.
  Der kastes enorme summer efter Alternetiv-agtige integrationsprojekter drevet af eventmagere, gøglere og konsulenter.
  Der er i gennemsnit tre varme hænder pr. borger på plejehjemmene, så heller ikke her skal der kastes flere penge ind.
  Politi og Forsvar lider. Her ville pengene gøre gavn.

 9. Af Nynne Larsen

  -

  rettelse: alle borgerlige over 5 år skal aflives ved anbringelse i lajre og sultes ihjel … børn u. 5 skal gå gennem Rusland til genoptrænong hos denSTORE LEDER KING KONG FIGHTING FU i lykligst af alle lande Nordkorea.
  det socialistiske paradis skal ind føres med polaritets diktatur og alle handelsforbendelser med borgerlige lande ophøres. Atomraketter Skal hentes fra den StOre LedEr og sendes over alle borgerlige lande i verden. danmark vil blive et paradis for alle vi rettænkende socialister

 10. Af Tariq Ramadan

  -

  #Metoo

  Jeg skulle hilse fra Christian Grey.

 11. Af jan ulrik friis

  -

  Tænk at vi er nået dertil at bedre om Kim Olsen forvaltede danskernes surt tjente skattekroner, men nu er vi altså nået dertil!

 12. Af oR LA.. g...

  -

  AF JAN ULRIK FRIIS – 10. DECEMBER 2017 12:31

  Bare han ikke får noget med børn at gøre.

 13. Af Kim Olsen

  -

  JUF,
  Er du enig eller uenig?

 14. Af Ib Kyv

  -

  Hvad er det værd, at være rig, hvis de fattige har det næsten lige så godt, som de rige, på de områder, der virkeligt betyder noget?

  Og det har de jo i et velfærdssamfund.

  Skadefryd overfor tabere, der ikke har råd til at bruge 2000 kroner på sko, eller til skræddersyede underbukser, giver det sure slid mening; men velfærdsamfundet fjerner muligheden for skadefryd.

  Danmarks svar på Imelda Marcos, Lars Fadbamse, har kun en hånlig latter til overs for fattigrøvene:

  “- 2000 kroner? Det kommer an på, hvem man er.., sagde Løkke og tilføjede.

  – Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge.

  Bemærkningen fik store dele af Folketinget til at bryde ud i latter og måben.”

 15. Af kim Olsen

  -

  Pædo..fili frigives til os nazis..ter. Kun borgerli.ge skal have ret til de nyankomne uledsaget sm.åbørn fra me.llemøsten. Stem på DF eller LA. Landets eneste 2 partier der støtter op her. Dyrese..x tillades også. Jeg har jo flere husdyr? Og trekant med MIG, en ge.d, og AE er også normalt. God søndag.

 16. Af Axel Eriksen

  -

  KO, god ide min livsledsager og ægtemand. V revisorer er guds gave til menneskeheden, og skræppende kalkuner.. 0g KO naturligvis.

 17. Af kim olsen

  -

  præcist min elskede. Som jeg plejer at sige..”når ENDEN er god, er alt godt”!

 18. Af Kim Olsen

  -

  Masser af indlæg i andres navne igen.
  Heldigvis er Hans en og Søre nse n ikke svære at gennemskue.

 19. Af k o

  -

  Fjørn venligst den falsky kommentari kl. 13.14 i mit novn! Tak!

 20. Af bent jensen

  -

  Samfundsdebatten hos tante B er død og borte. Tilbage er, med få undtagelser, kun deciderede tosser og trolls som li s be th og j han sen og lignende. Tante B er vist ved at skaffe sig et dårligt ry. Jeg vil ihvertfald ikke abonnere på en avis der redigerer så underlødigt.

 21. Af Tessa Krondyhr

  -

  Til den pseudonyme, venstreradikale debatspammer:

  Få nu lidt styr på de faktiske forhold.

  De fleste pædofile antisemitter og antidemokrater er ikke nazister, men islamister, og de bliver ikke støttet af den yderste højrefløj, men af den yderste venstrefløj.

  Det var som bekendt også venstrefløjen i København, der gennem flere år kæmpede for, at opkalde en censtral plads i byen efter en pædofil nazist og hans ligeledes, pædofile ægtemand.

 22. Af Kim Olsen

  -

  Opsagde netop mit on-Line abonnement forleden af samme grund.

 23. Af oRlA. guuDe..

  -

  AF KIM OLS EN – 10. DECEMBER 2017 13:14

  Så begynder den pædofile kujon med sit nonsens i endnu en blog.
  Og blander andre ind i dette.

 24. Af b j

  -

  Seriøst debatindlæg blev blokeret.

 25. Af k.. 0...

  -

  AF TESSA KRO NROTTE – 10. DECEMBER 2017 13:35
  “De fleste pædofil e antisemitter og antidemokrater er ikke nazist er, men islamister, og de bliver ikke støttet af den yderste højrefløj, men af den yderste venstrefløj.”

  Fjols.
  Jeg tilhører den yderste højrefløj. Ikke venstrefløjen.
  Læs lidt historie. 1933 til 1945.

 26. Af b j

  -

  Kommunisten j ha n sen har vel ikke forstået at kommunisterne har myrdet tre gange så mange som na z ister ne. Eller det er derfor j ha n sen dumper na zi er ne. De har vel ikke været blodtørstige nok iflg. j ha n sen.

 27. Af b j

  -

  Min far var rattenfuehrer i SS.

  De var ikke blodtørstige.
  Ikke som de femiistiske radigale kvinder som holder mig indespærret på hospitalet.

 28. Af k.. o...

  -

  AF B J – 10. DECEMBER 2017 15:05

  Og min mor var fe ltmadras.

 29. Af Nynne Larsen

  -

  DF har altid støttet op imod de svage. Fx har partiet Danmarks rekord i indførte tal her over røde regeringer under R ledelse?

  Under VKO mere end fordoblet De indvandrerantallet pr. år over 10 år. ?

  Under LAvKO er der nu ny indvandrerekord på 2 et halvt år med en tilflytning af en kvart million fremmede? Ny asylansøger rekord også. Under DF regeringer får 90% asyl.

  DF ønsker indvandrer. Det vitser får statistikkerne. Vågn op. Stem på rød bloks stramme indvandringpolitik.

 30. Af Nynne Larsen

  -

  Vi må håbe der snarest kommer nyvalg. Fadbamsen, den fordrukne blåsut, har overtrådt sin velkomst i DK.

  De utallige velfærdsforringelser mod -99% og skattelettelser til top 1% har fejlet. Trickle down effekten deres, har været en trickle up effekt.

 31. Af Nynne Larsen

  -

  Vi røde ønske nemli al invandring forbudt. De fremmede skal behandles lisom de borgerlig. Sultes ihjel Os røde har lært det af alle lande, hvor kommunisme/socialisme har sejtret. Heil STORE LEDER KING KONG FIGHTING FU!

 32. Af Nynne Larsen

  -

  Tessa,

  Scientology har alle dage haft nogen mærkelige ideer om samarbejdet mellem ateistiske røde i venstrefløjen og ekstremistiske islamister.

  Du har vist ikke betalt de sidste 4 millioner for at opnå højeste videnstrin der? Hubbard garanteret at den sandhed kun var for hans rigeste top 1% medlemmer. Som naturligvis aldrig interessere sig for Fakta.

 33. Af Nynne Larsen

  -

  KO,

  Politi og forsvare kan sagtens bespares med 50%. Du foretager dig jo intet fornuftigt der? Nå jo, postbud var det jo du er og Per agent. Men de andre så?

 34. Af Kim Olsen

  -

  Ordblinde klovn!

 35. Af kim olsen

  -

  Pædofili og incest er fuldt ud lige så acceptabelt som homoseksualitet. Hvorfor forskelsbehandle i det moderne samfund?

  Snart kan man som frihedskæmper for den blå sag, intet selv bestemme.

  PS. Altid køb et hus med en mørk kælder til de små. God jul alle.

 36. Af kim olsen

  -

  Pædof..ili og inc.est er fuldt ud lige så acceptabelt som ho..moseksualitet. Hvorfor forskelsbehandle i det moderne samfund?

  Snart kan man som frihedskæmper for den blå sag, intet selv bestemme.

  PS. Altid køb et hus med en mørk kælder til de små. God jul alle.

 37. Af Bjørn Sørensen

  -

  Selvfølgelig skal skatterne ned hvis vi vil øge væksten. Samtidigt skal antallet af offentlige ansatte reduceres og overføres til den private sektor hvor de kan gøre mere gavn, fordi private arbejdspladser er 3-10 gange mere produktive end den offentlige sektor. Ikke alene er offentlige ansattes produktivitet uforandret de sidste 60 år men de kompenseres af velfærdsamfundet og lider således ingen nød.
  Vores problem er at alt for mange er afhængig af sociale ydelser, fordi de har for lav produktivitet.

  Så vores velfærdsmodel understøtter de lavproduktive, og dem er der kommet flere af ved at vi har tilladt masseimmigration de sidste 30 år af lavt uddannede og kulturfremmede.

  Internationalt er der stor efterspørgsel efter veluddannede, så hvis vi vil gøre os håb om at tiltrække dem skal løn og skatter være konkurrence dygtige med udlandet. Så det er ikke særligt smart at vi afkræver flere hundrede tusinde kroner i bilafgifter.
  Jeg plejer at sige at først når vi fjerner luksus beskatningen af biler er vi indstillet på at deltage på det globale arbejdsmarked.

 38. Af Jan Petersen

  -

  Så fik net psykopaterne lukket Lilleør bloggen. Kaule gider åbenbart end ikke glo denne blogs kommentarspor gennem for JUNK. Vorherre bevares for en gang gylle 🙁

 39. Af Grete Ingerslef

  -

  Jeg har fulgt debatten gennem et par måneder og gadedrenge sproget bliver glimrende anført af Jan Pedersen og Kim Olsen Berlingske Tidende er da vistnok den eneste avis hvor sådan noget er tilladt

 40. Af j.. hANse n

  -

  AF GRETE INGERSLEF – 11. DECEMBER 2017 6:15

  Det mest syge er, at et par psykopater inddrager personer som ikke deltager i debatten.
  I deres personangreb.

 41. Af Kim Olsen

  -

  Så skriver Hassan med og til sig selv 🙂

 42. Af j.. haNs En.

  -

  Hvem skriver racisten pædoKim Olse n til?

 43. Af Nynne larsen

  -

  “Selvfølgelig skal skatterne ned hvis vi vil øge væksten. ”

  Vrøvl. Dette har beviseligt den modsatte effekt. Mindre investering i jobs, flere pengekriminelle Danskere i udlandet i skattely. Færre statsindtægter, dårligere geni coefficient.
  Vækst øges bedst via højere skattere, flere forbrugere. Ihvertfald med højere skatter for de højstlønnet i top 1-5%. Samme top 1% der sidder på 4o% af alle Danske værdier, skal have indført skatter på værdier af 2-3% årligt. Dette mere end noget andet vil skabe vækst. De lavestlønnet skal naturligvis have skattelettelser. De er forbrugerne for top 1%. Uden dem ingen økonomisk vækst.

 44. Af Nynne larsen

  -

  “Vores problem er at alt for mange er afhængig af sociale ydelser, fordi de har for lav produktivitet.
  Så vores velfærdsmodel understøtter de lavproduktive, og dem er der kommet flere af ved at vi har tilladt masseimmigration de sidste 30 år af lavt uddannede og kulturfremmede.”

  Samme i hele verden, og overalt. Intet med den Danske model at gøre. DK har sågdot som verdens højeste arbejdsfrekvens, med flest kvinder på arbejdsmarkedet osv. Danmark er ledende i robotternes indtog på arbejdspladserne nu i vesten. Derfor skal der skatter på robotter ift. udført arbejdskraft også. Såvel som en høj borgerløn. For der bliver kun færre og færre job i fremtiden. Og Vi skal have forbrugere. Vi kan ikke have at borgerlige køber sig til røde stemmer i DF mere, og deres egen velfærdsforringelser. Altså må alt parti støtte afskaffes. Hvert parti får loo.ooo kr. til at føre politisk kampagne for af staten, Resten af debatten foregår på TV og i aviserne. Slut med den blå politiske betalte manipulering, som af bloggeren her.

  Interessen blå har for indførelse af flere fremmede, er velfærdsforringelser for -99%. Det er ingen tilfældighed at i altid har rekorden for indførelse af flest af dem, såvel som støtte til løndumpning. At det er jer der ansætter disse over for etniske Danskere da de er billigere. I køber underbetalt udenlandsk arbejdskraft kun, mens i samtidig påstår politisk at i har landets strammeste indvandringspolitik– selvom det modsatte altid er fakta.

  I er til grin!

 45. Af Nynne larsen

  -

  “Jeg plejer at sige at først når vi fjerner luksus beskatningen af biler er vi indstillet på at deltage på det globale arbejdsmarked.”

  Beskatningen af luksusbiler skal stige med l50%. Der skal opsættes daglige tjek ved strandvejen og indgangen til københavn. Bøder for ulovligt uregistreret og ikke betalte afgifter, er konfiskering af bilen og en bøde på 2 gange dens værdi. Ved gentagende ulovligheder her, konfiskering af alle værdier forbryderen besidder.

  Dødsstraf for pengekriminalitet over l million kr. indføres.

 46. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Lillian Parker Kaule
  Din blog er blevet overtaget af alians.

 47. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Lillian Parker Kaule
  Din blog er blevet overtaget af aliens.

 48. Af R. HARALD KISTIANS EN

  -

  Jeg er bange for aliens.
  Jeg er tryg når jeg sover sammen med mine får og geder.
  Jeg er jo en simpel person.

 49. Af Bjørn Sørensen

  -

  Den rablende kønsflipper har atter engang skiftet navn.
  Fordi hen skriver det samme nonsens under forskellige navne, viser blot hvor desperat blokkenes værste pest er for at komme til orde med sit totalt forkvaklede billede af virkeligheden.
  Sidste gang et land, Venezuela, forsøgte sig med lignende hovedløse ideer som vores blokpest fremfører, blev landets økonomi totalt ruineret.
  Fra at være Sydamerikas rigeste land lykkedes det galningen Chavez i løbet af få år at forvandle landet til en failed state.
  Sådan går det når rablende fantaster uden jordforbindelse tror at de har guddommelige egenskaber.

Kommentarer er lukket.