Er det et politisk ansvar, når hjernen er på overarbejde?

Af Lilian Parker Kaule 54

Sat på spidsen prædker vi på højrefløjen, at livet bliver lettere og referer til nøgletal og samfundstendenser, hvorimod venstrefløjen bruger anekdotisk evidens og selvrapporteret data til at understøtte deres bekymring for samfundsskabt mistrivsel.

At være politisk placeret ude på den yderste ende af det borgerlig-liberale spektrum, udløser automatisk et premium medlemskab til klubben for dem som ikke behøver få fortalt hvordan de skal leve deres liv. Hver gang der udkommer en ny opskrift på det gode liv, er jeg derfor altid lidt på vagt.

Forleden udkom en bog med titlen “Hjernen på overarbejde – derfor er compassion vores vej til et bæredygtigt liv og samfund” skrevet af psykologerne Henrik Tingleff og Vibeke Lunding-Gregersen. En bogtitel med ord som “compassion” og “bæredygtigt” vil under normale omstændigheder få mine politiske alarmklokker til at bimle og stemple bogen som frelst hippie-gøgl eller propaganda fra liste Å. Men med et kendskab til bogens forfattere, fik den chancen som nogle gange er svær at give noget som lyder for fremmed.

Lidt forsimplet lyder budskabet således: En af menneskehedens største udfordringer er, at vi er udstyret med en gammel, analog hjerne, der er designet til ganske små samfund og hvis primære opgave er overlevelse og reproduktion. Men vi lever i en moderne, højteknologisk og global verden, hvor livet nu handler om meget andet end overlevelse og reproduktion. Vi skal også føle lykke, vi skal realisere os selv, vi skal opleve succes og vi skal performe, hvilket sender menneskehjernen på overarbejde.

Hermed åbner bogen op for et samfundsparadoks, som har affødt mange diskussioner på begge fløje af det politiske spektrum. Sat på spidsen prædker vi på højrefløjen, at livet bliver lettere og referer til nøgletal og samfundstendenser, hvorimod venstrefløjen bruger anekdotisk evidens og selvrapporteret data til at understøtte deres bekymring for samfundsskabt mistrivsel.

På diplomatisk vis lander bogens budskab midt i mellem med en forklaring på, hvordan og hvorfor det både kan gå bedre på et samfundsmæssigt niveau, samtidig med at vi får dårligere betingelser for at trives på et individuelt niveau. En forklaring jeg langt hen ad vejen køber, men hvor stiller det os politisk, hvis vi ved vi indretter vores samfund til at passe dårligere og dårligere til vores hjerne?

Jeg er oprigtigt kommet i tvivl.

Et automatsvar vil være, at desto mindre politisk indblanding, desto bedre. Mest af alt, fordi vi har dårlig erfaring med formynderiske politikere, som ønsker at definere det gode liv for os. Det er paradoksalt, at der skal bruges politisk indblanding for at få mindre politisk indblanding. Nogen skal beslutte, at der skal besluttes mindre. Måske vores politikere en dag tør slippe kontrollen og afregulere på en måde, som skaber bedre vilkår for vores gamle analoge hjerne? Måske det vil give mere tid og nærvær i den offentlige service, hvis vi turde have mindre politisk kontrol og mindre administrativt “larm”?

 


KLIK HER OG FØLG MIG PÅ FACEBOOK

KLIK HER OG FØLG MIG PÅ TWITTER

54 kommentarer RSS

 1. Af j... han...

  -

  At være politisk placeret ude på den yderste ende af det borgerlig-liberale spektrum,
  Skriver Kaule.

  Hvorfor gøre tingene så komplicerede?
  For liberale drejer det sig kun om en ting.
  At berige sig på andres bekostning.
  Uanset midlerne og metoderne.

 2. Af l..... Sen....

  -

  Dem der er på det yderste højre, tilhører automatisk de nærige, idiotiske og tankeskudt, “samfundsborgere”..fx. kommet frem at de er dem der betaler færrest penge til velgørenhed, såsom kræftens bekæmpelse, og især red barnet, hvor de lader til at have et helt specialt stort had mod børn?

  Så hvorfor så ydmyg? Skriv det som det er..Vi borgerlige-liberalie ultrahøjre, er stolte over at være Psy.kop.ater..

 3. Af l..... Sen....

  -

  “Et automatsvar vil være, at desto mindre politisk indblanding, desto bedre. Mest af alt, fordi vi har dårlig erfaring med formynderiske politikere, ”

  Ingen er mere politisk indblandet i folkets tegnebog og formynderisk end borgerlige-liberale ultras…

  Fx. når den top 4% der ejer ca. 70%-80% af landets værdier, men kun betaler ca. 15% i skatter når alt opregnes, diktere at det er normalt at de skal betale mindre i skatter og afgifter, som den siddende regering siger. Vi lever i et 4% flertalsdiktatur i Danmark nu, Der skal ryddes op. Socialisme må indføres..Lad os lære af helten Fidelito Castro, og indføre hans tanker og politik i Danmark.

 4. Af l..... Sen....

  -

  “Et automatsvar vil være, at desto mindre politisk indblanding, desto bedre. Mest af alt, fordi vi har dårlig erfaring med formynderiske politikere, ”

  Ingen er mere politisk indblandet i folkets tegnebog og formynderisk end bor.gerlige-liberale ultras…

  Fx. når den top 4% der ejer ca. 70%-80% af landets værd.ier, men kun betaler ca. 15% i ska.tter når alt opregnes, og diktatere som andre diktatorer, ” at det er normalt at de skal betale mindre i sk.atter og afgif.ter”, som den siddende regering siger. Vi lever i et 4% fler.talsdiktatur i Danmark nu, Der skal ry.ddes op. Soci.alisme må indføres..Lad os lære af he.lten Fid.elito Cast.ro, og indføre hans tanker og politik i Danmark.

 5. Af Ib Kyv

  -

  “…vores hjerne…”

  Aha!

  Staklerne i Liberal Alliance må åbenbart nøjes med at dele én hjerne.

  Det forklarer en del.

 6. Af Charlotte Coupe

  -

  “… vi indretter vores samfund til at passe dårligere og dårligere til vores hjerne?”

  Sådan er kapitalismen, kære fru Kaule: Den tager ikke smålige hensyn til lønslavernes basale interesser.

  Du bor i det mindste ikke i det liberale paradis, Sydkorea, hvor de gemene lønslaver har så lidt udsigt, til mere personlig frihed, at de kun kan slippe for slavehjulet, ved at begå selvmord.

  Kapitalen tager kun hensyn til sine egne interesser – den æder sine svageste børn, og du er dens selvudnævnte lakaj…

 7. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Kasper Hauser voksede op uden kontakt til andre mennesker, og derfor udviklede han ikke sin personlighed, men forblev på et primitivt plan.

  En hjerne er ikke en monade, der svæver i et tomrum. En hjerne er (næsten) ingenting i sig selv; mennesket er primært et socialt væsen, og udvikler sig i samspil med andre.

  Derfor bør man hellere spørge, hvorfor vi har indrettet vores samfund, så det ikke tager hensyn til den basale, sociale struktur; familien. Skilsmisser er direkte skyld i et hav af psykiske problemer hos børnene.

  I stedet for, at spørge, hvorfor arbejdslivet ikke tager hensyn til den enkeltes hjerne, så burde vi spørge os selv og hinanden om, om det er det den måde, vi har indrettet arbejdslivet på, der er skyld i, at så mange danskere bliver skilt?

 8. Af svend jensen

  -

  Hvorfor gøre tingene så komplicerede?
  For ulovligt indtrængende unge mandlige uintegrerede migranter drejer det sig kun om en ting.
  At berige sig på danskernes bekostning.
  Uanset midlerne og metoderne.

  Alle siger at ‘antallet’ betyder noget og plaprer så bare videre om ingenting:
  Hvad enten det drejer sig voldelige migranter, jordens befolkning, atombomber, offentligt ansatte, ludfattige sultende eller selvfede superrige.

 9. Af M Jørgensen

  -

  Er det et politisk ansvar, når hjernen er på overarbejde ?
  Når vi har valgt en styreform der regulerer vores adfærd til hele tiden at skulle leve op til tidens krav om effektivisering og udvikling på alle områder- arbejdsliv, familieliv etc.
  Så er det både et politisk og et personligt ansvar.
  Men kan man så ikke bare fravælge de ting som udviklingen fører med sig? Jo til en vis grad, men tag for eksempel et område som kommunikation mellem det offentlige og borgerne.
  Her er det efterhånden blevet et krav at det foregår digitalt, hvilket stiller en del ældre i en situation,der kan føles både frustrerende og uoverkommelig.

 10. Af ole jensen

  -

  De fleste borgere, politikere og bureaukrater bruger jo stort set ikke hjernen, men kører på fraser og floskler, på rutiner og reflekser. Det fremgår jo tydeligt af alle de dybt åndssvage ting der foregår i samfundet. Tag f.eks. skandalesagen omkring vaccinefabrikken. Tag smadringen af postvæsnet. Tag den stadig ringere telefonpasning. Tag nedbrydningen af familieværdierne, velfærden, sundhedsvæsnet og retsvæsnet. Tag regeringens samlede politik. Det er jo utroligt og fantastisk hvad der foregår af uduelighed, dilettanteri og idioti. Politikerne og vælgerne burde være advaret af bl.a. Sveriges blodige og katastrofale nedtur, men flertallet fatter ingenting.

 11. Af Kristoffer Hansen

  -

  Özlem Cekic lortehullet ZULU.DK er ikke muslimer værdige. Din satans Lort.

 12. Af Kristoffer Hansen

  -

  Hvorfor skal fædrelandet omdannes til endnu et islamisk lortehul? Det må være tid til at lægge sag an mod (EU-terrorist-domstolen) Satans islamist-svin er ikke danskere og bestemt ikke velkomne. Det må være hjem, eller en dødsstraf til satans Lorte nu.

 13. Af ole jensen

  -

  Mange journalister og politikere er tilsyneladende så kortsynede, at de tror at de eller deres kære aldrig vil blive ramt af sygdom, vold, ulykke eller modgang. Ihvertfald ønsker de ikke kritik eller debat omkring de omfattende spareøvelser, svigt, forringelser og dødssyge reformer der længe har hærget sundhedsvæsnet, nærpolitiet og den sociale velfærd osv. For patienter og pårørende er det meget svært at komme ordentligt til orde i medierne, selv når det gælder liv eller død.

 14. Af orLa guuDE..

  -

  30. JANUAR 2018 8:07

  Vi ses i Pathaya Svend J.
  De små drenge venter.

 15. Af svend jensen

  -

  Citat: “vi er udstyret med en gammel, analog hjerne, der er designet til ganske små samfund og hvis primære opgave er overlevelse og reproduktion….”

  1) Vi er ikke ‘udstyret’ med en hjerne; menneskets hjerne er udviklet gennem lang tid fra abehjerne, som beskrevet af Darwin.
  2) Hermed også sagt at hjernen ikke er ‘designet’ som et færdigt organ, men udvikles hele tiden; altså evolution.
  3) Den primære opgave for hjernen er stadig vedligeholdelse og forbedring. Rå overlevelse og reproduktion er bibeholdte automatiske instinkter, som egentlig passer sig selv.

  Psykologerne Henrik Tingleffs og Vibeke Lunding-Gregersens bog er abstrakt spekulation. Et totalt irrelevant forsøg på at hæve psykologien over Darwinismen.

 16. Af Kristoffer Hansen

  -

  Verden har brug for nogle menneskerettigheder der giver mennesker rettigheder. Slet de nuværende terrorist rettigheder. FRI os fra satans terrorist organisation Islam. Eller genindfør dødsstraffen her i lortehullet ZULU.DK

 17. Af ole jensen

  -

  Det burde efterhånden være grundviden hos alle at radikale tankesæt, kommunisme, ateisme, nihilisme, nazisme og islamisme nærmest altid ender i åndsformørkelse, ondskab og massedød.

 18. Af Kristoffer Hansen

  -

  Der er kun en grund til at hele verden snart er et stort lortehul, Islam. De hellige Nazi-islamist-racist-lorte. Skal hjem alle sammen. FRI os alle fra den blasfemiske terrorist-organisation Islam.

 19. Af Kristoffer Hansen

  -

  Özlem Cekic og hindes terrorist-organisation Islam. Skal ikke beskylde nogen i fædrelandet for muslim bashing. Vi vil ikke bo i et islamisk lortehul. Det er terrorist-organisation Islam der er problemet. Ikke Støjberg.

 20. Af Kristoffer Hansen

  -

  Danmark bør lægge sag an mod (EU-terrorist-domstolen) Menneskerettighederne er ikke mennesker værdige.

 21. Af ole jensen

  -

  Svenskerne sidder i saksen. Fordi røde og grådige fjollehoveder, pampere og fascister…… forklædt som humanister, liberale, alternative og borgerlige…… er ved at forære deres land, byer, boliger, sundhed, familieliv, infrastruktur, demokrati og meget, meget mere, væk til indstrømmende hærskarer af arabere og afrikanere. Snart er Sverige en 5. rangs nation. Mens ministre fabler om en “humanistisk stormagt” smadrer og udsletter de almindelige svenskeres kultur, velfærd, menneskerettigheder og fremtidsmuligheder.

 22. Af ole jensen

  -

  Svenskerne sidder i saksen. Fordi røde og grådige fjollehoveder, pampere og fascister…… forklædt som humanister, liberale, alternative og borgerlige…… er ved at forære deres land, byer, boliger, sundhed, familieliv, infrastruktur, demokrati og meget, meget mere, væk til indstrømmende hærskarer af arabere og afrikanere. Snart er Sverige en 5. rangs nation. Mens ministre fabler om en “humanistisk stormagt” smadrer og udsletter de almindelige svenskeres kultur, velfærd, menneskerettigheder og fremtidsmuligheder. Herhjemme beundrer mange partiers halvhjerner den svenske politik.

 23. Af Henrik S

  -

  Du har helt ret Lilian.
  Vi skal ikke tilpasse os den socialistiske centralisme , multikulturalismen , det store uoverskuelige centralstyre hvor alt ansvar er uddelegeret til ukendte personer ( EU).
  Vi skal derimod følge vores natur og kæmpe for små overskuelige liberale samfund sammen med kulturelle frænder og skarpt adskildt fra de centralistiske “sociale superstater” .
  Dem der vil bo i disse socialistiske diktaturer med statsmonopoler ( statskapitalisme/fascisme) , lad dem gøre det , men lad dem ikke få adgang til vores små frihedselskende samfund.
  Som det ser ud nu , ser det ud til at EU bliver det store topstyrede socialistiske diktatur og de østeuropæiske lande plus Schweiz , bliver der hvor vi frihedselskende mennesker får mulighed for at bygge deres små overskuelige og liberale samfund.
  Jeg vil glæde mig til at blive fri for alle de socialister og muslimer , der vil leve af andre folks arbejde og til at blive fri for at blive styret af diktatoriske kommissærer .
  Lad os kæmpe for det !!

 24. Af bent andersen

  -

  Se “EB om sløve nåle”. Om svinestreger mod patienter i region midt. Se også “Mordet på psykiatrien” og “kaos i Holbæk sygehus”. Og læs “Svigt ud over alle grænser i det danske sundhedsvæsen”. Hverken regeringen, styrelsen for patientsikkerhed eller region syd/ “superhospitalet” i Åbenrå virker særlig interesseret i at mindske antallet af unødvendige lidelser og dødsfald. Både patienter og pårørende svigtes igen og igen.

 25. Af Henrik S

  -

  Bent Andersen
  Det er igen politikernes skyld (ikke ironi)
  De har overladt styringen på sygehusene til kontorfolk og ikke til fagfolk.
  Hvad kan man så vente sig?
  “Goddag ,mand,økseskaft beslutninger for økonomiens skyld ( som så viser sig at blive væsentlig dyrere i det lange løb.)
  Tal med din politiker (hvis du har stemt på et af fjolsene.)

 26. Af Henrik Bønnelykke

  -

  Den eneste blogger, som konsekvent staver Pattaya forkert er Je ns Ha nsen – uansen hvilket navn han skriver i!!

 27. Af j.. hanse N

  -

  AF HENRIK BØNNELY KKE – 30. JANUAR 2018 20:21

  Så er Kim Olse n på banen i endnu et navn.
  Hvad vrøvler han om?

 28. Af Lis.beth sørensen

  -

  Kristoffer hanson , er ikke vær det lokumspapir han har brugt. Han ønsker dødstraf imod muslimer, men ikke imod de borgerlige liberalister der ikke betaler sin skat..Totalt useriøst?

 29. Af lis.beth sørensen

  -

  “Så er Kim Olse n på banen i endnu et navn.
  Hvad vrøvler han om?”

  Skifter navne 5 gange mere end selv stuerene næsten blå skifter underbukser..PsyKO er altid letgenkendelig ja.

 30. Af lis.beth sørensen

  -

  “Vi skal ikke tilpasse os den socialistiske centralisme , multikulturalismen , det store uoverskuelige centralstyre hvor alt ansvar er uddelegeret til ukendte personer ( EU).
  Vi skal derimod følge vores natur og kæmpe for små overskuelige liberale samfund sammen med kulturelle frænder og skarpt adskildt fra de centralistiske “sociale superstater” .”

  Socialismen skal indføres i Danmark. Fascister som overnævnte, skal isoleres og fratages alt magt i staten. Flertallet skal bestemme i Danmark, og ikke et mindretal som nuværende.

  Demokratiet skal retur til landet. I dag har vi et plutokrati, hvor alle partier fra S-nordpå er købt af industriens interesser..Der skal demokrati til Danmark.

 31. Af lis.beth sørensen

  -

  “Vi skal ikke tilpasse os den social..istiske centr..alisme , mult.ikulturalismen , det store uoverskuelige centralstyre hvor alt ansvar er uddelegeret til ukendte personer ( EU).
  Vi skal derimod følge vores natur og kæmpe for små overskuelige liberale samfund sammen med kulturelle frænder og skarpt adskildt fra de cent.ralistiske “sociale superstater” .”

  Socialis..men skal indføres i Danmark. Fasci..ster som overnævnte, skal isoleres og fratages alt magt i staten. Flertallet skal bestemme i Danmark, og ikke et mindretal som nuværende.

  Demokratiet skal retur til landet. Folket skal selv bestemme, ikke el.iten… I dag har vi et plutok.rati, hvor alle partier fra S-nordpå er købt af industriens interesser..Der skal demokrati til Danmark. Lad os indføre det?

 32. Af j... hans EN.

  -

  AF LIS.BETH SØRENSEN – 30. JANUAR 2018 20:41
  “PsyKO er altid letgenkendelig ja.”

  Ja. Og uhyggeligt at han hele tiden tænker på Thailand.

 33. Af l.................... søre...n....sen

  -

  Umuligt at få indlæg på her nu..9 forsøg her blot..

  JH,,ja, græsseren kan genkendes hurtigt, såvel som den lave ytringsfrihed i B nu. skam over dig TJ, og din succes herom.

 34. Af l.................... søre...n....sen

  -

  Altid så godt som umuligt at få kommentar på som kritisk imod borgligheden i dennne avis..Vi må støtte op om FB og twitter for frihed…Viser tydeligt at de establisheret medier er imod ytringsfrihed, og totalt købt af liberalismen.

 35. Af l.................... søre...n....sen

  -

  Selvom disse ikke tolere jødekritik, da disse ejer vestens medier, og arbejder i dem,
  , som ej de establiseret borgerlige medier, er de dog bedre, da de tolere kritik bedre på alle andre områder?

 36. Af l.................... søre...n....sen

  -

  Selvom disse ikke tolere jød.ekrit.ik, da disse ejer ves.tens m.dier, og arbejder i dem,
  , som ej de establiseret borg.erlige medier, er de dog bedre, da de tolere kri.tik bedre på alle andre områder?

 37. Af libytte søørinesen

  -

  “Som det ser ud nu , ser det ud til at EU bliver det store topst.yrede so.cialist.iske dikt..atur og de østeur.opæiske lande plus Sch…weiz , bliver der hvor vi frihe..dselskende mennesker får muligh.ed for at bygge deres små overskuel.ige og lib.eral.e sam..fund.”

  Giver op efter 9 forsøg at få min mening igennem…Vi forsøger med nyt i b je.rnfilteret..Umuligt at bry..de igennem.

  Viser tydeligt b.ritexit tendensen fra højr..eflø..jen..De ønsker at DK bliver et ska..ttely for de rig..este kun. De har ingen virk..elighedssans. Vi lever i et p..lutok..rati af h…ad.

  Højr.efløj..en består dog af en masse fat..tige der er købt via tanken om rac.istiskstorhed, mv. Og som altid bliver rø…vrendt af deres egen fløj mht. interesser, I er til .g…ri.n for egne penge og interesse. her.¨sm-åliheden vinder , igen i DK.

 38. Af liiiiiisbeeth søøørensen

  -

  Bloggeren kommer jo fra en latinamerikansk bananrepublik, så hvad kan man forvente?

 39. Af li..... s,,,,,

  -

  Ps RosainTj.

  Rosa Harald skal være taknemlig for at hun bor i det Danmark der gav hende gratis SU, Uddannelse, mens ingen Danskere tager til Island for at studere..Og at hun tager et job fra en Dansker derefter.

  På tanlæge.læge studierne står det så grelt til at en tredjedel af de studerende er skandinaviske-nordiske. Mens ingen af vores egne tager deres vej. Så godt som ingen. Og bliver mangel på alle i fremtiden. Med andre ord, vi uddanner fremmede til at varetage fremtidige højtbetalte Danske jobs. De nass..er på vores uddannelsessystem i skandinavien. …Et blandt tre der i fiiifleriet.

  2 her også forresten?

  Tid til at vi satset på Danske borgere her, der blev, og bidrog til statskassen, og ikke fremmede?

  Kommer aldrig til at ske under en borgerlig regering. Vi er til grin for egne penge, og deres internationalisme.

 40. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  G u r / L i s …
  Eller skal jeg kalde dig L i s b e t h. Jeg skrev til G u r på en anden blog og L S svarer. Så er det opklaret. Du er nok også J. H a n s e n. Ved du, at sprog afslører. Ingen af jer kender forskellen på stedordene han og sin. Det afslører dig hver gang. Det kunne du lære dig.
  Jeg har aldrig modtaget SU, det har jeg fortalt utallige gange. Jeg tog ikke nogen lån, men arbejdede mig igennem mine studier. Det kan du ikke forestille dig, vel? Jeg er gift med en dansker og jeg har som partner i et stort firma beskæftiget 400 mennesker i mange år, 200 af dem i DK. Desuden har jeg undervist på en lang videregående uddannelse i mange år. Mon ikke det går op med økonomien.
  60 studerende blev taget i at snyde med SU. 50 af dem var ikke vestlige indvandrere, resten danskere. De flyttede deres adresse væk fra far og mor til en ven, eller farbror, men blev boende, hvorefter de kunne hæve deres SU fra 1000-5000/6000 kr.
  Jeg kender flere danske medicinstuderende fra Danmark, der studerer i Island. Jeg har skaffet flere af mine studerende praktikplads i Island.
  L i s snakker løs uden mål og mening. JFK21.
  Fik du fanget noget i Scotland?

 41. Af j... haNs en....

  -

  AF ROSA HARALD KRIST IANSEN – 31. JANUAR 2018 1:11

  Så er den syge paranoide løgnhals “Harald” på banen.
  Hvilke naziorganisationer støtter Rosa Harald K. Haralds udtryk.
  Og hvilke naziorganisationer sender harald penge til?
  Støtter han dem kun oralt. Haralds skrivemåde.
  Og hvordan oralt?
  Har det noget med Haralds klienter at gøre.

  Harald er en småt begavet løgnhals som ikke kan læse, forstå eller skrive dansk.
  Hans personinteresse virker pervers og foruroligende.
  Haralds løgnagtige udpensling af hans personlige forhold er frastødende og perverteret.

 42. Af Kristoffer Hansen

  -

  Det er REN terrorisme at vi skal spilde vores til på Islam. De hellige ny-nazisters og deres hellige krig er og bliver aldrig velkommen. Men med sig tager de den. Alle danske skattekroner forsvinder direkte og ubeskåret til (REN LORT ISLAM). Danmark er blevet endnu et islamisk lortehul. Hvorfor? Fordi det er super moderne at være en suspekt slappik tysker ludder junkie, og hjælpe ny-nazisterne. Nazi-islamister og deres tyskerluder venner bliver flere og flere. Hitler kommer til at ligne en voldtaget stuepige delt på facebook, ved siden af Islamisterne og deres Suspekte slappik tysker ludder venner. Genindfør dødsstraffen lige nu. Bøssepikke høre KUN til dybt i røven af hinanden, også selv om de er konverterede eller bare slappe. Der skal en hovedrengøring til her i lortehullet ZULU.DK.

 43. Af j.. haNse n.

  -

  AF ROSA HARALD KRIS TIANSEN – 31. JANUAR 2018 1:11

  Og i øvrigt så behøver “harald” ikke at blande undertegnede ind i det, som han har kørende med andre.
  Når han er igang med den anden flaske hjemmebrændt om natten.
  Hans mindreværdskomplekser kommer frem hver gang.

 44. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  J. H a n s e n/G u r/L i……sbe. th
  Din tekst er meget usammenhængede. Er din analoge hjerne kommet på overarbejde. Jeg har ikke nogen kontakt til nazipartier. Det ved du godt. Slap nu af. Du beskylder altid modstanderen for at være nazist, når du har tabt en argumentation, eller ikke kan finde på et ordentligt svar. Jeg svarer
  L i s b e t h/dig, fordi hun kommer med personangreb her, uden at jeg deltager her. Det må være svært at holde rede på alle disse forskellige personer, hvis navne du/I skriver i.

  Jeg tror du må være ramt af det blogskriver skriver om, den analoge hjerne, der ikke kan klare IT belastningen, eller så er din/jeres robot, gået i selvsving.

  Ja 66 unge er taget i at svindle med SU i 2017. 50 af dem var ikke vestlige indvandrere. I en artikel i Berlingske i går skrev Ahmad Mahmoud og jeg citerer “SU svindel er en industri i ghettoerne”.Han skrev, at det faktisk er forældrene, der opmuntrer de unge til at svindle. Sørgeligt at læse, hvis det er så udbredt.

 45. Af j.. hanSe n

  -

  AF ROSA HARALD KRIST IANSEN – 31. JANUAR 2018 8:39

  Så er “harald”, eller hvad han nu hedder, væltet ud af den beskidte stinkende køje.
  Undertegnede beskylder ikke “harald” for noget.
  Giver ham bare hans svineri tilbage.
  Hans slags forstår ikke andet.
  Jeg ville ikke røre harald med en ildtang, hvis jeg kunne undgå det.
  Og henvender mig aldrig til ham i første omgang.
  Men når han blander undertegnede ind i hans svineri, så får han et svar.
  Vælt tilbage i den beskidte køje harald.
  Du er jo fortsat stinkende beruset.
  Dit indlæg er det sædvanlige løgn og kaudervælsk.

 46. Af Risa Harald Kristiansen

  -

  Jeg drikker ikke J H a n s e n. Du må have det svært. Du er en person, der næres ved konflikter. Du kan lide det. Det gør jeg ikke. Det er formålsløst at kommunikere med J H,
  G u r /L i. s be th. Du/I siger altid det samme. I er spild af tid. Jeg har ikke tid til at mundhugges. Det må din kone/programmør klare. Jeg skal arbejde.
  Må du have en god dag. Med venlig hilsen Rosa.

 47. Af j.. hansE n.

  -

  AF RISA HARALD KRIS TIANSEN – 31. JANUAR 2018 9:24

  harald fortsætter med at åbenbare sine psykiske problemer.
  Som kun bliver værre på grund af det hjemmebrændte.
  Og han bliver ved med løgnhistorierne om arbejde. Det er mindreværdskomplekser som vil noget.
  Han vil ikke mundhugges skriver han.
  Hvorfor pokker starter han så det sædvanlige svineri ved at inddrage mig i hans mundhuggerier med andre?
  harald.
  Jeg gider dig ikke. Men det respekterer du så ikke.
  Så lad være med dit klynkeri, når dit svineri bliver besvaret.
  Prøv at lære dansk harald. Inden du leger skolelærer.

 48. Af poul mikkelsen

  -

  At et par agenter/landsbytosser eller senile træhoveder konstant prøver at ødelægge debatterne, er jo indlysende. Er avisens belgiske ejere ligeglade med at redigeringen forkæler debatsabotørerne og jager de danske læsere væk?

 49. Af Henrik Bønnelykke

  -

  Lirekassemanden Hassan og hans dresserede ordblinde abe smadrer endnu en blog.

 50. Af oRla guuDe

  -

  AF HENRIK BØNNELY KKE – 31. JANUAR 2018 10:50

  Så er nazisten pædoKim Ols en på banen med racistiske indlæg..
  I endnu et falsk navn.

 51. Af poul mik

  -

  Det er helt klart politikernes ansvar og skyld, at mange borgere er blevet stressede, frustrerede og vrede, pga. politik og lovgivning som har skadet en stor del af befolkningens livskvalitet og fremtidsudsigter meget alvorligt. Borgens samlede politik gennem de sidste ti år er en kolossal og ubeskrivelig skandale. Milliarder og atter milliarder af kroner er blevet soldet og fjollet væk. Og mængden af lovsjusk og sære udskejelser er helt fantastisk. Som den utrolige sag hvor 4 ministre solgte vores serum- og vaccineindustri (værdi op mod 2-3 milliarder) for sølle 15 millioner til en arabisk sheik. ( oveni gav man 200 millioner kr. i form af huslejefrihed) Se EB) Hertil kommer et utal af andre svigt og skandaler som tyder på at politikernes flertal har glemt at de har pligt til at varetage det danske folks interesser. Istedet synes man kun at gå op i eget velbefindende. Derfor ender vi nok som katastrofelandet Sverige.

 52. Af li.s..... sørrensen

  -

  Pædokim og nasserharald er vel samme fordrukken-senile? første skriver nu som Bønnelykke og jagter udledsaget flygtningebørn ved grænsen.
  Letgenkendelige og begge skriver i falsk navn også.

 53. Af li.s..... sørrensen

  -

  Rosa og hendes får skal hjem til Island. Rosa sover med får. Den paranoide husmor, har Nasser på danskerne i generationer. Den gamle kone må hjem.

  PædoKO skal i fængsel for sin pædofili. Og derefter aldrig lukkes ud, så landets børn kan gå rundt sikre.

 54. Af Bjørn Sørensen

  -

  I gamle dage havde vi kloge koner og sandsigersker hvis præsten og doktoren ikke var nok.

  Men nu har vi udviklet en hel industri af alskens eksperter til at hjælpe os til at kunne klare vores dagligdag, som er så kompliceret, fordi vi har så travlt med at være så aktive minds 2/3 del af dagen. Den slags giver stres og kan også medføre psykiske problemer.
  Da vores politikere har opgivet at lede landet og har overgivet ledelsen til internationale organisationer uden demokratisk mandat.
  Så for at få tiden til at gå har vores politikere begyndt at servicere landets befolkning med at løse deres sociale og psykiske problemer ved at underholde os med deres løsningsmodeller fra folketingets talerstol. Og man har opbygget et gigantisk bureaukrati til at lytte til folk problemer. Pille industrien har kronede dage hvorfor de fremkommer med alskens lykkepiller som gør dem afhængige eller har side effekter som man ikke rigtigt er i kontrol af, hvorfor der opstår nye problemer som ekspertisen prøver at løse. Etc. etc. etc.

Kommentarer er lukket.