Et borgerligt nytårsforsæt vi desværre kan genbruge hvert år

Af Lilian Parker Kaule 38

Det blev en rigtig ærgerlig december for Liberal Alliance, men julefreden lagde sig, 2017 blev afviklet, og nu kan vi liberale, som havde glædet os til at se Dansk Folkeparti blive tvangsfodret med en finanslov og en skattereform, afvente det (forhåbentlig) sidste kapitel i regeringens dramatiske skattereformsføljeton.
Hvorvidt de påståede »historisk store skattelettelser« stadig vil være i spil her i det nye år, eller om Dansk Folkeparti får streget et par nuller som dummebøde til Liberal Alliance, må tiden vise. Vi kan selvfølgelig håbe på store skattelettelser, men når det kommer til skattelettelser, er det ikke kun størrelsen som tæller. Et mere forsimplet skattesystem rangerer også højt på ønskelisten.
Jeg har aldrig hørt private eller erhvervsdrivende efterlyse mere kompleks skattelovgivning. Ingen har nogensinde kigget på deres selvangivelse og tænkt: »Det står krystalklart for mig, hvad jeg skal betale i skat – hvert år!« End ikke Enhedslisten har et bøvlet skattesystem på sin politiske agenda, hvorfor man skulle tro, at der må være politisk opbakning til en skattereform, der forsimpler og forenkler det eksisterende system.
Der er dog stadig grund til bekymring for, hvorvidt en borgerlig regering kan lykkes med at forenkle vores skattesystem. Ifølge en analyse fra Justitia er der tilføjet 187 nye love, 361 nye bekendtgørelser og 148 nye cirkulærer og vejledninger til skatteområdet de sidste ti år.
Flere regler lyder ikke som opskriften på et forenklet system, men det gør det åbenbart for Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm. Til dagbladet Information »forklarer« Schack Elholm, at »man godt kan forenkle samtidig med, at der kommer flere regler«.
I samme interview »uddyber« Shack Elholm: »(griner)… Jeg tror, at det bliver svært at gøre det enkelt. Men det er målet at gøre det enkelt,« for derefter at levere et citat, som viser, hvordan det mest destruktive, en journalist kan gøre mod en politiker, er at citere dem korrekt: »(griner igen)… Jeg håber, at vi kommer derhen, at man siger: Nu kan jeg overskue lovgivningen. Ønsket er at gøre det enklere. Men det plejer generelt at være vanskeligt. Det er ikke det letteste.«
Det bliver ved tanken
Tilbage står vi med en fin politisk ambition om at reformere vores skattesystem til det bedre, men desværre også en historik, som fortæller os, at det blot forbliver ved tanken. Som rygeren, der lover sig selv at kvitte smøgerne, men som alligevel har rygestop som nytårsforsæt år efter år efter år.
Jeg ville ønske, at min bekymring vil blive gjort til skamme, og at vi både vil få historisk store skattelettelser samt en forenkling af det danske skattesystem. Hvis ikke, kan vi føje skattereformen til de borgerlige nytårsforsætter, som vi kan gentage igen til næste år.

 


KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

38 kommentarer RSS

 1. Af ole jensen

  -

  Ja, tom snak og tomme løfter er der ingen mangel på, fra la rs ulykkes side. Og fra LA’s og mange andres side. Imens dør stadig flere patienter UNØDVENDIGT i både de psykiske og fysiske hospitaler, pga. en regn af besparelser, forringelser og moralske svigt. Og stadig flere vanskeligt stillede danskere behandles uretfærdigt og sjofelt pga. asocial og hensynsløs politik. Folkepensionisterne snydes konstant. Der bygges ingen boliger til rimelige huslejer, tværtimod river man den ene boligblok ned efter den anden. Postvæsnet, skattevæsnet, forsvaret, retssystemet, infrastrukturen, familieværdierne, velfærden og sundhedsvæsnet udhules og angribes året rundt. Massefyringer er på vej. Sundhedsplatformen er endnu en IT-skandale. Der koster liv. Man svigter og tyranniserer arbejdsløse, fraskilte, hjemløse og de gamle. Selv læger, lærere, politifolk osv. samt børn og unge får i stigende omfang en lurvet og tarvelig behandling. Skolereformen og mange andre reformer er præget af lovsjusk og arrogante dumheder. Kriminaliteten stiger og stiger, ligesom udgifterne til indvandring. Og danskerne er nu 3. klasses borgere i deres eget land. Borgen er et moralsk og intellektuelt fallitbo.

 2. Af ole jensen

  -

  Den elendighed der breder sig i hele Danmark, og som nu rammer tusinder af danskere både i over-, middel- og underklassen, ignorerer de fleste politikere. LA snakker kun om skattelettelser til de rige. Også Alternativet og det radikale parti fører politik som ikke er til gavn for almindelige mennesker. Men samtlige partier virker som om de er fyldt med falske og utroværdige pamper-typer der er ligeglade med Danmark og danskerne. Deres påståede humanisme er bluff og humbug. Se den korte , “Sverige er fortabt” og “Begår Frankrig selvmord?”

 3. Af beNNy... b....

  -

  Det blev en rigtig ærgerlig december for Liberal Alliance,
  Skriver Ka ule.

  Tak.
  Må januar blive endnu mere ærgerlig.
  I øvrigt.
  En liberal er vel en som har sit på det tørre.
  Og lever af andres arbejde.

 4. Af bent andersen

  -

  Det er desværre rigtigt at vores velfærdssamfund er ved at blive ødelagt. Fordi tåbelig og kortsynet politik er blevet fremherskende. F.eks. kan lægemanglen snart blive endnu større, fordi regeringen og styrelsen for patientsikkerhed iflg. pressen vil straffe vagtlæger med et gebyr/en bøde på 4000 kr. for at deltage i lægevagt-ordninger. I forvejen fungerer både sundhedsstyrelsen og “PATIENTSIKKERHED” (???) helt ad H til. Alvorlige sager og klager syltes i månedsvis/årevis. I Riisskov og Åbenrå-Haderslev hospitalerne er behandlingen af patienter og pårørende ofte så skandaløs og horribel at det overgår enhver fantasi. Selv rigshospitalets patienter kan opleve store svigt. V og Ks sundheds”reformer” er skyld i mange lidelser og dødsfald.

 5. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det virker som et uigennemtænkt forslag, hvor sympatisk det end lyder.

  For jo enklere et skattesystem er, jo mere firkantede bliver de konkrete, individuelle vurderinger fra Skat’s side, og det vil blive opfattet som mere uretfærdigt, fordi der i så fald ikke i samme grad vil blive taget hensyn til konkrete omstændigheder, der burde tages højde for.

 6. Af Jan Petersen

  -

  Jeg er årgang 1950 og kan ikke mindes et år, hvor diverse politikere IKKE har talt om forenkling af skattesystemet. Bortset fra det, så er skat for almene lønmodtagere – efter min mening – faktisk ret simpelt. Problemet er vel nærmere, at ingen gider sætte sig ind i systemet. Minder til forveksling om lidt tjek på ens løn, som stort set heller ingen gider beskæftige sig med (mange lønsedler er forkert beregnet). Sidst, men ikke mindst – glem alt om skattenedsættelse . . . . “kulturberigelse” koster kassen. Sidst opgjort i 2014 – brutto ca 78 mia kr pr år. Fremskrevet til 2018 – brutto ca 93 mia kr pr år. I øvrigt godt nytår 🙂 🙁

 7. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Her er et andet forslag, som både arbejdsgivere, lønmodtagere og arbejdsløse kan få glæde af: Lad muslimer få fri fra arbejde på muslimske helligdage, og tillad dem at arbejde på kristne helligdage.

  Så kan kristne og muslimske lønmodtagere fejre deres helligdage, uden at deres arbejdsgiver behøver at lukke helt ned, fordi alle medarbejderne fejrer helligdag;

  De muslimske medarbejdere kan arbejde på kristne helligdage, og de kristne medarbejdere kan arbejde på muslimske helligdage.

  Så er spørgsmålet kun, hvornår kristne, der er gift med muslimer, skal fejre helligdage. Men mon ikke de finder ud af det?

  Hvis det samme gjaldt for alle andre, religiøse mindretal ville samfundet aldrig gå i stå, på grund af helligdage.

 8. Af Kristoffer Hansen

  -

  Hvis vi nu gik op i menneskerettigheder i stedet for at tilgodese terroristers rettigheder. Ville vi slippe for at mangle penge og varme.

 9. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Problemet er vel nærmere, at ingen gider sætte sig ind i systemet.”

  Tja, der er jo det nylige eksempel med den udenlandske “ekspert”, der angiveligt ikke kunne “få lov” til, at “dele ud” af sin viden.

  Det viste sig, at hun sagtens kunne have “fået lov” til, at dele ud af sin viden, hvis CBS bare havde sat sig ordentlig ind i reglerne og oplyst den udenlandske “ekspert”, om de forholdsvist enkle regler, der gjaldt for hende…

 10. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt har sagen omkring den udenlandske skatteekspert vel ikke så meget med det danske skattesystem at gøre? Men bortset fra det – JA, hvis man (eksperten selv og CBS) ellers gider sætte sig ind i reglerne for udenlandsk arbejdskraft på dansk jord – så er reglerne faktisk til at læse og forstå 🙂

 11. Af Jesper Lund

  -

  Einstein sagde “Make everything as simple as possible, but not simpler.”

  Måske kan man ikke lave skattesystemet mere forenklet uden at det går ud over retfærdighed eller tilsigtede virkninger.

  F.eks. ville afskaffelse af kørselsfradrag forsimple skattesystemet. Men så ville det pludselig betyde økonomisk mere at bo langt fra sin arbejdsplads. Ville det ikke have nogle uhensigtmæssige effekter for borgere og samfund?

  Lilian Parker Kaule har jo heller ikke nævnt en eneste lov eller regel, som hun mener er overflødig.

 12. Af p h

  -

  Hvad er der galt med avisens server, siden den er så langsom, og siden massevis af indlæg forsvinder? På denne og måske især andre blogs?

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos kørselsfradrag – hvad skal man bruge det til – hvis man ikke kan komme til og fra arbejde . . . på en rimelig måde? En artikel herom på TV2.dk:

  “Virksomhed flytter fra Hørsholm: Der er for langt for medarbejderne”
  http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2018-01-04-virksomhed-flytter-fra-hoersholm-der-er-for-langt-for-medarbejderne

 14. Af li...sbe.th s......

  -

  “et mere forsimplet skattesystem”, er liberalistiskævl for mere skæv skat, snyd og bedrag. En måling viser at konservativeliberalister i Skotland ønsker dødsstraf i sin majoritet. Dette skal indføres ja, men kun for liberalister der snyder i skat over et vis beløb.

  Så kan vi glæde os over liberalisternes tabte kamp i DR i dag også. Licencen skal nu tages fra skatten. Også på tide at den bliver mere social anstændigt, og at de fattigste hjemløse også må eje en mobil, tv., radio mv. uden at blive fængslet for manglende tv licens. En vidunderlig dag set som et? Vi glæder os alle til at følge liberalisternes tabte kampe i år, som sidste år, en for en. Det bliver årets store fornøjelse. Godt nytår.

 15. Af h. sk.

  -

  “et mere forsimplet skattesystem”, er liberalistiskæ.vl for mere skæv sk.at, sn.yd og bedr.ag. En måling viser at konservativeliberalister i Skotland ønsker dødsstraf i sin majoritet. Dette skal indføres ja, men kun for liberalis.ter der snyder i skat over et vis beløb. ..

  Så kan vi glæde os over liberaliste.rnes tabte kamp i DR i dag også. Licencen skal nu tages fra skatten. Også på tide at den bliver mere social anstændigt, og at de fattigste hjemlø.se også må eje en mobil, tv., radio mv. uden at blive fæn.gslet for manglende tv licens. En vidunderlig dag set som et? Vi glæder os alle til at følge liberalisternes tabte kampe i år, som sidste år, en for en. Det bliver årets store fornøjelse. Godt nytår.

 16. Af Arne Sørensen

  -

  Ja hvad skal man dog sige til dette tilbagevendende spørgsmål om skat.
  Som udgangspunkt vil jeg starte med at sige, betal din skat med glæde og spørg så dig selv er der noget du mangler pga dit skattebidrag til fællesskabet.

 17. Af Jesper Lund

  -

  Jan Petersen
  Det er en pudsig udvikling. Det må være fravalg af bil plus et upålideligt offentligt transport på nordkysten, som giver denne udvikling. Unge ønsker åbenbart heller ikke at bosætte sig i Hørsholm.

  Jeg arbejdede i Birkerød i godt 4 år. Jeg valgte at cykle til og fra arbejde (sammenlagt 50 km) året rundt for at slippe for det offentlige transportsystem. Kørselsgodtgørelsen blev så brugt på et par lækre cykler.

 18. Af Jan Petersen

  -

  Jesper Lund, tiderne skifter konstant. Jeg bor selv på Kystbane strækningen, og priser mig lykkelig for ikke at være afhængig af tog / bus. Jeg ved ikke lige hvorfor, men det stads virker bare ikke i dette område. Jeg kan godt forstå, hvis unge (uden bil) fravælger strækningen omkring Rungsted Kyst og Helsingør. MEN – alle kan vel ikke bo i København City? I så fald går lejlighedspriser i Kbh C lodret op i himlen – og INGEN får råd til at bo der 🙁

 19. Af lars Kristensen

  -

  Hvis ikke de kære politikere begynder at erkende deres fejl og forstår dem, vil de fortsætte med at gøre fejl.

  De bliver nødsaget til at lytte til dem der er deres modpart, for det er kun andre der kan se deres fejl og ikke dem selv. Det er nok derfor de har så svært ved at erkende deres egne fejl og forstå dem.

  Det værste ved ens egne fejl, det er at vores fejl er fejl vi har arvet og som vi derfor har lært at gøre. Det gør det derfor endnu sværere at erkende og forstå sine egne fejl, for det er jo ikke vores fejl. Jo – fejlene er blevet vores, selv om vi arver dem, for det er os der gør dem og ikke dem vi arvede dem fra. Vores forfædre og -mødre har gjort deres fejl og givet dem videre til os.

  Sådan er politik. Politikerne gør de samme fejl som fortidens politikere og erkender dem ikke og kan derfor heller ikke forstå dem. Derfor står vi med et politisk system i alle afkroge, som er fyldt med fejl, som ingen politiker vil erkende, for de ser dem ikke som deres egne fejl, derimod som andres fejl og deri gør nutidens politikere deres allerstørste fejl.

  Politikerne skulle stoppe op og begynde at se på systemets fejl, de fejl de selv og deres forgængere har indført i lovgivningen og i bekendtgørelserne. Fejl som i den grad gør vort samfund til et samfund uden menneskelig dybde og forståelse, for vort samfund skal være et samfund der har et erhvervsliv, der skal kunne klare det globale markeds konkurrence.

  Konkurrence der i den grad ødelægger samarbejdet mellem mennesker, som vort samfund i den grad har brug for, for vort samfund består af mennesker og mennesker har brug for at kunne samarbejde frem for at konkurrere. Konkurrence handler om at slå modpartens bold “død”, for så har man fået et point. Kan man derimod samarbejde med dem der er på den modsatte side af nettet, vil man sammen kunne holde bolden i “live” og på den måde få et langt mere menneskeligt fungerende samfund.

  Der kræver dog mod til at bryde den gamle verdensordens krav om konkurrence og det er det mod de danske politikere skulle til at lære at få og det fås, når de erkender deres fejl og forstår dem.

  Godt Nytår.

 20. Af Mehmet Sami Gür

  -

  »Hvor er din rygrad, Anders Samuelsen?«

  Danmark har valgt at trække støtten til flere ngo’er i Israel og Palæstina tilbage efter pres fra terror staten Israel.

  Alle forventer og kræver et svar fra den danske udenrigsminister Anders Samuelsen.

  Til det kan man KUN komme med et meget simpelt svar:

  Udenrigsministerposten i Danmark styres af en (materialistisk) grådig og liberal mand med JØDISKE rødder.
  Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen har JØDISKE rødder. Det er ikke mig, der har fundet på det. Det siger han selv.

  Hvor neutral kan man så være som udenrigsminister, hvis man har hjertet og tilhørsforholdet hos et andet sted, nemlig hos den zionistiske terror stat Israel?

  For Anders Samuelsen er politik det samme som underbukser, hvor man kan tillade sig at skifte fra den ene og til den anden fløj. Anders Samuelsen havde også før overrasket og skuffet alle ved at danne en koalitions regering med bl.a. Venstre. Til gengæld fik han (Anders Samuelsen) skandaløst udenrigsministerposten i Danmark! Det var en god handel for Anders Samuelsen ham selv kun og ikke Liberal Alliance og en katastrofal pris for Venstre og den danske stat.

 21. Af Jan Petersen

  -

  Gür, det ævl har du høvlet af på et andet blog kommentarspor 🙁

  Det bliver ikke just bedre af – at blive gentaget 🙂

 22. Af l.... sen.....

  -

  Mon ikke Jan P. snart rejser ud til sine små drenge i Thailand….
  Så ødelægger han ikkeblogs…..

 23. Af l.... sen....

  -

  AF JAN PETER SEN – 5. JANUAR 2018 0:37

  pædoJan gentager sig selv i alle blogs.

 24. Af M Jørgensen

  -

  Apropos svenske tilstande . Det har formentlig været i desperation og afmagt over tingenes tilstand, der fik den svenske socialdemokratiske blogger Johan Westerholm til at fremkomme med det satiriske og kontroversielle forslag, at Sverige skulle erklære krig mod Danmark .
  Men kun et par timer hvorefter man skulle kapitulere. Og i de efterfølgende fredsforhandlinger, skulle Skåne føres tilbage til Danmark .
  Selv om tanken er besnærende kan jeg ikke forestille mig at der er nogen herhjemme der vil sige ja og tak til denne “gave”.

 25. Af bent je

  -

  Hvordan kan det være at regeringen/politikerne har ødelagt vores postvæsen? Til ulempe for millioner af danskere. Blodprøver og indkaldelser er gået tabt til skade for patienter, bilister har ikke fået deres kørekort fornyet, unge har fået bøder for meddelelser de ikke har modtaget, breve når nu lige så langsomt frem som for 400 år siden. Selv 27 kroners breve kan nu være to-tre uger om at nå frem. Og hvorfor har de foræret vores serum-institut og vaccine-fabrik væk til Saudi-arabien??

 26. Af l.... .sen...

  -

  Hvilke na zi organisationer støtter Ro sa Harald K.
  Og hvilke organisationer sender ha rald penge til?
  Støtter han dem kun oralt.
  Og hvordan oralt?

 27. Af niels peter lemche

  -

  M JØRGENSEN, det skal vel være Skåne, Halland og Blekinge!?

  Men jeg tror, at skåningene vil betakke sig. Danske bilpriser? Glem det!

  I øvrigt lugter ideen lidt for meget af “Musen der brølte”.

 28. Af t chr

  -

  Postvæsnet er jo ikke det eneste de politiske betonhoveder har ødelagt. Tag f.eks. sundhedsreformerne, hvor talrige sygehuse og skadestuer er forsvundet, hvor lægevagter er forringet med mange dødsfald til følge, hvor gode danske læger er udskiftet med udenlandske med tvivlsomme uddannelser. Og de forstår ikke/kan ikke kan tale dansk osv. Og lægemanglen skyldes sch lüters og K’s kartoffelkur. Og klagesystemet er elendigt. Og visse fysiske og psykiske “supersygehuse” er sunket ned til at være rædselshospitaler, hvor patienter dør på stribe pga. sjusk, slendrian, kynisme, nedskæringer, personalemangel, dårlig hygiejne, fejlmedicinering, personalesvigt, ideologisk forvirring, lægefejl og nul samarbejde med pårørende. FOA har anslået antallet af unødvendige dødsfald til mindst tre tusinde pr. år. BT har en artikel “Hvorfor skulle mor dø”. Andre artikler fortæller om svigtede kræftpatienter på Sjælland. Psykiatrien i åbenrå-haderslev er livsfarlig for de syge. Osv. Styrelsen for patientsikkerhed/sundhedsstyrelsen er tilsyneladende på ferie det meste af året. Klager syltes oftest i årevis. Osv.

 29. Af henrik hansen

  -

  Det ser ud til at regeringen forbereder en ny bøderegn mod bilisterne, ved at stramme parkerings-reglerne. I forvejen plyndres bilisterne flittigt af diverse ublu og grådige parkeringsfirmaer.

 30. Af j..... sen....

  -

  “Af l…. .sen… – 5. januar 2018 14:12
  Hvilke na zi organisationer støtter Ro sa Harald K.
  Og hvilke organisationer sender ha rald penge til?”

  Der skal naturligvis strammes op i indvandrerdebatten. Og islæninge der nasser sig til uddannelse mv. må hjem, såvel som de mange flygtninge og andre indvandrer fra fremmede lande der ikke kan indordne sig under Dansk ateistisk kultur.

 31. Af .l... .sen...

  -

  AF J….. SEN…. – 5. JANUAR 2018 15:58

  Ja.
  RHK er tydeligvis både samfundsnasser og kriminel.
  Og bor i en ghetto.

 32. Af M Jørgensen

  -

  Lemche- Indlægget fra mig var egentlig tiltænkt som en kommentar på Støvringsblog ,det er blevet fejl postet -og ja det gælder selvfølgelig også Halland og Blekinge .
  Apropos bilpriser herhjemme så har regeringen nedsat afgifterne på disse- så måske ???

 33. Af niels peter lemche

  -

  M JØRGENSEN, ja, som en ven herovre sagde til mig forleden: Nu koster hans Mercedes kun det dobbelte i Danmark!

  Så er der ejendomsskatterne, som er af en anden karat i Sverige. Første gang jeg fik et udbetalingskort til skatten på min gård, troede jeg, at det var for en måned. Det var for et år.

  Men du skal betale skat af fortjenesten, hvis du sælger din ejendom og ikke bruger pengene til en ny bolig.

 34. Af niels peter lemche

  -

  Jeg glemte at vedføje, at da jeg har min egen brønd på gården, er der ingen vandafgifter.

 35. Af ..l.. .jen...

  -

  AF NIELS PETER LEMC HE – 5. JANUAR 2018 17:24
  “Men du skal betale skat af fortjenesten, hvis du sælger din ejendom og ikke bruger pengene til en ny bolig.”

  Man skal betale fortjeneste af boligen ved salg, hvis man ikke har boet i boligen.

 36. Af L.. .jen...

  -

  I Danmark naturligvis.

 37. Af M Jørgensen

  -

  Lemche- Vi kunne sikkert hente inspiration til vores skattesystem herhjemme, ved at kigge på de svenske regler på nogle områder.
  Blandt andet at man kun betaler 12% i moms på fødevare i Sverige. En ren win-win situation hvis det også kom til at gælde i Danmark , især for børnefamilier-pensionister og andre med begrænset økonomisk råderum.
  En sådan reduktion af momsen ,vil have større virkning end en skattelettelse på et par hundrede kroner om måneden.

 38. Af Niels Larsen

  -

  Gur

  Vi bør helt ophøre med at give vore fjender, muslimerne/palaraberne, hjælp.

  Det må være på tide, at I muslimer selv spytter både i kassen og i næverne – hvis I da evner det.

Kommentarer er lukket.